Buzz

Το πρώτο τρέιλερ για το «The Golden Glove» του Φατίχ Ακίν είναι αυστηρώς ακατάλληλο

στα 10

Η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου ξετυλίγει την αληθινή ιστορία ενός serial killer τη δεκαετία του ’70.

Το πρώτο τρέιλερ για το «The Golden Glove» του Φατίχ Ακίν είναι αυστηρώς ακατάλληλο

Με το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών για την Νταϊάν Κρούγκερ και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, η προηγούμενη ταινία του Φατίχ Ακίν, «In the Fade», έφερε πάλι στον σκηνοθέτη λίγη από την αναγνώριση που είχε κερδίσει με τις πρώτες δημιουργίες της καριέρας του.

Με το δύσπεπτο θέμα του, το νέο φιλμ του τουρκικής καταγωγής Γερμανού σκηνοθέτη είναι μάλλον αμφίβολο αν θα έχει την ίδια ανταπόκριση, το σίγουρο όμως είναι ότι θα προκαλέσει συζητήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Berlinale 2019: Αυτές είναι οι ταινίες που διαγωνίζονται για τη φετινή Χρυσή Αρκτο

Fatih Akin 607Ο Φατίχ Ακίν στα γυρίσματα της ταινίας

Βασισμένο σε ένα non fiction best seller, το «The Golden Glove» βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία και παρακολουθεί τη μακάβρια πορεία ενός διάσημου serial killer γυναικών που δρούσε στο Αμβούργο στις αρχές της δεκαετίας του '70 και έβρισκε τα θύματά του σε ένα μπαρ της πόλης, προκαλώντας τον τρόμο στους κατοίκους της πόλης.

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της ταινίας στο προσεχές, 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου θα διεκδικήσει τη Χρυσή Αρκτο, κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του «The Golden Glove», το οποίο μπορεί να μην έχει ακόμα υπότιτλους μάς προδιαθέτει όμως ήδη από τώρα για το ύφος του φιλμ. Παρά το θέμα του, ο Ακίν μοιάζει να μην έχει χάσει το χιούμορ του, η ατμόσφαιρα παρακμής παραπέμπει έντονα στο σινεμά του Φασμπίντερ, ενώ η βία και το γυμνό έχουν επιβάλλει το θόλωμα της εικόνας στις επίμαχες σκηνές του τρέιλερ.

Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη