Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: H Φινλανδία νικήτρια στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα», βραβείο και με ελληνικό ενδιαφέρον

στα 10

Απονεμήθηκαν τα βραβεία στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών με διάκριση και για την ελληνική συμπαραγωγή «Γυρίζοντας τον Κόσμο» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν.

Κάννες 2016: H Φινλανδία νικήτρια στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα», βραβείο και με ελληνικό ενδιαφέρον

H φετινή επιτροπή του «Ενα Κάποιου Βλέμματος», του τμήματος που συνοδεύει το επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ με ταινίες νέων και αναγνωρισμένων δημιουργών απ' όλον τον κόσμο, αποτελούνταν από τους Πρόεδρο ηθοποιό Μάρτα Κέλερ (η «Fedora» του Μπίλι Γουάιλντερ), τον ηθοποιό Ντιέγκο Λούνα, τον Ρούμπεν Οστλουντ του «Ανωτέρα Βία» και τη Γαλλίδα ηθοποιό Σελίν Σαλέτ, απένειμε τα βραβεία της προκρίνοντας για δεύτερη χρονιά ως μεγάλο νικητή μια ταινία από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Το «The Happiest Day in the Life of Olli Maki» του Γιούχο Κουοσμάνεν από τη Φινλανδία αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός μποξέρ που την δεκαετία του '50 έγινε το σύμβολο ολόκληρης της χώρας, όταν έφτασε να διεκδικεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα στον πρώτο μεγάλο επαγγελματικό αγώνα που έγινε ποτέ στη χώρα. Γυρισμένο σε ασπρόμαυρο, με υπέροχες ερμηνείες και με τη μορφή μιας ταινίας ενηλικίωσης περισσότερο από μια ταινία για το μποξ, ξεχώρισε δίκαια από τη φετινή επιλογή του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016: Το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο... φαβορί «Toni Erdmann»

voir du pays 607 Η Αριάν Λαμπέντ στο «Γυρίζοντας τον Κόσμο»

Ανάμεσα στους νικητές στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» και η ελληνική συμπαραγωγή «Γυρίζοντας τον Κόσμο» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν που υποστηρίχθηκε από το ταμείο συμπαραγωγών του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, γυρίστηκε στη Ρόδο και στο οποίο πρωταγωνιστεί και η Αριάν Λαμπέντ.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016: Η Αριάν Λαμπέντ μιλάει στο Flix για τη δική της Ευρώπη

The Red Turtle 607 H Κόκκινη Χελώνα

Αναλυτικά τα βραβεία - «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς