Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Τα trending topics της #9ης μέρας

στα 10

O Ιγκι Ποπ περπάτησε στο κόκκινο χαλί. Τι άλλο θέλετε να ξέρετε;

Flix Team
Κάννες 2016: Τα trending topics της #9ης μέρας

Μπορεί να μην ενθουσίασε την αίθουσα στην δημοσιογραφική του προβολή το προηγούμενο βράδυ, αλλά με την αφρόκρεμα του Γαλλικού σινεμά να πρωταγωνιστεί στο «It's Only the End of the World», ο Ξαβιέ Ντολάν ήταν σίγουρο ότι θα τραβήξει τα βλέμματα χθες. Τόσο στο photocall όσο και το βράδυ στο κόκκινο χαλί της επίσημης πρεμιέρας ο Καναδός σκηνοθέτης φωτογραφήθηκε με τα κορίτσια και τα αγόρια του καστ του.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

it's only the end of the world 607

it's only the end of the world 607

it's only the end of the world 607

Δείτε περισσότερα για τον Ντολάν και το κάστ του στις Κάννες και διαβάστε τι είπαν στην press conference]

Η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Λέα Σεντού, ο Βενσάν Κασέλ, ο Γκασπάρ Ουλιέλ και η Ναταλί Μπε μετρούν ως μια αληθινή dream team σε οποιαδήποτε γαλλόφωνη ταινία και οι ερμηνείες τους μπροστά στους φωτογράφους ήταν αυτές που θα ταίριαζαν σε αληθινούς σταρ. Και μεταξύ μας, καλύτερες από αυτές στην ταινία του Ξαβιέ!

it's only the end of the world 607

it's only the end of the world 607

it's only the end of the world 607

it's only the end of the world 607

Διαβάστε εδώ την κριτική του φιλμ.

Μεγάλες δόξες και αληθινά ροκ εκ ρόλ σκηνές γνώρισαν οι Κάννες χθες χάρη στο «Gimme Danger», το υπέροχο ντοκιμαντέρ του Τζιμ Τζάρμους για τους Stooges, την μπάντα του Ιγκι Ποπ, ο οποίος ήταν φυσικά παρών για να φωτογραφηθεί να μιλήσει και να περπατήσει στο κόκκινο χαλί με σακάκι, αλλά όχι πουκάμισο.

τζιμ Τζάρμους κάννες 2016 607

τζιμ τζάρμους Ιγκι ποπ 607

τζιμ τζάρμους Ιγκι ποπ 607

Το «Gimme danger» πιάνει την ιστορία (εκείνων που έγιναν οι) Stooges, από τα παιδικά τους χρόνια στην πόλη Αν Αρμπορ του Μίσιγκαν, μέχρι τη στιγμή που, το 2010, μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Αφηγητής της ταινίας είναι ο Ιγκυ Ποπ, τώρα, με την κάμερα του Τζιμ Τζάρμους απέναντί του, στο σπίτι ή το τροχόσπιτό του: με τα lounge ρούχα του, ξυπόλητος, με το σφιχτό, μυώδες σώμα του και τα μάτια του που γυαλίζουν, διασκεδαστικός, ώριμος αλλά ακριβώς ίδιος με τότε, αφηγείται ολόκληρη την ιστορία του συγκροτήματος, προσπερνώντας σύντομα ό,τι επώδυνο, σφραγίζοντας την υπόλοιπη με την εθιστική γοητεία του.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτικη για το «Gimme Danger»

Είναι, cool, είναι απολαυστικό, είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι όχι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ, μα μια εξαιρετική ταινία!

Διαβάστε τι είπαν ο Τζιμ κι ο Ιγκι στην συνέντευξη Τύπου της ταινίας

Χαζέψτε πιο κάτω στιγμιότυπα από το σόου του Ιγκι για τους φωτογράφους. Γκεστ σταρ ο Τζιμ Τζάρμους.

τζιμ τζάρμους Ιγκι ποπ 607

τζιμ τζάρμους Ιγκι ποπ 607

τζιμ τζάρμους Ιγκι ποπ 607

τζιμ τζάρμους Ιγκι ποπ 607

τζιμ τζάρμους Ιγκι ποπ 607

τζιμ τζάρμους Ιγκι ποπ 607

τζιμ τζάρμους Ιγκι ποπ 607

ιγκι ποπ 607

τζιμ τζάρμους Ιγκι ποπ 607

Και μπόνους η σαγιονάρα Gucci

η σαγιονάρα του Ιγκι

Νωρίτερα το πρωί είδαμε την νεά ταινία του Κριστιάν Μουντζίου «Bacalaureat», μια σχεδόν αθόρυβη σπουδή πάνω σε μια οικογένεια και μια χώρα που βρίσκεται υπό διάλυση, παγιδευμένη αέναα σε ένα κύκλο από όχι ακριβώς αποδεκτές πρακτικές, μικρές ή μεγαλύτερες παρανομίες, συνομολογημένες απιστίες, μια διαρκή αίσθηση ανασφάλειας και μια κυνική όσο και τόσο πικρή διαπίστωση πως τα λάθη μεταφέρονται από γενιά σε γενιά σαν μια κατάρα που κανείς δεν θέλει να ξορκίσει...

Κατώτερη ίσως από τις προηγούμενες μα ακόμη κι έτσι ένα φιλμ που επιβεβαιώνει την κλάση του σκηνοθέτη του και την δυναμική του Ρουμάνικου σινεμά. Ο ίδιος ο Κριστιάν Μουντζίου και οι πρωταγωνιστές του ήταν εδώ για τις καθιερωμένες φωτογραφίες και την πρεμιέρα τους στο κόκκινο χαλί.

bacalaureat 607

bacalaureat 607

bacalaureat 607

Διαβάστε εδώ την κριτική της ταινίας

Παρών κι ο πάντα ακμαίος Γουίλιαμ Φρίντκιν, ο οποίος παρέδωσε χθες το δικό του masterclass μιλώντας για το σινεμά του και τις εμμονές του, για τον τρόπο που σκηνοθετεί τους ηθοποιόυς για την μουσική του «Εξορκιστή», για το πως στην αρχή της καριέρας του είχε δουλέψει για έναν χρόνο δίπλα στον Χάρολντ Πίντερ και πως αυτό επηρέασε τον τρόπο που χτίζει τις δικές του κινηματογραφικές αφηγήσεις. «Αποφάσισα να γίνω σκηνοθέτης στα 21 μου αφού είδα τον «Πολίτη Κέιν». Δεν πήγα ποτέ σε σχολή κινηματογράφου. Το δικό μου σχολείο ήταν η Νουβέλ Βάγκ κι ο Αλφρεντ Χίτσκοκ» είπε ανάμεσα σε πολλά κι ενδιαφέροντα ο Φρίντκιν.

φρίντκιν 607

φρίντκιν 607

φρίντκιν 607

Εν τω μεταξύ στην glamour και μαζί φιλανθρωπική πλευρά του φεστιβάλ, στο χθεσινό γκαλά της AmfAR που διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο στο Hotel du Cap, οι σταρ συνέρρευσαν για να συμβάλουν με τον τρόπο τους στον αγώνα εναντίον του AIDS. Ηθοποιοί όπως ή Ουμα Θέρμαν ή η Ζιλιέτ Μπινός φορώντας εντυπωσιακά κοσμήματα Chopard αλλά και δεκάδες άλλοι άνθρωποι της showbiz. Την βραδιά παρουσιάσαν οι Κέβιν Σπέισι και Φέι Ντάναγουεϊ, με τον Σπέισι να μεταμορφώνεται επί σκηνής σε μια σειρά από διαφορετικές περσόνες και να ρίχνει βέλη εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε πιο κάτω μερικούς από τους καλεσμένους της βραδιάς.

amfar cannes 2017 607

amfar cannes 2017 607

amfar cannes 2017 607 Ελεν Μίρεν

amfar cannes 2017 607 Κέιτι Πέρι

[image 60983Ελ Φάνινγκ

amfar cannes 2017 607 Ο Μάντς Μίκελσεν και η συζυγός του

amfar cannes 2017 607 Κίρστεν Ντάνστ

amfar cannes 2017 607 Βανέσα Παραντί

amfar cannes 2017 607 Τζόελ Ετζερτον

amfar cannes 2017 607 Ζιλιέτ Μπινός

amfar cannes 2017 607 Αντριάνα Λίμα

amfar cannes 2017 607 Ούμα Θέρμαν

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #1ης μέρας / Ο Γούντι Αλεν και το «Café Society» γλύκαναν την πρώτη μέρα του 69ου Φεστιβάλ Καννών, ώσπου μια «χιουμοριστική» κατηγορία εναντίον του ως βιαστή άφησε πικρή γεύση στη βραδινή τελετή έναρξης.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #2ης μέρας / H δεύτερη μέρα του 69ου Φεστιβάλ Καννών είχε σκάνδαλα, βόλτες στην παραλία, ελληνικό ενδιαφέρον και την ξυπόλητη Τζούλια Ρόμπερτς. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #3ης μέρας / Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ μάς επιφύλλασε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες των τελευταίων χρόνων, το ντεμπούτο της κόρης του Τζόνι Ντεπ, τον πάντα μαχητικό Κεν Λόουτς κι έναν Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ σε οσκαρικό ρόλο.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #4ης μέρας / Αυτή ήταν η μέρα που χτυπήθηκε από... ερωτικό πυρετό, απ' το πρωί («The Handmaiden») ως το βράδυ («American Honey»), με αρκετή παιδική διάθεση («The BFG» του Στίβεν Σπίλμπεργκ) στη μέση, για να ισορροπήσει!
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #5ης μέρας / Γαλλικό κινηματογραφικό royalty με την Μαριόν Κοτιγιάρ να περπατά στο κόκκινο χαλί, κάμποσο white trash με το καστ του «American Honey» να φέρνει το πατρινό καρναβάλι στις Κάννες και τον Ράιαν Γκόσλινγκ να φορά λευκό κοστούμι με class. H 5η μέρα στις Κάννες είχε απ΄ όλα.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #6ης μέρας / Και τα πρώτα οσκαρικά προγνωστικά και cool Τζιμ Τζάρμους στο κόκκινο χαλί και o Ρόμπερτ Ντε Νίρο να προσδίδει λίγο μύθο στο Φεστιβάλ.Κάννες 2016: Τα trending topics της #7ης μέρας / Η Κρίστεν Στιούαρτ κι ο Βίγκο Μόρτενσεν προσπάθησαν, όμως δικαιωματικά ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, η «Julieta» και τα κορίτσια του μονοπώλησαν τα φλας των παπαράτσι. Για εμάς βέβαια η μέρα ανήκε στις ελληνικές συμμετοχές του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #8ης μέρας / Οι αδελφοί Νταρντέν με το «Αγνωστο Κορίτσι» τους, την καθόλου άγνωστη κι απόλυτα υπέροχη Αντέλ Ενέλ, άπλωσαν τη διακριτική παρουσία τους πάνω από το Φεστιβάλ, την ίδια μέρα που το Flix είχε κάποιες ξεχωριστές συναντήσεις...