Buzz

Ο Ντέιβιντ Μπόουι ξαναπέφτει στη Γη...

στα 10

Για την επέτειο των 40 χρόνων από την πρεμιέρα του, το «The Man Who Fell on Earth» του Νίκολας Ρεγκ ανασταίνει τον Ντέιβιντ Μπόουι με ανακαινισμένες κόπιες υψηλής ευκρίνειας.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι ξαναπέφτει στη Γη...

Εχουν ήδη περάσει 6 μήνες από τη στιγμή που ο αγαπημένος μας εξωγήινος επέστρεψε στον Αρη. Κι ακόμα κανείς μας, κανένας φαν, δεν μπορεί να το πιστέψει. Κι αλήθεια είναι ότι μπορεί να πέθανε, δυστυχώς, ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς. O Nτέιβιντ Μπόουι δεν μπορεί να πεθάνει. Μας έχει βάλει όλους στο διαστημόπλοιό του και συνεχίζουμε να μουρμουρίζουμε μουσικές και να πλημμυρίζουμε εικόνες.

Κάτω από αυτό το συγκινησιακό πρίσμα διαβάζουμε την είδηση ότι η πιο cult ταινία που έχει πρωταωνιστήσει, το «The Man Who Fell to Earth» του Νίκολας Ρεγκ, κλείνει 40 χρόνια από την πρεμιέρα του και το γιορτάζει. Το StudioCanal κυκλοφορεί ανακαινισμένες κόπιες υψηλής ευκρίνειας (4Κ) για την επανακυκλοφορία της ταινίας το Σεπτέμβριο σε κινηματογράφους της Αγγλίας. Η 4K αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε από το στούντιο της Deluxe London και βασίστηκε σε σκανάρισμα του αυθεντικού αρνητικού, ενώ ο διευθυντής φωτογραφίας Αντονι Ρίτσμοντ επέβλεψε κι ενέκρινε το πρότζεκτ.

Διαβάστε κι αυτό: Ακούγοντας Ντέιβιντ Μπόουι στο σινεμά!

The Man Who Fell on Earth poster 607 1

Πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο ρόλο της κινηματογραφικής καριέρας του μουσικού θρύλου, όπου ερμηνεύει τον γοητευτικό απόκοσμο εξωγήινο που φτάνει στη Γη για να μεταφέρει νερό στον αποξηραμένο πλανήτη του.

«Εριξα τον εαυτό μου στην ταινία ακριβώς όπως ήταν εκείνη την περίοδο. Ηταν το πρώτο πράγμα που έκανα ποτέ. Δεν είχα κυριολεκτικά ιδέα από τη διαδικασία του να κάνεις ταινίες, οπότε άφηνα το ένστικτο να με οδηγεί. Μάθαινα τα λόγια μου για την κάθε μέρα και τα έλεγα ακριβώς όπως ένιωθα. Δεν ήμουν πολύ μακριά... Ενιωθα αποξενωμένος όσο και ο χαρακτήρας. Ηταν μια νατουραλιστική ερμηνεία, μια ιδανική επίδειξη του τι σημαίνει κάποιος να καταρρέει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σου. Ενιωθα τέλειως ανασφαλής με 10 γραμμάρια κοκαΐνη την ημέρα πάνω μου. Ημουν μαστουρωμένος από την αρχή μέχρι το τέλος...», θυμάται ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος ολόκληρωσε το όραμα του Νίκολας Ρεγκ ακριβώς όπως το είχε φανταστεί ο Βρετανός σκηνοθέτης, μετατρέποντας τη διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Γουόλτερ Τέβις σε ένα cult φιλμ που θα στιγμάτιζε για πάντα τον «εξωγήινο» Ντέιβιντ Μπόουι.

The Man Who Fell on Earth poster 607 2

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Berlinale 2016, ένα μήνα μετά το θάνατο του Ζίγκι, ο γιος του Νίκολας Ρεγκ, παραγωγός Λουκ Ρεγκ, και η δίδυμη soulmate του Μπόουι Τίλντα Σουίντον, είχαν παρουσιάσει την ταινία σε ένα κατάμεστο φωταγωγημένο με Ziggy-Stardust χρώματα Friedrichstadt-Palast. Το Flix ήταν εκεί.

Θυμηθείτε το ρεπορτάζ: Berlinale 2016: Η Τίλντα Σουίντον τιμά τον Ντέιβιντ Μπόουι και συγκινεί

.

Δύο νέα επετειακά πόστερ της ταινίας συνοδεύουν την επανακυκλοφορία της και οι προβολές της έχουν προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου στην Αγγλία. Τον Οκτώβριο, η αποκατεστημένη αυτή εκδοχή θα κυκλοφορήσει σε Blu-Ray, DVD, και δυνατότητα Download, σε ειδική κασετίνα με πλούσιο έξτρα υλικό.

Διαβάστε περισσότερα: