Φεστιβάλ / Βραβεία

Ολόκληρη η Berlinale 2015 σ' ένα κείμενο

στα 10

Το 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου ήρθε και πέρασε: το Flix ήταν εκεί και μετέφερε καθημερινά τι έβλεπε στην οθόνη κι έξω από αυτήν. Κάντε ένα συνοπτικό flash back στη φετινή Berlinale!

Flix Team
Ολόκληρη η Berlinale 2015 σ' ένα κείμενο

Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Βερολίνου, Ντίτερ Κόσλικ, το είχε ανακοινώσει από την αρχή: η φετινή Berlinale θα είχε δυο άξονες: τις γυναίκες στον κινηματογράφο και τους σύγχρονους πολιτισμούς μικρών ομάδων ιθαγενών που κινδυνεύουν. Και το τήρησε, από την ταινία έναρξης του Φεστιβάλ ως και τα βραβεία του. Ταυτόχρονα κι επειδή μια κινηματογραφική γιορτή δεν μπορεί να μην έχει τα κόκκινα χαλιά της και τις εκτυφλωτικές εμφανίσεις της, έφερε στο κρύο Βερολίνο τους σταρ, από τη Νικόλ Κίντμαν και τον Ρόμπερτ Πάτινσον, ως την Κέιτ Μπλάνσετ και το hot ζευγάρι Ντακότα Τζόνσον - Τζέιμι Ντόρναν. Θυμηθείτε παρακάτω τι μάς έκανε εντύπωση, από ταινίες κι από ανθρώπους, το δεκαήμερο που ζήσαμε στους ρυθμούς της Berlinale. Κλικάρετε στα links για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για την κάθε μέρα, τις κριτικές των ταινιών, τις συνεντεύξεις Τύπου, αλλά και να δείτε φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί.

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διήρκεσε από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Κάντε κλικ εδώ για συνεχή ενημέρωση.

berlinale day 1 607

Ημέρα 1η Οπου είδαμε την ταινία έναρξης, «Nobody Wants the Night», της Ιζαμπέιλ Κοϊσέτ με τη Ζιλιέτ Μπινός, ακούσαμε τι σκοπούς είχε η Κριτική Επιτροπή με επικεφαλής τον Ντάρεν Αρονόφσκι, τρυπώσαμε στο «Απαγορευμένο Δωμάτιο» του Γκάι Μάντιν με την Αριάν Λαμπέντ και κουτσομπολέψαμε τις εμφανίσεις στο gala της πρεμιέρας.

berlinale day 2 607

Ημέρα 2η Οπου είδαμε τη «Βασίλισσα της Ερήμου» του Βέρνερ Χέρτσογκ, μάθαμε γιατί η Νικόλ Κίντμαν είναι, πια, η μούσα του, χαζέψαμε το δικό της λευκό φόρεμα στην επίσημη πρεμιέρα, πήγαμε βόλτα με το «Taxi» του Τζαφάρ Παναχί, συγκινηθήκαμε με το «45 Χρόνια» του Αντριου Χέι με τους Σαρλότ Ράμπλινγκ και Τομ Κόρτνεϊ και μπήκαμε στο άδυο του Κερτ Κομπέιν στο χορταστικό ντοκιμαντέρ «Montage of Heck».

berlinale day 3 607

Ημέρα 3η Οπου σημειώσαμε απουσία στη Λεά Σεντού που προτίμησε τα γυρίσματα του «Spectre» από το «Ημερολόγιο μιας Καμαριέρας» του Μπενουά Ζακό, γνωρίσαμε τη Μαρία και την κοινότητα των Μάγια της Γουατεμάλας στο θαυμάσιο «Ixcanul / Ηφαίστειο» του Χάιρο Μπουσταμάντε, τρέξαμε με την ταχύτητα του ενός μονοπλάνου 144 λεπτών του γερμανικού «Victoria», χορέψαμε με Beach Boys στο «Love & Mercy» και είδαμε ότι ο Ντέιν ΝτεΧάαν ναι, μπορεί να υποδυθεί τον Τζέιμς Ντιν στο «Life» του Αντον Κόρμπιν.

berlinale day 4 607

Hμέρα 4η Οπου τσακωθήκαμε με αφορμή το «Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ με τον Κρίστιαν Μπέιλ και τη Νάταλι Πόρτμαν, δακρύσαμε με το «Mr. Holmes» του Μπιλ Κόντον και υποκλιθήκαμε, ξανά, στο μεγαλείο και στο πνεύμα του Ιαν ΜακΚέλεν και κατεβάσαμε τους τόνους για το «The Pearl Button», το νέο ντοκιμαντέρ του Πατρίσιο Γκουσμάν.

berlinale day 5 607

Ημέρα 5η Οπου ασχοληθήκαμε με τους... πολυθεσίτες, τον Ρόμπερτ Πάτινσον που βρέθηκε στο Φεστιβάλ με 2 ταινίες, τον Τζέιμς Φράνκο που ήρθε με 3, ακολουθώντας τους στα φιλμ, στις συνεντεύξεις Τύπου και στο κόκκινο χαλί. Αλλά και όπου εντυπωσιαστήκαμε με το «El Club» του Πάμπλο Λαραΐν που αποκαθηλώνει και τη νέα Καθολική Εκκκλησία, ήπιαμε μπύρες με τα παιδιά του ανατολικού Βερολίνου του '80 στο «As We Were Dreaming» του Αντρέας Ντρέζεν, δεν μπορέσαμε να εντυπωσιαστούμε με το «Body» της Πολωνέζας Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα, πήγαμε στην ελληνική συμμετοχή στο Forum, το «Exotica, Erotica etc.» της Ευαγγελίας Κρανιώτη, μάθαμε τα πάντα στο μελαγχολικό ντοκιμαντέρ «What Happened, Miss Simone» για τη Νίνα Σιμόν και τρέξαμε γυμνοί στους δρόμους παρέα με τους Νορβηγούς δρομείς του «Out of Nature»!

berlinale day 6 607

Hμέρα 6η Οπου είδαμε τη νέα ταινία του Βιμ Βέντερς, «Every Thing Will Be Fine» κι ευχαριστηθήκαμε περισσότερο να τον ακούμε να μιλάει - μαζί και, ξανά, τον Τζέιμς Φράνκο που είχε μια δραστηριότητα κάθε ημέρα της Berlinale!

berlinale day 7 607

Hμέρα 7η Οπου μάς ήρθε μια διάθεση για... σεξ: με τις «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» να κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους μέσα στην Berlinale, τον Τζέιμι Ντόρναν και την Ντακότα Τζόνσον να περπατούν αυστηρά στο κόκκινο χαλί, αλλά και τον Πίτερ Γκρίναγουεϊ να τη βγαίνει από αριστερά και να παρουσιάζει την πιο σέξι ταινία του Φεστιβάλ με το «Eisenstein in Guanajuato», δεν προλάβαμε να πάρουμε ανάσα!

berlinale day 8 607

Hμέρα 8η Οπου ο Βιμ Βέντερς βραβεύτηκε για το σύνολο της καριέρας του, είδαμε μια από τις ωραιότερες ταινίες της Berlinale (που έμεινε χωρίς κανένα βραβείο), το «Sworn Virgin» της Λάουρα Μπισπούρι, μάθαμε για τον άνθρωπο που παρά 13 λεπτά της ώρας θα είχε δολοφονήσει τον Χίτλερ στο «Elser» και γνωρίσαμε το indie «Petting Zoo» σε συμπαραγωγή της Haos της Αθηνάς Τσαγγάρη.

berlinale day 9 607

Hμέρα 9η Οπου ζήσαμε το παραμύθι της «Cinderella» του Κένεθ Μπράνα, χαζεύοντας, πρωί και βράδυ, την Κέιτ Μπλάνσετ, αλλά και τους Λίλι Τζέιμς, Ρίτσαρντ Μάντερ και Ελενα Μπόναμ Κάρτερ. Κοιτάξαμε το γεωμετρικό φόρεμα της Μπλάνσετ από κάθε γωνία και προσπαθήσαμε να πιάσουμε το γοβάκι της που άφησε πάνω στο κόκκινο χαλί.

berlinale day 10 607

Hμέρα 10η Οπου παρακολουθήσαμε το grand finale, με την τελετή λήξης της 65ης Berlinale, χειροκροτήσαμε νικητές και χαμένους και σχολιάσαμε αν η Κριτική Επιτροπή έκανε καλά τη δουλειά της με τα βραβεία που μοίρασε!

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διήρκεσε από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Κάντε κλικ εδώ για συνεχή ενημέρωση.