Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Αινιγματικό τρέιλερ για το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

στα 10

Προσθέτοντας ακόμα έναν σημαντικό φεστιβαλικό σταθμό στην επιτυχημένη πορεία της, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη διαγωνίζεται στην Εβδομάδα Κριτικής του 69ου Φεστιβάλ Καννών με τη νέα μικρού μήκους ταινία της, «Limbo».

Flix Team
Κάννες 2016: Αινιγματικό τρέιλερ για το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Καθόλου in limbo δεν είναι η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη που, όπως και η παραγωγός της, Μαρία Δρανδάκη, σε ρυθμούς ταχύτατους συμμετέχει στα A-list φεστιβάλ του κόσμου. Η καινούργια της ταινία, με τον τίτλο «Limbo», συμμετέχει στην 55η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών και είναι μία από τις 10 ταινίες απ' όλον τον κόσμο που διαγωνίζονται για τα Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Κάννες 2016 - Αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ

Limbo 5

Η ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, «Washingtonia», έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου το 2014. Την ίδια χρονιά, η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το «Washingtonia» κέρδισε το βραβείο EFA Award στο Φεστιβάλ της Γάνδης και ήταν υποψήφια ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά βραβεία 2015. Μέχρι σήμερα, η ταινία έχει συμμετάσχει σε πάνω από 120 διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει πουληθεί σε κανάλια σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Τον Ιούλιο του 2015, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη ήταν ανάμεσα στους 10 Ευρωπαίους νέους σκηνοθέτες που επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πρόγραμμα Future Frames στο 50ο Karlovy Vary Film Festival 2015.

Η προηγούμενη μικρού μήκους ταινία της, «Yellow Fieber», συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους του Φεστιβάλ του Λοκάρνο 2015, Pardo di Domani.

Limbo 4

Η σύνοψη του «Limbo» είναι αφαιρετική και, ομολογουμένως, δεν περιμέναμε κάτι πιο συγκεκριμένο: Με το μικρό κατσίκι θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί. Και το μικρό αγόρι θα τα οδηγεί. 12+1 αγόρια και το κουφάρι μιας φάλαινας ξεβρασμένο στην ακτή. Περιμένουμε, όμως, μια ταινία εικαστικά γενναία και αιχμηρή.

«Limbo» - Συντελεστές Felix Margenfeld, Αγγελος Ντάνος, Lucjano Cani, Χάρης Φούντας, Χρήστος Ψυχράμης, David Szymczak, Νίκος Κασσαβέτης, Θωμάς Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Παττακός, Νίκος Γουβέλης, Αγγελος Καλδάνης, Δημήτρης Ξηρός, Παναγιώτης Ραπούσης, Effi Rabsilber | Σενάριο- Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη | Παραγωγoί: Μαρία Δρανδάκη, Ron Dyens | Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας | Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης | Μουσική: Lawrence English | Σκηνικά: Δάφνη Καλογιάννη | Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα | Ηχος: Νίκος Εξαρχος, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Lionel Guenoun | Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου | Casting Director: Αρτεμις Παττακού | Παραγωγή: Sacrebleu Productions, Homemade Films, CNC, France Télévisions, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΕΡΤ, OTE TV, PROCIREP ANGOA

Δείτε παρακάτω το αινιγματικό τρέιλερ του «Limbo» και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το «Limbo» στο επίσημο site του.

Διαβάστε ακόμη:

Limbo 2

Limbo 3

Limbo 7

limbo 607