Το Ethnofest ανακοινώνει το διαδικτυακό επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ψηφιακή Επικοινωνία και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην Πολιτιστική Διαχείριση» με επιστημονική υπεύθυνη την Δέσποινα Καταπότη (Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτισμικής Θεωρίας και Ψηφιακού Πολιτισμού στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Αντικείμενο του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι η παροχή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εξειδικευμένων γνώσεων στην Ψηφιακή Επικοινωνία και στη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Πολιτιστική Διαχείριση. Ειδικότερα, σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύει άτομα τα οποία στελεχώνουν (ή πρόκειται να στελεχώσουν) τον τομέα επικοινωνίας πολιτιστικών οργανισμών, προκειμένου να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την αξιοποίηση των social media στην πολιτιστική επικοινωνία καθώς και να είναι σε θέση να διαμορφώσουν πρωτοπόρες στρατηγικές επικοινωνίας, ακολουθώντας τα σύγχρονα πρότυπα/τάσεις της ψηφιακής επικοινωνίας στο χώρο του πολιτισμού. Τα μαθήματα δίνουν έμφαση στην κατανόηση της έννοιας της πολιτισμικής κληρονομιάς, τη διοίκηση πολιτιστικών μονάδων, τη θεωρία των μέσων και την ψηφιακή επικοινωνία και τέλος τη μελέτη και διερεύνηση απήχησης και κοινού (impact, visitor & audience studies).
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται:
Σε επαγγελματίες του χώρου του πολιτισμού και των δημιουργικών βιομηχανιών που επιθυμούν να εξοικειωθούν με το πεδίο της ψηφιακής επικοινωνίας.
Σε απόφοιτες/απόφοιτους και σπουδάστριες/σπουδαστές τμημάτων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σχολών, Σχολών Καλών Τεχνών κλπ. που επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις γύρω από τη διαχείριση πολιτιστικού περιεχομένου σε ψηφιακά περιβάλλοντα και ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε στελέχη πολιτιστικού τουρισμού που πρόκειται να αναλάβουν θέσεις ή/και καθήκοντα που σχετίζονται με τον τομέα της ψηφιακής διαχείρισης/ανάδειξης πολιτιστικού περιεχομένου στο χώρο εργασίας τους.
Σε οποιαδήποτε και οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει καριέρα στον κλάδο της ψηφιακής επικοινωνίας.
Ενδεικτικοί τίτλοι των θεματικών ενοτήτων:
Βασικές Θεωρητικές Έννοιες Πολιτισμικής Κληρονομιάς | Πολιτιστική Διαχείριση: Σύγχρονες Θεωρίες και Μεθοδολογικές Πρακτικές | Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών | Ψηφιακή Επικοινωνία και Πολιτιστικοί Οργανισμοί
Για όλους τους τίτλους των θεματικών ενοτήτων καθώς και τα ονόματα των διδασκουσών και διδασκόντων, επικοινωνείτε με mail στο edu@ethnofest.gr
Τρόποι Συμμετοχής:
H διδασκαλία γίνεται σύγχρονα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα του Ethnofest. Ωστόσο, καθώς οι συνεδρίες καταγράφονται, μπορεί κάποιος/α να τις παρακολουθήσει και ασύγχρονα εφόσον καταγραφεί η ασύγχρονη συμμετοχή της σπουδάστριας/σπουδαστή με οδηγίες που θα λάβουν πριν την έναρξη των μαθημάτων.
Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα συμμετοχής.
Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: Τρίτη, 6 μ.μ.- 9 μ.μ. | Πέμπτη, 6 μ.μ.- 9 μ.μ. | Διάρκεια Προγράμματος: 4 μήνες & 28 ημέρες (420 ώρες συνολικής επιμόρφωσης) | Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο.
Κόστος Συμμετοχής: 700 ευρώ | Εκπτωση 1: Εφάπαξ πληρωμή κατά την εγγραφή: 10% | Εκπτωση 2: Άνεργα άτομα και ΑμεΑ: 10% | Κατοχύρωση Θέσης με κατ’ ελάχιστον προκαταβολή της τάξης των 350 ευρώ.
Για την εγγραφή σας ή περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε email στο edu@ethnofest.gr