Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Τα trending topics της #7ης μέρας

στα 10

Η Κρίστεν Στιούαρτ κι ο Βίγκο Μόρτενσεν προσπάθησαν, όμως δικαιωματικά ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, η «Julieta» και τα κορίτσια του μονοπώλησαν τα φλας των παπαράτσι. Για εμάς βέβαια η μέρα ανήκε στις ελληνικές συμμετοχές του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών. Διαβάστε αναλυτικά...

Flix Team
Κάννες 2016: Τα trending topics της #7ης μέρας

H 7η μέρα του Φεστιβάλ ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με Αλμοδόβαρ . Από την πρωινή δημοσιογραφική προβολή του «Julieta», μέχρι το επεισοδιακό, fun photocall, τα παιχνίδια του ισπανικού επιτελείου με τους παπαράτσι και την απάντηση του για το σκάνδαλο των «Panama Papers», μέχρι τη βραδινή επέλαση ομορφιάς με το καστ του στο κόκκινο χαλί, ο Πέδρο είχει κοινό, κριτικούς, προβολείς στο τσεπάκι του.

Το «Julieta», το νέο μελόδραμα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ακολουθεί την ηρωίδα του στη θάλασσα της ανθρώπινης τραγωδίας αναζητώντας το δικαίωμα στην ευτυχία. Βασισμένη αμυδρά σε μια σειρά διηγημάτων της Αλις Μουνρό και χωρισμένο σε δύο εποχές - στη νεαρή ηλικία και το παρόν της ηρωίδας του - η ιστορία ακολουθεί την ομώνυμη ηρωίδα του σε ένα ταξίδι στο παρελθόν και το παρόν, στα γεγονότα που την οδήγησαν μέχρι εδώ, μια διαδοχή τυχαίων, τραγικών, αναπάντεχων και ηθελημένων μικρών και μεγάλων συναντήσεων, χωρισμών και αποχαιρετισμών, ενοχών και σιωπών που πρέπει να ακουστούν για πρώτη φορά δυνατά για να αρχίσουν να αποκτούν νόημα και να οδηγήσουν - αν το καταφέρουν ποτέ - στο κλείσιμο μιας σειράς ανοιχτών πληγών.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix: Ο,τι χωρίζει την τραγωδία από το μελόδραμα στο «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Αμέσως μετά την δημοσιογραφική προβολή, ο Αλμοδόβαρ το καστ του κι ο αδελφός και πιστός παραγωγός του Αγκουστίν, παραβρέθηκαν στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του «Julieta» Κι εκεί ο Πέδρο μίλησε για τα πάντα: το σινεμά, τα γηρατειά, τη νοσταλγία για τα 80ς, τα Panama Papers, τα μαύρα ρούχα με τα οποία τον συνέλαβε η μητέρα του.

Pedro Almodovar Cannes 2016

Pedro Almodovar Cannes 2016

Ταυτίζομαι με όλους τους χαρακτήρες μου. Οι ταινίες μου είναι 20 σκαλιά που με αντιπροσωπεύουν απόλυτα. Δεν έγραψα ποτέ καμία αυτοβιογραφία και έχω απαγορέψει - και σας ζητάω το ίδιο και από εδώ τώρα να μου το υποσχεθείτε - οποιαδήποτε βιογραφία, επίσημη ή όχι. Η ζωή μου βρίσκεται μέσα σε αυτές τις 20 ταινίες. Σε στιγμές αυτών των ταινιών. Η καρδιά μου βρίσκεται στην πιο ώριμη ηλικία της, όπως ακριβώς η δεύτερη φάση της Χουλιέτα.

Pedro Almodovar Cannes 2016

Pedro Almodovar Cannes 2016

Δεν νιώθω ότι έχω γεράσει, αλλά οδεύω προς τα κει. Μου αρέσει να επαναλαμβάνω αυτό που λέει ο Φίλιπ Ροθ πως «τα γηρατεία δεν είναι αρρώστια, είναι σφαγή». Ετσι νιώθω το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο δεν θα μπορούσα να κάνω αυτήν την ταινία παρά μόνο τώρα που είμαι 60 κάτι ετών (σ.σ. για την ακρίβεια είναι 66). Δεν νοσταλγώ το παρελθόν. Αλλά μου λείπει η νεότητά μου. Και μου λείπουν και τα 80s. Γενικά επέλεξα να προσέχω την υγεία μου, πράγμα το οποίο είναι θλιβερό, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος αν θέλεις να μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Αλμοδόβαρ: O Πέδρο δεν χρειάζεται βιογράφο - «Η ζωή μου βρίσκεται μέσα σε 20 ταινίες»

Το βράδυ, στην επίσημη πρεμιέρα ο Πέδρο συνοδευόταν από το λαμπερό, όμορφο καστ του και πόζαρε με το σήμα-κατατεθέν ντροπαλό του χαμόγελο αλλά και την τρέλα που τον διακρίνει στο πιο διάσημο κόκκινο χαλί του κόσμου.

Χαζέψτε φωτογραφίες:

Julieta Red Carpet 607 1

Julieta Red Carpet 607 2

Julieta Red Carpet 607 3

Julieta Red Carpet 607 4

Julieta Red Carpet 607 5

Julieta Red Carpet 607 6

Julieta Red Carpet 607 7

Julieta Red Carpet 607 8

Julieta Red Carpet 607 9

Julieta Red Carpet 607 10

Julieta Red Carpet 607 11

Julieta Red Carpet 607 12

Julieta Red Carpet 607 13

Julieta Red Carpet 607 14

Δεύτερη στάση της μέρας το «Γυρίζοντας τον Κόσμο» των αδελφών Κουλέν, μία γαλλοελληνική συμπαραγωγή με πρωταγωνιστές τους Αριάν Λαμπέντ, Σοκό, Μάκη Παπαδημητρίου και Ανδρέα Κωνσταντίνου. Από τα «17 Κορίτσια», το ενδιαφέρον των αδελφών Μιριέλ και Ντελφίν Κουλέν για τη γυναικεία φύση, τη δύναμή της, τη σχέση της με το σώμα της και με τον κόσμο γύρω της ήταν ξεκάθαρο. Τώρα, στη νέα τους ταινία, το «Γυρίζοντας τον Κόσμο» («Voir du Pays»), βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Ντελφίν, η εξερεύνησή τους γίνεται πιο βαθειά κι αγγίζει ένα θέμα πολύ μεγαλύτερο, τη θέση του ανθρώπου - και κυρίως της γυναίκας - απέναντι στη βία, με εφαλτήριο τις ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε την κριτική του Flix για την ταινία: «Γυρίζοντας τον Κόσμο», η γυναικεία απάντηση στην ανδρική βία

Coulin 607 1

Coulin 607 2

Coulin 607 3

Coulin 607 4

Coulin 607 5

Η ελληνική αποστολή κάνει δηλώσεις στο Flix! Aμέσως μετά την πρεμιέρα της ταινίας ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, o Μάκης Παπαδημητρίου, η Φένια Κοσοβίτσα κι ο Κωστής Μαραβέγιας μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους για την εμπειρία του να βρίσκονται στις Κάννες με το «Γυρίζοντας τον Κόσμο».

Coulin 607 6

Λίγο μετά την επίσημη πρώτη του «Γυρίζοντας τον Κόσμο» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν, λίγο πριν την επαναληπτική προβολή και το πάρτι της ταινίας, οι Ελληνες συντελεστές της κάθησαν σ' ένα καφέ και μοιράστηκαν με το Flix τις εντυπώσεις τους. Το «Γυρίζοντας τον Κόσμο» είναι μια Γαλλοελληνική παραγωγή (με την Blonde και τη Φένια Κοσοβίτσα) και ο τρόπος με τον οποίο αυτό υπογραμμίστηκε στην πρεμιέρα ήταν το λιγότερο συγκινητικός. Καθώς η πολυάριθμη ομάδα της ταινίας ανέβηκε στη σκηνή και ο σπουδαίος παραγωγός (των αδελφών Νταρντέν, μεταξύ άλλων), Ντενί Φρεντ πήρε το λόγο, ξεκίνησε ευχαριστώντας τη Φένια Κοσοβίτσα και την επιμονή των Ελλήνων παραγωγών, σε μια χώρα που βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, να επιδιώκουν τις συμπαραγωγές και να παράγουν ταινίες που... γυρίζουν τον κόσμο! Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπαν, εδώ.

Το μικρού μήκους «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στην Εβδομάδα Κριτικής

«Με το μικρό κατσίκι θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί. Και το μικρό αγόρι θα τα οδηγεί. 12+1 αγόρια και το κουφάρι μιας φάλαινας ξεβρασμένο στην ακτή.» Mε πολύ ζεστή υποδοχή και ηχηρό χειροκρότημα έκανε και την πρεμιέρα της η νέα μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη «Limbo» στην 55η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών και είναι η μία από τις 10 ταινίες απ' όλον τον κόσμο που διαγωνίζονται για τα Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix: Κάννες 2016 / Το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη δεν είναι μόνο μια πανέμορφη ταινία

limbo 607

limbo 607

limbo 607

limbo 607

limbo 607 (φωτό Γιάννης Καραμπάτσος)

«Personal Shopper» του Ολιβιέ Ασαγιάς και η Κρίστεν Στιούαρτ «καλεί τα πνεύματα» μιας καλής ερμηνείας...

Η δεύτερη επίσημη πρεμιέρα της μέρας ήταν η νέα ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς και η δεύτερη συνεχόμενη συνεργασία του με την Κρίστεν Στιούαρτ. Η ταινία γιουχαρίστηκε όσο καμία άλλη φέτος στο φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής της προβολής. Εμείς πιστεύουμε ότι, μετά από καιρό, ο Ασαγιάς κάνει μια αληθινά ενδιαφέρουσα ταινία. Η ταινία του δεν είναι τυπική ταινία τρόμου, όμως ο τρόπος που φέρνει το μεταφυσικό και το απόκοσμο σε μια καθημερινότητα που δεν θα μπορούσε να είναι πιο γνώριμη είναι αξιοθαύμαστος καθώς και ο τρόπος που χρησιμοποιεί την Κρίστεν Στιούαρτ σε έναν ρόλο που της δίνει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να είναι υπό τις κατάλληλες συνθήκες και καλή ηθοποιός.Διαβάστε την κριτική του Flix

Aπολαύστε την Κρίστεν Στιούαρτ να δίνει σόου στο κόκκινο χαλί...

Personal Shopper premiere 607 1

Personal Shopper premiere 607 2

Personal Shopper premiere 607 3

Personal Shopper premiere 607 4

Personal Shopper premiere 607 5

Personal Shopper premiere 607 6

Personal Shopper premiere 607 7

Personal Shopper premiere 607 8

O Bίργκο Μόρτενσεν και η εναλλακτική οικογένεια του «Captain Fantastic» Πρεμιέρα στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» έκανε η νέα ταινία του ηθοποιού Mατ Ρος (στη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα μετά το «28 Hotel Rooms». Η ιστορία της ταινίας που ακολουθεί τον Μπεν και τα 6 παιδιά του (ηλικίας από 4 μέχρι 18 χρονών) στον εναλλακτικό τρόπο ζωής που επέλεξε να τα μεγαλώσει (μέσα στο δάσος, διδάσκοντας τους ο ίδιος λογοτεχνία, πολιτική αλλά και αυτοάμυνα) μαζί με τη γυναίκα του, η οποία όμως, πάσχοντας από μανιοκατάθλιψη, αυτοκτόνησε. Τώρα η οικογένεια του «φανταστικού άντρα» όπως τον αποκαλούσε με αγάπη η γυναίκα του, πρέπει να επιστρέψει στον πολιτισμό για την κηδεία της κι εκεί όλες οι ισορροπίες θα ανατραπούν. Ενα σενάριο που προσπαθεί να ανοίξει έναν αναρχικό πολιτικό διάλογο με επικεφαλίδα «what if» - αν ζούμε συστημικές ζωές όπου όλα τα κάνουμε λάθος, συμβιβασμένα σε μοτίβα που δεν λειτουργούν- παίρνει δυστυχώς πολύ σοβαρά τον εαυτό του για να καταλήξει ως μία πραγματικά τολμηρή κινηματογραφική πρόταση.

Captain Fantastic 607 1

Captain Fantastic 607 2

Στο κόκκινο χαλί της επίσημης πρεμιέρας όμως, ο Μόρτενσεν, ο Ρος και τα πιτσιρίκια μας τέντωσαν το δάχτυλο που σκεφτόμαστε έτσι.

Captain Fantastic 607 3

Captain Fantastic 607 4

Captain Fantastic 607 5

Η Chopard στο κόκκινο χαλί: Στις χθεσινοβραδινές επίσημες πρεμιέρες του Palais de Festival και το πιο διάσημο κόκκινο χαλί του κόσμου, με κοσμήματα Chopard εμφανίστηκαν οι Αντριάνα Λίμα, Πέτρα Νέμκοβα και Σίντι Μπρούνα:

Chopard Julieta 607 1

Chopard Julieta 607 2

Chopard Julieta 607 3

Chopard Julieta 607 4

Chopard Julieta 607 5

Chopard Julieta 607 6

Chopard Julieta 607 7

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #1ης μέρας / Ο Γούντι Αλεν και το «Café Society» γλύκαναν την πρώτη μέρα του 69ου Φεστιβάλ Καννών, ώσπου μια «χιουμοριστική» κατηγορία εναντίον του ως βιαστή άφησε πικρή γεύση στη βραδινή τελετή έναρξης.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #2ης μέρας / H δεύτερη μέρα του 69ου Φεστιβάλ Καννών είχε σκάνδαλα, βόλτες στην παραλία, ελληνικό ενδιαφέρον και την ξυπόλητη Τζούλια Ρόμπερτς. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #3ης μέρας / Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ μάς επιφύλλασε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες των τελευταίων χρόνων, το ντεμπούτο της κόρης του Τζόνι Ντεπ, τον πάντα μαχητικό Κεν Λόουτς κι έναν Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ σε οσκαρικό ρόλο.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #4ης μέρας / Αυτή ήταν η μέρα που χτυπήθηκε από... ερωτικό πυρετό, απ' το πρωί («The Handmaiden») ως το βράδυ («American Honey»), με αρκετή παιδική διάθεση («The BFG» του Στίβεν Σπίλμπεργκ) στη μέση, για να ισορροπήσει!
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #5ης μέρας / Γαλλικό κινηματογραφικό royalty με την Μαριόν Κοτιγιάρ να περπατά στο κόκκινο χαλί, κάμποσο white trash με το καστ του «American Honey» να φέρνει το πατρινό καρναβάλι στις Κάννες και τον Ράιαν Γκόσλινγκ να φορά λευκό κοστούμι με class. H 5η μέρα στις Κάννες είχε απ΄ όλα.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #6ης μέρας / Και τα πρώτα οσκαρικά προγνωστικά και cool Τζιμ Τζάρμους στο κόκκινο χαλί και o Ρόμπερτ Ντε Νίρο να προσδίδει λίγο μύθο στο Φεστιβάλ.