Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Τα trending topics της #6ης μέρας

στα 10

Και τα πρώτα οσκαρικά προγνωστικά και cool Τζιμ Τζάρμους στο κόκκινο χαλί και o Ρόμπερτ Ντε Νίρο να προσδίδει λίγο μύθο στο Φεστιβάλ.

Flix Team
Κάννες 2016: Τα trending topics της #6ης μέρας

H έκτη μέρα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με το υπέροχο «Loving» του Τζεφ Νίκολς που οδεύει ήδη προς τα Οσκαρ με την ιστορία του πρώτου διαφυλετικού γάμου στην ιστορία των ΗΠΑ και έληξε με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να περπατάει στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα του «Hands in Stone», στο οποίο υποδύεται τον προπονητή ενός πυγμάχου σε μια αυτοαναφορά στο «Οργισμένο Είδωλο».

Ενδιάμεσα, είδαμε ακόμη μια εξαιρετική ταινία, το «Hell or High Water» του Ντέιβιντ Μακένζι και περάσαμε και μια βόλτα από το καθιερωμένο κοκτέιλ του ελληνικού περίπτερου που ανήκει εξ ημισείας στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Παρά τις αλλαγές και στις διοικήσεις και των δύο οργανισμών αλλά και την τριπλή ελληνική παρουσία στο 69ο Φεστιβάλ Καννών («Η Τελευταία Παραλία» των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν στις Ειδικές Προβολές, «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στο διαγωνιστικό των ταινιών μικρού μήκους της «Εβδομάδας Κριτικής» και η ελληνική συμπαραγωγή «Γυρίζοντας τον Κόσμο» των Μιριέλ και Ντελφίν Κουλέν στο Ενα Κάποιο Βλέμμα), το κλίμα ήταν μάλλον πιο υποτονικό απ' ότι αναμενόταν.

Ταυτόχρονα στην πρώτη δημοσιογραφική προβολή του «Personal Shopper» του Ολιβιέ Ασαγιάς με την Κρίστεν Στίουαρτ οι δημοσιογράφοι γούχαραν με την ψυχή τους, ενώ η νύχτα ήταν ακόμη νέα αφού μετά τις 11 ξεκίνησε το μεγαλύτερο πάρτι του Φεστιβάλ, αυτό της Chopard με κεντρικό θέμα «Wild» και καλεσμένη για ένα exclusive κονσέρτο την Νταιάνα Ρος. Τo Flix ήταν εκεί - και όλα όσα είδε είναι εδώ.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

loving 607

loving 607

Πιστεύω ακράδαντα πως ό,τι συμβαίνει ανάμεσα σε δυο ανθρώπους δεν αφορά κανέναν άλλον. Αν ζεις με καλοσύνη, αν δε βλάπτεις κάποιον, τι με νοιάζει εμένα τι θα κάνεις εσύ; Γιατί να σου το υποδείξω; Και στην Αυστραλία και σ' όλον τον κόσμο είναι δυνατός αυτός ο υπόγειος ρατσισμός, που προέρχεται από ανθρώπους που φοβούνται και που θέλουν να νομιμοποιήσουν αυτόν το φόβο.

Ο Τζόελ Ετζερτον, τελείως μέσα στο κλίμα του «Loving» του Τζεφ Νίκολς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας, φωτογραφήθηκε με τη συμπρωταγωνίστριά του Ρουθ Νέγκα και τον σκηνοθέτη τους Τζεφ Νίκολς και με ελάχιστες ώρες διάλειμμα ντύθηκαν βραδυνά για να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί που οδηγούσε στην μεγάλη τους πρεμίερα.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Loving»

Joel Edgerton Cannes 2016 607

Joel Edgerton Cannes 2016 607

Joel Edgerton Cannes 2016 607

Joel Edgerton Cannes 2016 607

Στο κόκκινο χαλί του «Loving» βρέθηκε και η Κέιτ Μος, αλλά και η αδελφή της, μοντέλο και αυτή, Λότι Μος - και οι δύο με κοσμήματα Chopard και αποχρώσεις του πορτοκαλί. Chopard φόρεσε και η σύζυγος του Κόλιν Φερθ, Λίβια:

kate Moss Cannes 2016 607

Lottie Moss Cannes 607

Colin Firth

Αντιπερισπασμό στον Τζόελ Ετζερτον που έκλεψε την παράσταση - στις ηλικίες 35 με 40 - έκαναν οι Κρις Πάιν και Μπεν Φόστερ που εκτός του ότι παίζουν καταπληκτικά σε μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουμε δει φέτος στο Φεστιβάλ, το «Hell or High Water» του Ντέιβιντ Μακένζι είναι και τόσο χαριτωμένοι και σέξι που μοιάζουν ακαταμάχητοι.

Chris Pine Cannes 2016 607

Ben Foster Cannes 2016 607

Chris Pine Cannes 2016 607

Ben Foster Cannes 2016 607

Ο πιο cool γενικά τύπος του 69ου Φεστιβάλ είναι και πάλι φέτος ο Τζιμ Τζάρμους που έφερε το «Paterson», πήρε καλές κριτικές, μίλησε για τα πράγματα που αγαπάει, περπάτησε και στο κόκκινο χαλί με τον σούπερ σταρ πλέον Ανταμ Ντράιβερ και την πιο όμορφη δεν γίνεται Γκολσιφτέ Φαραχανί και όλα μοιάζουν να βρίσκονται - ευτυχώς - στη θέση τους.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το να πας σινεμά είναι απαρχαιωμένο. Μ’ αρέσει πάντα να μπαίνω σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο με ξένους και να βιώνω μια εμπειρία. Μπορεί να είμαι δεινόσαυρος, δεν ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό αρέσει και σε άλλους, να βλέπουν τις ταινίες όπως ήταν ο προορισμός τους να ιδωθούν. Οι τρόποι και τα εργαλεία αλλάζουν, αλλά η εμπειρία του να δεις μια ταινία στη μεγάλη οθόνη δεν αλλάζει ποτέ. Είμαι παλιομοδίτης σ’ αυτό – παρότι θα δω μια ταινία με όποιον τρόπο χρειαστεί. Αγαπώ το σινεμά, οπότε μ’ αρέσουν όλα τα είδη του σινεμά. Μ’ ενδιαφέρουν οι βωβές ταινίες, οι ταινίες απ’ όλον τον κόσμο, την Ασία, την Αφρική. Δεν είμαι σνομπ στα είδη του σινεμά: τρόμος, επιστημονική φαντασία, όλα μ’ ενδιαφέρουν.»

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Paterson»

paterson 607

paterson 607

paterson 607

Paterson Red Carpet Cannes 2016 607

paterson 607

Paterson Red Carpet Cannes 2016 607

Paterson Red Carpet Cannes 2016 607

Για την πρεμιέρα του «Hands in Stone», της ταινίας στην οποία ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θυμάται τα χρόνια που ήταν «Οργισμένο Είδωλο» και η οποία προβλήθηκε εκτός Διαγωνιστικου Τμήματος στο 69ο Φεστιβάλ, συγκεντρώθηκε βαρύ χολιγουντιανό πυροβολικό με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν και τη συζυγό του, τον Ασερ και τον Ενγκαρ Ραμίρεζ που πρωταγωνιστούν και φυσικά τον ίδιο τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο που μετέτρεψε το κόκκινο χαλί σε ένα εκτυφλωτικό γιγαντιαίο φλας!

Hands in Stone Cannes 2016 607

Hands in Stone Cannes 2016 607

Hands in Stone Cannes 2016 607

Hands in Stone Cannes 2016 607

Hands in Stone Cannes 2016 607

Hands in Stone Cannes 2016 607

Hands in Stone Cannes 2016 607

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #1ης μέρας / Ο Γούντι Αλεν και το «Café Society» γλύκαναν την πρώτη μέρα του 69ου Φεστιβάλ Καννών, ώσπου μια «χιουμοριστική» κατηγορία εναντίον του ως βιαστή άφησε πικρή γεύση στη βραδινή τελετή έναρξης.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #2ης μέρας / H δεύτερη μέρα του 69ου Φεστιβάλ Καννών είχε σκάνδαλα, βόλτες στην παραλία, ελληνικό ενδιαφέρον και την ξυπόλητη Τζούλια Ρόμπερτς. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #3ης μέρας / Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ μάς επιφύλλασε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες των τελευταίων χρόνων, το ντεμπούτο της κόρης του Τζόνι Ντεπ, τον πάντα μαχητικό Κεν Λόουτς κι έναν Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ σε οσκαρικό ρόλο.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #5ης μέρας / Αυτή ήταν η μέρα που χτυπήθηκε από... ερωτικό πυρετό, απ' το πρωί («The Handmaiden») ως το βράδυ («American Honey»), με αρκετή παιδική διάθεση («The BFG» του Στίβεν Σπίλμπεργκ) στη μέση, για να ισορροπήσει!
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #4ης μέρας / Γαλλικό κινηματογραφικό royalty με την Μαριόν Κοτιγιάρ να περπατά στο κόκκινο χαλί, κάμποσο white trash με το καστ του «American Honey» να φέρνει το πατρινό καρναβάλι στις Κάννες και τον Ράιαν Γκόσλινγκ να φορά λευκό κοστούμι με class. H 5η μέρα στις Κάννες είχε απ΄ όλα.