Buzz

Ο Κλιντ Ιστγουντ κατά της πολιτικής ορθότητας, υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ποτέ χωρίς τον γιο του!

στα 10

Ο Κλιντ Ιστγουντ φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τον γιο του, Σκοτ, και δηλώνει ότι θα ψηφίσει Ντόναλντ Τραμπ, χτυπώντας, όπως υποστηρίζει, τη θλιβερή πολιτική ορθότητα των ημερών μας.

Ο Κλιντ Ιστγουντ κατά της πολιτικής ορθότητας, υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ποτέ χωρίς τον γιο του!

Ο Κλιντ Ιστγουντ είναι φανατικός Ρεπουμπλικάνος, κάτι που όχι μόνο δεν έκρυψε ποτέ, αλλά που υποστήριξε μέσα στα χρόνια με τον δημόσιο λόγο του - αντίθετα, ωστόσο, με το καλλιτεχνικό του έργο που μοιάζει φτιαγμένο από έναν βαθιά πρωτοπόρο καλλιτέχνη ο οποίος κοιτάζει κριτικά τα λάθη μιας χώρας που στηρίχθηκε συχνά στην υποκρισία και το συντηρητισμό για να ξεπλύνει τις αμαρτίες της.

Το 2012 είχε υποστηρίξει την τότε υποψηφιότητα του Μιτ Ρόμνεϊ για την Προεδρία - με εκείνη την αξέχαστη πραγματική εμφάνισή του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, που κανιβαλίστηκε όσο λίγα πράγματα τα τελευταία χρόνια στα social media, αλλά φέτος αρνήθηκε να στηρίξει επίσημα τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε πρόσφατη, ωστόσο, συνέντευξή του στο Esquire, ο 86χρονος Κλιντ Ιστγουντ δήλωσε πως είναι αναγκασμένος να ψηφίσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και προσπάθησε να τον υποστηρίξει όσον αφορά τα ρατσιστικά, ξενοφοβικά και λοιπά σχόλιά του.

Στο πλευρό του, στην πρώτη τους κοινή φωτογράφηση, ο γιος του, Σκοτ Ιστγουντ (ναι, τον θυμάστε κυρίως έτσι), παραμένει σιωπηλός όσον αφορά τις πολιτικές του πεποιθήσεις, απολαμβάνοντας την εμβληματική στιγμή που το δικό του «Suicide Squad» και το «Sully» του πατέρα του θα βρεθούν με διαφορά εβδομάδων στις αμερικανικές αίθουσες.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: H Μέριλ Στριπ στηρίζει Χίλαρι Κλίντον και το φωνάζει δυνατά!

Clint Eastwood Scott Eastwood

«Ξέρετε, ο Τραμπ είναι ρατσιστής τώρα επειδή μίλησε γι' αυτόν το δικαστή. Και ναι, είναι ανόητο να το λες, δηλαδή να είσαι προκατειλημμένος από το γεγονός πως ο τύπος γεννήθηκε από Μεξικάνους γονείς ή κάτι τέτοιο. Εχει πει πολλές βλακείες. Οπως και όλοι τους. Και από τις δύο πλευρές. Αλλά όλοι - ο Τύπος και όλοι τον αποκαλούν ρατσιστή. Ξεπεράστε το, γαμώτο. Είναι μια θλιβερή στιγμή στην Ιστορία», δήλωνει ο Ιστγουντ, που έχει έτσι κι αλλιώς ομολογήσει στο παρελθόν πως προτιμάει για την Προεδρία έναν επιχειρηματία, δικαιολογώντας τον Τραμπ πως απλά λέει αυτό που σκέφτεται: «Μερικές φορές αυτά που λέει δεν είναι τόσο καλά. Και μερικές φορές είναι... Μπορώ να καταλάβω τι λέει, αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί του».

«Κρυφά, όλοι έχουν κουραστεί από την πολιτική ορθότητα και το γλείψιμο. Είναι μια γενιά που βρίσκεται μονίμως σε άμυνα. Βλέπουμε ανθρώπους να κατηγορούν άλλους ανθρώπους πως είναι ρατσιστές. Οταν εγώ ήμουν έφηβος, αυτά δεν στοιχειοθετούσαν ρατσισμό. Και όταν έκανα το "Gran Torino", ακόμη και οι συνεργάτες μου είπαν πως είναι ένα πολύ καλό σενάριο, αλλά πως είναι πολιτικά ανορθόδοξο. Και τους είπα πως το ξεκινάμε αμέσως...», συμπληρώνει ο Ιστγουντ στους ήδη αμφιλεγόμενους χαρακτηρισμούς του για τη σημερινή γενιά (με σημαντικότερους τους «kiss ass generation» και «pussy generation»), οι οποίοι μοιάζουν εκτός από αμετάφραστοι και στα όρια του πολιτικά... απαράδεκτου.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Πώς είναι να σκηνοθετείς τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια ταινία;

Clint Eastwood Scott Eastwood

«Θα αναγκαστώ να ψηφίσω τον Τραμπ», δηλώνει τώρα ο Κλιντ Ιστγουντ, παρ' όλο που όντως δεν τον υποστήριξε ποτέ επίσημα όλο αυτόν τον καιρό. «Η Χίλαρι έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του Ομπάμα. Παίζονται παράξενα παιχνίδια και στις δύο πλευρές του διαδρόμου. Η Χίλαρι έχει κάνει πολλά λεφτά με το να είναι πολιτικός. Εγώ παράτησα τα λεφτά για να γίνω πολιτικός (σ.σ. αναφέρεται στη σύντομη θητεία του ως Δήμαρχος του Καρμέλ από το 1986 μέχρι το 1988). Είμαι σίγουρος ότι και ο Ρόναλντ Ρέιγκαν παράτησε τα λεφτά για να γίνει πολιτικός».

Μπορείς να κατηγορήσεις για πολλά τον Κλιντ Ιστγουντ, αλλά σίγουρα όχι ότι είναι ασυνεπής, αφού σε μια συνεχή διαμάχη ανάμεσα στη συντηρητική ρεπουμπλικανική του πλευρά και την άλλη, της πολιτικής ανορθότητας (και της απόλυτης προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων), παραμένει ένας σπουδαίος δημιουργός με όραμα για την Αμερική και τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι στην κοινή τους συνέντευξη με τον γιο του, Σκοτ, ο τελευταίος αναφέρει ως σημαντικότερη συμβουλή που έχει πάρει από τον πατέρα του το «Κανείς δεν ξέρει τίποτα, οπότε μην ακούς κανέναν».

«Κανείς δεν ξέρει τι του γίνεται», συμπληρώνει ο Κλιντ Ιστγουντ. «Απλά νομίζουν ότι ξέρουν. Και οι άνθρωποι που νομίζουν ότι ξέρουν τα περισσότερα ξέρουν τα λιγότερα».

Clint Eastwood Scott Eastwood

Διαβάστε ακόμη:

Clint Eastwood Scott Eastwood