Buzz

Xρόνια πολλά Κλιντ Ιστγουντ!

στα 10

Tα 85 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Κλιντ Ιστγουντ και μάς μεταδίδει τη γνώση και την εμπειρία του. Μαθήματα ζωής από έναν γίγαντα...

Xρόνια πολλά Κλιντ Ιστγουντ!

Μπορεί να μην μας αρέσουν όλες οι επιλογές του. Μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά. Μπορεί οι τελευταίες του ταινίες να μην συγκρίνονται με ό,τι έκανε 10 χρόνια πριν. Μόνο σεβασμός όμως αρμόζει στον 85χρονο Κλιντ Ιστγουντ, ο οποίος έχει αποδείξει με πράξεις ότι το μυαλό του είναι πολύ νέο ακόμα κι εκείνος δεν έχει καμία ανάγκη ρετροσπεκτίβες, τιμές και δόξες.

Σήμερα στα γενέθλιά του, διαβάστε τι δηλώνει ότι του έμαθε η ζωή.

Clint Estwood 607 1

Οσο μεγαλώνεις αποχωρίζεσαι τις ανασφάλειες σου Η αμφιβολία δεν πρωταγωνιστεί πια στη ζωή σου. Δεν κυριαρχεί ο φόβος και η αγωνία. Γίνεσαι πιο τολμηρός λοιπόν. Γιατί, στο κάτω κάτω, τι θα μπορούν να σου κάνουν όταν περάσεις τα 70;

Να ακολουθείς πάντα το ένστικτό σου Ακόμα και στο σχολείο, όταν δεν ξέρεις κάτι και πρέπει να επιλέξεις μια απάντηση σ' ένα διαγώνισμα, σου μαθαίνουν να πηγαίνεις πάντα με την πρώτη σου σκέψη. Αν επιστρέφεις κι εξετάζεις κάτι, τότε χαλάς τις πιθανότητές σου να το πετύχεις. Γιατί επεμβαίνει η σκέψη, το μυαλό. Το μυαλό δε θα σε βγάλει σε καλό.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη φιλία Ακόμα και με τις γυναίκες μου ήμουν πάντα πρώτα φίλος. Δεν παντρεύεσαι τη γυναίκα που σε έλκει, μόνο. Παντρεύεσαι την καλύτερή σου φίλη.

Clint Estwood 607 3a

Ζούμε στα χρόνια της αδυναμίας μας Ο πατέρας μου είχε παιδιά πριν ξεσπάσει η κρίση και το Οικονομικό Κραχ. Δεν υπήρχαν δουλειές. Δεν υπήρχε κοινωνική πρόνοια. Οι άνθρωποι ήταν σκληροί και πάλευαν καθημερινά για να αντέξουν. Σήμερα, όλοι τρέχουν σε ψυχαναλυτές. Δεν έχουν προβλήματα, έχουν προβληματισμούς. Δεν ξέρω πότε ξεκίνησε αυτό. Ισως όταν πρωτοείχαμε την πολυτέλεια να αναρωτηθούμε «ποιο είναι το νόημα της ζωής»...

Αν είχα πειθαρχία θα γινόμουν μουσικός.

Ο πατέρας μου πέθανε στα 63 του χρόνια. Για καιρό αναρωτιόμουν «γιατί δεν παίξαμε περισσότερο γκολφ;», «γιατί δεν του έκανα περισσότερο παρέα». Δυστυχώς ανακαλύπτουμε πολλά στη ζωή όταν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως για αυτό. Ναι, από μόνο του αυτό είναι ένα μάθημα.

Clint Estwood 607 2

Οσο μεγαλώνεις, αγαπάς περισσότερο τα παιδιά Τα παιδιά σε μαθαίνουν να είσαι ταπεινός στη ζωή σου. Γιατί εκείνα θα έρθει η στιγμή που θα σε διδάξουν κάτι που δεν το περίμενες ποτέ. Κι αυτό είναι το μυστικό της ζωής: συνεχώς να μαθαίνεις κάτι καινούργιο. Αυτό είναι και το μυστικό μίας επιτυχημένης καριέρας ή μιας επιτυχημένης σχέσης. Ποτέ δεν τα ξέρεις όλα. Ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις.

Δεν είχα να κερδίσω τίποτα από την πολιτική, για αυτό και την ακολούθησα Εβαλα υποψηφιότητα για Δήμαρχος γιατί μου έτυχε μία περίπτωση που χρειάστηκα βοήθεια από το δημόσιο και είδα τα χάλια του. Υπάρξαν στιγμές που σκέφτηκα «γιατί μπλέκομαι, δεν το χρειάζομαι όλο αυτό». Και αμέσως μετά συνειδητοποίησα ότι «ακριβώς επειδή δεν το χρειάζομαι, για αυτό θα το κάνω». Είμαι καχύποπτος με τους πολιτικούς που χρειάζονται τη θέση τους. Οταν βγαίνεις Δήμαρχος είναι καλό και κακό νέο. Το καλό νέο είναι ότι βγήκες Δήμαρχος. Το κακό νέο είναι ότι βγήκες Δήμαρχος.

Clint Estwood 607 5

Η Αμερική έχει ξεφύγει, σε όλα τα επίπεδα. Επισκέφθηκα πρόσφατα κάτι καταράκτες στην Ισλανδία. Ο κόσμος καθόταν σ' έναν βράχο, μαζί με τα παιδιά του, για να απολαύσει τη θέα. Δεν υπάρχαν τείχη. Δεν υπήρχαν συρματομπλέγματα και φράχτες. Δεν υπήρχαν 100 πινακίδες να σου λένε πρόσεξε μην πέσεις. Ο κόσμος πρόσεχε και δεν έπεφτε. Στην Αμερική θα είχαμε χτίσει το μέρος σα φρούριο για να μην έρθει μετά ένας δικηγόρος και μας κάνει μήνυση.

Τελικά, οφείλεις να ευτυχήσεις με αυτά που έχεις Οι "Ασυγχώρητοι", το "Million Dollar Baby" κέρδισαν Οσκαρ. Πολύ ωραία ήταν. Το "Γράμματα από την Ιβο Τζίμα" δεν κέρδισε τίποτα. Ομως η ταινία ήταν όσο καλή όσο και οι άλλες. Αξιζε να κερδίσει κι αυτή; Μπορεί. Ομως δεν ωφελεί να σκέφτεσαι όσα έχασες, αλλά όσα κέρδισες. Τελικά, οφείλεις να ευτυχήσεις με αυτά που έχεις. Ορίστε το μάθημα ζωής που θέλετε...

Clint Estwood 607 4

Διαβάστε περισσότερα: