Buzz

«Portrait of an Artist»: δείτε το trailer του νέου ντοκιμαντέρ για τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν

στα 10

Η Βαϊόλα Ντέιβις, ο Σπάικ Λι, ο Ντενζέλ Γουάσινγκτον και πολλοί άλλοι μιλούν, όχι απλώς για τον ηθοποιό, αλλά για τον καλλιτέχνη που χάθηκε πολύ νωρίς.

«Portrait of an Artist»: δείτε το trailer του νέου ντοκιμαντέρ για τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν

Ενα σπέσιαλ ντοκιμαντέρ, ένα αφιέρωμα, ετοίμασε το Netflix, σε συνεργασία με τους φίλους και συνεργάτες του Τσάντγουιγκ Μπόουζμαν, του 43χρονου "Black Panther" πρωταγωνιστή που πέθανε τον Αύγουστο από καρκίνο του εντέρου - μία μάχη που έδινε ιδιωτικά, όσο συνέχζε να εργάζεται.

Το «Portrait of an Artist» θα προβληθεί στις 17 Απριλίου, μία εβδομάδα πριν το -σίγουρο- Οσκαρ που θα κερδίσει ο Μπόουζμαν για τον ρόλο του στο «Ma Rainey's Black Bottom» του Τζορτζ Σ. Γουλφ.

Ονομάζομαι Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Είμαι καλλιτέχνης. Πολλοί με αποκαλούν ηθοποιό. Εγώ δε θα με χαρακτήριζα ως ηθοποιό, απαραίτητα. Αλλά καλλιτέχνη...»

Ma Raineys 607

«Οταν μοιραζόσουν τη σκηνή μαζί του, το ένιωθες: έπρεπε να ανέβεις πίστα» λέει η συμπρωταγωνίστριά του Βαϊόλα Ντέιβις. «Σε κοιτά να δουλεύεις. Σε καρφώνει - εντελώς συγκεντρωμένος. Προσηλωμένος στην ερμηνεία σου. Στη μέθοδο. Αυτός είναι ο Τσαντ.»

«Είχε ένα ειδικό βάρος. Μια αύρα.» προσθέτει ο Σπάικ Λι, σκηνοθέτης του στο «Da 5 Bloods».

Τον Λι και την Ντέιβις πλαισιώνουν, για να μιλήσουν για τον συνεργάτη τους και οι Ντανζέλ Γουάσινγκτον, Τζορτζ Σ. Γουλφ, Μπράντφορντ Μαρσάλις, Ντανάι Γκουρίρα, Μπράιν Χέλγκελαντ, Αακομον "AJ" Tζόουνς, Γούντι Κινγκ Τζ., Φιλίσια Ρασάντ, Τέιλουρ Πέιτζ.

Στις 25 Απριλίου είναι το φαβορί για το Οσκαρ Α' Ανδρικού. Εχει κερδίσει ήδη Χρυσή Σφαίρα, SAG και 45 ακόμα βραβεία κριτικών ενώσεων.

«Portrait of an Artist»: διαθέσιμο από τις 17 Aπριλίου, κα μόνο για 30 μέρες, στο Netflix.


Διαβάστε περισσότερα: