Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2020: Ψηφίστε κι εσείς για την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δώρα. Μπείτε εδώ για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας.



Μικρές Μπαλαρίνες της Αν-Κλερ Ντολιβέτ

Η Ιντα, η Ολιμπέ, η Τζιν και η Μαρί χορεύουν στους ήχους μουσικής για πιάνο, συμφωνικής μουσικής, σύγχρονων κομματιών. Χορεύουν σε αίθουσες σχολών μπαλέτου, στους δρόμους, ακόμη και στα υπνοδωμάτιά τους. Είναι μεταξύ 6 και 11 ετών. Αγαπιούνται πολύ, κινηματογραφούν τον εαυτό τους, συγκρίνονται μεταξύ τους και αλληλοϋποστηρίζονται. Βέβαια κάποιες φορές, εκνευρίζουν η μία την άλλη, γίνονται ζηλιάρες και απορριπτικές απέναντι στις φίλες τους. Πώς είναι για ένα μικρό κορίτσι να μεγαλώνει μέσα στον απαιτητικό και ανταγωνιστικό κόσμο; Η ταινία προβάλλονται δωρεάν στο 23ο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


Mank του Ντέιβιντ Φίντσερ

O Ντέιβιντ Φίντσερ υπογράφει ένα ερωτικό γράμμα στο σινεμά, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει φως πίσω από το Hollywood Sign, στη βαριά σκιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Και κοιτά το παρελθόν για να πει κάτι πολύ σοβαρό για το πολιτικό παρόν. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ. Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους στο Netflix.


Ivana The Terrible της Ιβάνα Μλαντένοβιτς

Η Ιβάνα εργάζεται σαν ηθοποιός στη Ρουμανία, αλλά μετά από κάποια δυσάρεστα νέα για την υγεία της αποφασίζει να περάσει το καλοκαίρι της στην πατρίδα της τη Σερβία, μαζί με την οικογένειά της. Εκεί θα ερωτευτεί ένα αγόρι που θα την οδηγήσει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους της σκηνοθέτη από τη Σερβία που έχει ταξιδέψει με τις ταινίες της στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Δείτε την ταινία δωρεάν στο Artekino Festival 2020


Μ’αγαπά, Δεν Μ’αγαπά της Εμιλι Εκερουντ

Τέσσερα πρόσωπα θυμούνται τις ευάλωτες οικογενειακές σχέσεις. Οικογενειακές φωτογραφίες αποκαλύπτουν κλεφτές ματιές σε οικείες αναμνήσεις και σκέψεις για την αγάπη: πώς παρουσιάζεται, πώς γίνεται αντιληπτή και πώς κερδίζεται. ΜΙα εξερεύνηση εμπειριών παρουσίας και απουσίας, ή παρούσας απουσίας. Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στο Eθνογραφικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.


Μη Με Αγγίζεις της Αντίνα Πιντίλιε

Μία ταινία για το πόσο επιτρέπουμε στον εαυτό μας να απογυμνωθεί, να αγγίξει και να αγγιχτεί, να κοιτάξει, να επιθυμήσει και να νιώσει άξιος να τον επιθυμήσουν. Οχι, δεν είναι μία ταινία για το σεξ. Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo με ελληνικούς υπότιτλους.


Γυναίκες Που Περάσατε Από Δω του Σταύρου Τσιώλη

Ο Σταύρος Τσιώλης επιστρέφει στο... δρόμο μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, απλώνοντας τη λαϊκή του σοφία και το ιδιόρρυθμο χιούμορ του σαν μια στρώση από άσφαλτο ικανή να κάνει κάθε μικρή ή μεγάλη διαδρομή σκέτη απόλαυση. Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 2.


Η Μορφή του Νερού του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Μην ξεγελιέστε από το χολιγουντιανό περιτύλιγμα. Η «Μορφή του Νερού» είναι μια ζεστή, ειλικρινής, ψύχραιμη και απόλυτα προσωπική ταινία, που κλέβει αυτόματα την καρδιά και μετά την κάνει χίλια κομμάτια. Χρυσός Λέων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας, 13 υποψηφιότητες για Οσκαρ. H ταινία προβάλλεται στις 22.15 στον Alpha.

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.