Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Τα trending topics της #10ης μέρας

στα 10

Κανένα trending topic, εκτός από την κοινή εμφάνιση στο Φεστιβάλ του Σον Πεν με τη Σαρλίζ Θερόν. Ως πρώην ζευγάρι και ως νυν συντελεστές μιας από τις χειρότερες ταινίες των φετινών (και βάλε) Καννών.

Flix Team
Κάννες 2016: Τα trending topics της #10ης μέρας

Ηταν το απόλυτο highlight του 69ου Φεστιβάλ Καννών.

Γι' αυτό και οι διοργανωτές του το τοποθέτησαν, ουσιαστικά, την προελευταία ημέρα της διοργάνωσης, ώστε μέχρί τότε να έχει βρει τρόπο να ωριμάσει, να γιγαντωθεί και να έρθει να σκάσει - με τον πιο ηχηρό τρόπο. Πρώην ζευγάρι, η Σαρλίζ Θερόν και ο Σον Πεν έφτασαν στις Κάννες, υποχρεώθηκαν σε κοινό photocall, κοινή συνέντευξη Τύπου και κοινό περπάτημα στο κόκκινο χαλί χωρίς να νιώσουν άβολα παρά μόνο για δείξουν πόσο πολιτισμένοι είναι.

To γεγονός πως όλος ο θόρυβος αφορούσε το «The Last Face», μια από τις χειρότερες ταινίες που είδαμε τελευταία - σίγουρα τη χειρότερη του φετινού Φεστιβάλ - πέρασε σχετικά απαρατήρητο εκτός από τα έξτρα νεύρα στο ύφος του Σον Πεν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, τις δηλώσεις του ότι «στηρίζει την ταινία» ό,τι και να γίνει και τις κριτικές που «γλέντησαν» την παταγώδη και ανόητη αποτυχία του.

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2015

Ο Σον Πεν για τη Σαρλίζ Θερόν και τη συνεργασία τους: «Το σενάριο αυτής της ταινίας το γνώριζα καιρό και δεν είχα αισθανθεί ότι μ' ενδιέφερε να το κάνω ταινία. Οταν, κάποια στιγμή, το ξαναδιάβασα και φανταζόμουν εκείνη μέσα στην ιστορία, άλλαξαν οι σκέψεις μου, ο τόνος της ταινίας κι έτσι το είδα σαν κάτι που ήθελα να κάνω. Ειδικά με την εικόνα της Σαρλίζ με τον Χαβιέρ. Πάντα θαυμάζω τις σπουδαίες ερμηνείες και βρίσκω ότι αυτές οι δυο είναι τέτοιες.»

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Η Σαρλίζ Θερόν για τον Σον Πεν ως σκηνοθέτη «Ο Σον ήθελε να δώσει στην ταινία την αίσθηση ότι ζούσαμε μια αυθεντική στιγμή, όλοι το κατάλαβαν αυτό. Αυτή η ταινία είναι αληθινή, χειροπιαστή. Δημιουργήσαμε ένα χώρο που έμοιαζε ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσες, τραβώντας σε 360 μοίρες, να δείξεις κάτι αληθινό. Ο Σον έφτιαξε ένα σύμπαν πραγματικό και ασφαλές.»

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του «The Last Face» του Σον Πεν

Και μετά ξεχάστηκαν ξανά όλα... γιατί η Σαρλίζ Θερόν εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με σμόκιν και ανοιχτό πουκάμισο και μετά το τέλος της προβολής χάρισε ένα «άβολο» φιλί στον Σον Πεν. Στον αέρα. Ισα για να το πιάσει η κάμερα...

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Στο κόκκινο χαλί περπάτησε χθες και η Ελ Φάνινγκ - φορώντας ένα παραμυθένιο φόρεμα του οίκου Zuhair Murad, μαζί με τον σκηνοθέτη της στο «The Neon Demon», Νίκολας Βιντινγκ Ρεφν, ο οποίος ξέχασε πως ήρθε στις Κάννες για να στηλιτεύσει τον κόσμο της ομορφιάς (λέμε τώρα) με την ταινία του και περπάτησε στο κόκκινο χαλί που δεν τον ενοχλεί αφού με την ευλογία των Καννών συνεχίζει (όχι απαραίτητα με σοβαρό λόγο) να συγκαταλέγεται στους μεγάλους δημιουργούς του σινεμά.

Elle Fanning 607

Elle Fanning 607

Elle Fanning 607

Στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας ο Ρεφν θέλησε να το παίξει «κακό παιδί» και «προκλητικός σκηνοθέτης» λέγοντας ένα σωρό ανούσια και τόσο παλιομοδίτικα πράγματα («Ο θάνατος και η ομορφιά έχουν γίνει πια ένα, γιατί η ψηφιακή επανάσταση δημιουργεί ένναλακτικά σύμπαντα που τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας θα ζήσουν σαν να ήταν ο πραγματικός κόσμος»), ενίσχυσε το hype του ότι όλοι ασχολήθηκαν με την ταινία του για ένα και μοναδικό λόγο δηλώνοντας πολύ ευχαριστημένος που η ταινία του δίχασε:

«Αν δεν προκαλέσεις διχασμό στους κριτικούς, τότε τι κάνεις εδώ; Η τέχνη δεν είναι καλή η κακή. Αυτές οι μέρες τέλειωσαν. Το ιντερνετ έχει αλλάξει τον κινηματογράφο ως εμπειρία. Καλό ή κακό είναι το κινέζικο ή το φιλέτο ή οτιδήποτε έφαγες στο γαλλικό μπιστρό χθες το βράδυ. Αν δεν αντιδράσεις, τότε τι κάνουμε εδώ; Γιατί να χάνουμε το χρόνο μας; Υπάρχουν τόσα άλλα πρα΄γματα που αξίζουν να κάνεις από το να καταναλώσεις μια ταινία ή ένα τηλεοπτικό σόου.»

Elle Fanning 607

Elle Fanning 607

Elle Fanning 607

Elle Fanning 607

Charlize Theron Sean Penn Cannes 2016

Elle Fanning 607

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #1ης μέρας / Ο Γούντι Αλεν και το «Café Society» γλύκαναν την πρώτη μέρα του 69ου Φεστιβάλ Καννών, ώσπου μια «χιουμοριστική» κατηγορία εναντίον του ως βιαστή άφησε πικρή γεύση στη βραδινή τελετή έναρξης.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #2ης μέρας / H δεύτερη μέρα του 69ου Φεστιβάλ Καννών είχε σκάνδαλα, βόλτες στην παραλία, ελληνικό ενδιαφέρον και την ξυπόλητη Τζούλια Ρόμπερτς. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #3ης μέρας / Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ μάς επιφύλλασε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες των τελευταίων χρόνων, το ντεμπούτο της κόρης του Τζόνι Ντεπ, τον πάντα μαχητικό Κεν Λόουτς κι έναν Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ σε οσκαρικό ρόλο.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #4ης μέρας / Αυτή ήταν η μέρα που χτυπήθηκε από... ερωτικό πυρετό, απ' το πρωί («The Handmaiden») ως το βράδυ («American Honey»), με αρκετή παιδική διάθεση («The BFG» του Στίβεν Σπίλμπεργκ) στη μέση, για να ισορροπήσει!
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #5ης μέρας / Γαλλικό κινηματογραφικό royalty με την Μαριόν Κοτιγιάρ να περπατά στο κόκκινο χαλί, κάμποσο white trash με το καστ του «American Honey» να φέρνει το πατρινό καρναβάλι στις Κάννες και τον Ράιαν Γκόσλινγκ να φορά λευκό κοστούμι με class. H 5η μέρα στις Κάννες είχε απ΄ όλα.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #6ης μέρας / Και τα πρώτα οσκαρικά προγνωστικά και cool Τζιμ Τζάρμους στο κόκκινο χαλί και o Ρόμπερτ Ντε Νίρο να προσδίδει λίγο μύθο στο Φεστιβάλ.Κάννες 2016: Τα trending topics της #7ης μέρας / Η Κρίστεν Στιούαρτ κι ο Βίγκο Μόρτενσεν προσπάθησαν, όμως δικαιωματικά ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, η «Julieta» και τα κορίτσια του μονοπώλησαν τα φλας των παπαράτσι. Για εμάς βέβαια η μέρα ανήκε στις ελληνικές συμμετοχές του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #8ης μέρας / Οι αδελφοί Νταρντέν με το «Αγνωστο Κορίτσι» τους, την καθόλου άγνωστη κι απόλυτα υπέροχη Αντέλ Ενέλ, άπλωσαν τη διακριτική παρουσία τους πάνω από το Φεστιβάλ, την ίδια μέρα που το Flix είχε κάποιες ξεχωριστές συναντήσεις...
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #9ης μέρας / O Ιγκι Ποπ περπάτησε στο κόκκινο χαλί. Τι άλλο θέλετε να ξέρετε;