Buzz

Ο Κλιντ Ιστγουντ υπέρ των ομόφυλων γάμων

στα 10

Την τελευταία 10ετία το λέμε και το φωνάζουμε: αν όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν σαν τον Κλιντ Ιστγουντ, θα ζούσαμε σ' έναν πολύ ανοιχτόμυαλο, προοδευτικό κόσμο. Με αφορμή την ταινία του «J. Edgar», βιογραφία του διευθυντή του FBI Τζέι Εντγκαρ Χούβερ τον οποίο ακολουθούσε η φήμη της κρυφής ομοφυλοφιλίας, ο Ιστγουντ έκανε ψύχραιμες και λογικές δηλώσεις πάνω στα γκέι θέματα.

Ο Κλιντ Ιστγουντ υπέρ των ομόφυλων γάμων
Κλιντ Ιστγουντ, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο από τη φωτογράφηση του GQ

Σε συνέντευξή του για το τεύχος Οκτωβρίου του ανδρικού περιοδικού GQ, ο 81χρονος οσκαρικός σκηνοθέτης ρωτήθηκε για το πώς παρουσιάζει την ομοφυλοφιλία του Χούβερ, κατά πόσο πιστεύει ότι έχουν τώρα αλλάξει τα πράγματα κι αν είναι υπέρ ή κατά του γάμου μεταξύ ομοφύλων (σημαντικό ότι σεναριογράφος της ταινίας είναι ο Ντάστιν Λανς Μπλακ, ο οσκαρικός σεναριογράφος του «Milk» και γκέι ακτιβιστής).

Και ο βρώμικος Χάρι είπε τα πράγματα με το όνομά τους: γιατί να πρέπει ένας γάμος να είναι θέμα αντιπαράθεσης;

«Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που δημιουργούν τόσο μεγάλο ντόρο γύρω από το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών;» αναρωτήθηκε ο Κλιντ Ιστγουντ. «Καθόλου δεν με απασχολεί αν ο οποιοσδήποτε θέλει να παντρευτεί τον οποιοδήποτε! Γιατί όχι; Δημιουργούμε σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν. Δώστε στον κόσμο την ευκαιρία να ζήσει τη ζωή που θέλει!»

Πώς μπορεί να έχει τέτοιες απόψεις ένας δηλωμένος Ρεπουμπλικάνος, αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος, για να πάρει την απάντηση που ο Ιστγουντ έχει δώσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια (ιδιαίτερα επί Μπους): «Εγινα Ρεπουμπλικάνος στα 22 μου χρόνια, επί Αϊζενχάουερ, γιατί τον θαύμαζα ιδιαίτερα και γιατί υποσχέθηκε να μας αποτραβήξει από τον πόλεμο στην Κορέα. Τότε υπήρχαν πράγματα στη φιλοσοφία της πολιτικής των ρεπουμπλικάνων που μου ταίριαζαν. Στο πέρασμα των χρόνων αυτά τα πράγματα εξαφανίστηκαν. Σήμερα οι Δημοκρατικοί είναι πιο κοντά στα νεανικά μου πιστεύω. Κι αυτό που πραγματικά πιστεύω εγώ είναι απλό: ας αφήσουμε τον κάθε πολίτη ήσυχο να επιλέξει το δρόμο του...»

Το «J. Edgar» θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 9 Νοεμβρίου, ποντάροντας φυσικά στην οσκαρική κούρσα του 2012.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε φωτογραφίες εδώ.