Buzz

Τι φέρνει ο Αγιος Βασίλης τον Δεκέμβριο στο Cinobo;

στα 10

Από την ευλαβική «Μπενεντέτα» του Πολ Βερχόφεν ως τον ιερόσυλο Κλοντ Σαμπρόλ και τ' αριστουργήματά του: το Cinobo μάς καλεί να κάνουμε μαζί Χριστούγεννα.

Flix Team
Τι φέρνει ο Αγιος Βασίλης τον Δεκέμβριο στο Cinobo;

Τι θέλουν, για σας, οι (κινηματογραφικές) γιορτές; Ρετρό αφιερώματα για να επιστρέψετε στην ασφάλεια του παρελθόντος; Μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς που τελειώνει; Ματιές στις καλτ στιγμές του ελληνικού σινεμά των περασμένων δεκαετιών; Στην πλατφόρμα του Cinobo θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε, εκτός από ζεστή σοκολάτα κι έναν καναπέ. Παρακάτω οι 10 δικές μας επιλογές για τις χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες του Δεκεμβρίου.


merci pour le chocolatMerci pour le chocolat

Συλλογές | Κλοντ Σαμπρόλ: Σασπένς Γένους Θηλυκού

Το ωραιότερο... θριλερικό ύφος του ευρωπαϊκού σινεμά, μια αδιάκοπη εξερεύνηση της γυναικείας δύναμης, κάποιες από τις διασημότερες Γαλλίδες ηθοποιούς στους καλύτερους ρόλους τους. Το έργο του Κλοντ Σαμπρόλ είναι αγέραστο, απολαυστικό, πνευματώδες, ανεπανάληπτο. Το Cinobo συγκεντρώνει πέντε ταινίες που ο δημιουργός υπέγραψε από το '90 και μετά, για να... χαρούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι. Βλέπουμε την «Τελετή», την μία, ίσως και καλύτερη, από τις επτά συνεργασίες του σκηνοθέτη με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, μια σκωπτική ταξική κριτική της γαλλικής μπουρζουαζίας. Το Cinobo παρουσιάζει με υπερηφάνεια 5 ταινίες του μεγάλου δημιουργού, Κλοντ Σαμπρόλ, σε αποκατεστημένες κόπιες. Με επίκεντρο μια σειρά από δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες που έχουν ως πρόσωπα μερικές από τις διασημότερες Γαλλίδες ηθοποιούς της εποχής μας, το αφιέρωμα εστιάζει στο έργο του «Γάλλου Χίτσκοκ» από το ξεκίνημα της δεκαετίας του '90 και έπειτα. Βλέπουμε την «Τελετή», τη μία, ίσως και καλύτερη, από τις επτά συνεργασίες του σκηνοθέτη με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, ένα revenge story και, μαζί, μια διακριτική αλλά αιχμηρή κριτική στην ταξική ταυτότητα της γαλλικής μπουρζουαζίας. Το «Σε Ζηλεύω», την εκδοχή του Σαμπρόλ στο «L' Enfer», το ανολοκλήρωτο έργο του Ανρί-Ζορζ Κλουζό. Το «Ανθος του Κακού», που με σαρδόνιο χιούμορ παρακολουθεί τη διάσπαση μιας μεγαλοαστικής οικογένειας τριών γενεών, όταν η κόρη, Αν, αποφασίζει να πολιτευτεί, φέρνοντας στην επιφάνεια τα οικογενειακά σκάνδαλα. Το «Μερσί για τη Σοκολάτα», την πιο μπριόζα αλλά και κριτική από τις τελευταίες ταινίες του μετρ, ξανά με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ. Και το «Τέρμα τ' Αστεία», με την Ιπέρ και τον Μισέλ Σερό να προγραμματίζουν την τέλεια απάτη, στο 50ό φιλμ του Σαμπρόλ.
Από 13 Δεκεμβρίου.
Δείτε ακόμη: Οταν ο Φρανσουά Τριφό κι ο Κλοντ Σαμπρόλ «σκηνοθέτησαν» το «Με Κομμένη την Ανάσα»

benedetta

«Μπενεντέτα» του Πολ ΒερχόφενΤο Σώμα είναι ο Θεός αυτού του γαργαλιστικά ξέσαλλου δράματος (κωμωδίας;) εποχής, με πρωταγωνίστριες τη Βιρζινί Εφιρά και τη Δάφνη Πατακιά, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του, μετά από αναμονή δύο χρόνων λόγω πανδημίας, στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, την πανελλαδική στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και μόλις πριν ένα μήνα προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες. H ταινία - σκάνδαλο του Πολ Βερχόφεν, ένα θρησκευτικό άρλεκιν με ευαγγέλιο τη γυναικεία αυτοδιάθεση.
Από 7 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία

My Wonderful Wanda

«Μη Φεύγεις, Βάντα!» της Μπετίνα Ομπερλί

Η Βάντα του τίτλου είναι μια 35χρονη Πολωνή που έχει μεταναστεύσει στην Ελβετία και δουλεύει φροντίζοντας τον ανήμπορο πατριάρχη μιας πλούσιας οικογένειας, στην κομψή, πολυτελή βίλα τους. Η Βάντα έχει αφήσει τα δικά της παιδιά στην πατρίδα της και κάνει ό,τι μπορεί για να τους στέλνει χρήματα. Με κάθε στραβοπάτημα, η οικογένεια διώχνει τη Βάντα. Με κάθε νέα ανάγκη, την καλεί πίσω. Οταν η Βάντα μείνει έγκυος από το πιο απρόσμενο μέλος της οικογένειας, τόσο εκείνη, όσο και όλοι οι κάτοικοι του σπιτιού θα κληθούν να κοιτάξουν τις δικές τους αλήθειες κατά πρόσωπο. Μπορούν τα λεφτά να αγοράσουν τα πάντα; Η κωμωδία της Μπετίνα Ομπερλι που διακρίθηκε στο φεστιβάλ της Τραιμπέκα και στο Φεστιβάλ του Βανκούβερ εξηγεί...
Από 14 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία
Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της Μπετίνα Ομπερλί στο Flix | «Ας δείξουμε τους άνδρες να σαστίζουν, τις γυναίκες να είναι δυνατές και κουλ.» Η Μπετίνα Ομπερλι μιλά στο Flix για το «Μη Φεύγεις, Βάντα!»

pearl button 607

«Το Μαργαριταρένιο Κουμπί» του Πατρίσιο Γκουσμάν

O εμβληματικός ντοκιμαντερίστας Πατρίσιο Γκουζμάν σε μια ωδή για το νερό και όσα το ενώνουν με την τραγική μνήμη της Χιλής σε ένα συναρπαστικό και υποβλητικό ντοκιμαντέρ που κέρδισε την Αργυρή Αρκτο Σεναρίου και το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Από 2 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία
Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Πατρίσιο Γκουσμάν στο Flix | «Αγαπώ τη γεωγραφία και την αστρονομία, επειδή είναι το τοπίο που περιβάλλει τον άνθρωπο». Ο Πατρίσιο Γκουσμάν μιλά στο Flix

toto le heros

«Τοτό ο Ηρωας» του Ζακό Βαν Ντορμέλ

Ο 8χρονος Τόμας πιστεύει ότι έχει τη λάθος οικογένεια: ότι όταν γεννήθηκε, την ίδια μέρα, στο ίδιο μαιευτήριο με το γείτονά του, τον Αλφρεντ, κάποιος μπέρδεψε μωρά και γονείς. Ο Αλφρεντ μεγαλώνει σε μια πλούσια οικογένεια που ο Τόμας θεωρεί ότι, δικαιωματικά, του ανήκει. Το ντεμπούτο του Βέλγου σκηνοθέτη που λατρέψαμε τη δεκαετία του '90, βραβευμένο στο Φεστιβάλ Καννών, τα Ευρωπαϊκά Βραβεία, τα Σεζάρ, τα BAFTA.
Από 24 Δεκεμβρίου.

η καρδιά του κτήνους

«Η Καρδιά του Κτήνους» του Ρένου Χαραλαμπίδη

Ο Στέφανος Τζουτζές, ένας νεαρός φιλόδοξος νάρκισσος, παρά το... ατυχές ονοματεπώνυμό του, πιστεύει ακράδαντα στο τυχερό του άστρο. Μόνο που η ζωή τού προσφέρει απλόχερα χρέη κι απόρριψη και μια μοναδική ευκαιρία, την πρόταση ενός παλιού συμμαθητή του, να βγάλουν εύκολο χρήμα, ληστεύοντας την τράπεζα στην οποία δουλεύει ως ταμίας. Τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Πέτρου Τατσόπουλου, αυτό το μείγμα αστικού νουάρ, διστακτικής κωμωδίας και γλυκόπικρης σάτιρας των ανθρώπινων αδυναμιών, εξακολουθεί να κρατά την γοητεία της.
Από 20 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε ακόμη: Ο Ρένος Χαραλαμπίδης συντάσσει ένα «Εγχειρίδιο Κινηματογραφικής Ανυπακοής»

200 meters

«200 Μέτρα» του Αμίν Ναϊφέ

Διακόσια μέτρα χωρίζουν τον Μουσταφά από την γυναίκα του και τα παιδιά του. Τα σπίτια τους είναι αντικριστά, υπάρχει μάλιστα οπτική επαφή μεταξύ τους, όμως αυτή η απόσταση που σε κάθε άλλη περίπτωση θα περπατιόταν εντός ολίγων λεπτών, στην περίπτωσή τους είναι αδιαπέραστη. Κι αυτό γιατί ανάμεσά τους παρεμβάλλεται ένα τείχος, εκείνο της Δυτικής Όχθης, που έχει επιβληθεί στον λαό του Μουσταφά και τον έχει διχοτομήσει. Μια ιστορία πατρικής αγάπης με φόντο τη Δυτική Οχθη. Βραβείο «BNL People's Choice» στο Φεστιβάλ Βενετίας. Χρυσός Αλέξανδρος στο Διαγωνιστικό Τμήμα «Γνωρίστε τους Γείτονες» στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Από 21 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία

Piranhas

«Η Μεγάλη Νύχτα της Νάπολης» του Κλαούντιο Τζιοβανέζι

Εχοντας υπογράψει το άκρως επιτυχημένο τηλεοπτικό «Gomorrha», ο Κλαούντιο Τζιοβανέζι συνεργάζεται ξανά με τον συγγραφέα του, Ρομπέρτο Σαβιάνο, διασκευάζοντας για το σινεμά το νέο του best seller. Με τον πρωτότυπο τίτλο «Piranhas», αυτή είναι μια ταινία για την εφηβεία και την έμφυτη αίσθηση του κατεπείγοντος που αυτή φέρνει μαζί της. Το γεγονός ότι η εφηβεία της ταινίας συναντιέται στην καρδιά του οργανωμένου εγκλήματος της σημερινής Νάπολης είναι συμπτωματικό και, μαζί, καθοριστικό.
Από 23 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία

yuli ο χορός της ζωής μου 607

«Ο Χορός της Ζωής Μου» της Ιθιάρ Μπολέν

Η ζωή του Κάρλος Ακόστα είναι φτιαγμένη, έτσι κι αλλιώς, από το υλικό των ταινιών: ένα rags to riches story που στριφογυρίζει με τη φινέτσα και τη δύναμη μιας κοινωνικής πιρουέτας, μιας θαρραλέας αραμπέσκ στο πρόσωπο της νόρμας. Μια ταινία για τη ζωή του, αφήνει το χορό ν’ αφηγηθεί το πραγματικό του μύθο. Το σενάριο υπογράφει ο (μόνιμος συνεργάτης του Κεν Λόουτς), Πολ Λάβερτι.
Από 31 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία
Διαβάστε ακόμη | «Αν έσπασα τα όρια, το έκανα για να επιβιώσω.» Ο σπουδαίος χορευτής Κάρλος Ακόστα μιλά στο Flix

cinobo

Η έκπληξη που περιμένουμε: Most Watched 2021

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, ο λόγος δίνεται στους συνδρομητές! Το Cinobo παρουσιάζει το top-21 του '21, μια συλλογή με τις 21 ταινίες που αγαπήθηκαν από το κοινό και είχαν τις περισσότερες προβολές μέσα στην πλατφόρμα.
Από 20 Δεκεμβρίου.


Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το «μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες», συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο. Σήμερα, το Cinobo δίνει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου μέσω μιας εκτενούς επιμελημένης online ταινιοθήκης για όλες τις διαθέσεις. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από εφαρμογή σε Smart TV, smartphone και tablet και μέσω του cinobo.com σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 14 ημέρες και έκτοτε με 7.99€ / μήνα, δίχως μακροχρόνιες δεσμεύσεις, έχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλον τον κατάλογο, με δυνατότητα παρακολούθησης από 2 οθόνες ταυτόχρονα και δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης.

Επισκεφτείτε το Cinobo στα:
www.cinobo.com | Facebook | Instagram | YouTube