Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2015 - Μέρα 7η: Ολο το Βερολίνο κάνει σεξ!

στα 10

Το Flix βρίσκεται στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου και καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις αίθουσες. H έβδομη μέρα του Φεστιβάλ μονοπωλήθηκε από τις πενήντα και παραπάνω αποχρώσεις του σεξ!

Berlinale 2015 - Μέρα 7η: Ολο το Βερολίνο κάνει σεξ!

Εχοντας προκαλέσει αντιδράσεις με την απόφαση του να προβάλλει σε παγκόσμια πρώτη το «Fifty Shades of Grey», το 65ο Φεστιβάλ Βερολίνου έζησε χθες μια πρεμιέρα όπως Χόλιγουντ με το Zoo Palast να κατακλύζεται από φανατικές θαυμάστριες του βιβλίου, της ταινίας και του Τζέιμι Ντόρναν και σύσσωμο το δημιουργικό team της ταινίας να απολαμβάνει τον πανικό της ζωής του.

Παρόντες στην πρεμιέρα ήταν φυσικά η Ντακότα Τζόνσον, ο Τζέιμι Ντόρναν (μετά της συζύγου του), η Σαμ Τέιλορ Τζόνσον (μετά του συζύγου της) και η συγγραφέας του βιβλίου, Ε.Λ.Τζέιμς που απέδειξε πως το class δεν είναι ακριβώς το φόρτε της - όχι μόνο στη λογοτεχνία.

Την ίδια ώρα που οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» έκαναν την πρεμιέρα τους στη Berlinale, οι κριτικές απ' όλον τον κόσμο έφταναν από παντού πολλαπλασιάζοντας τη φήμη μιας ταινίας - φαινομένου που αποδείχθηκε μάλλον όπως την περιμέναμε: ένα συντηρητικό, 80s (με την κακή έννοια) σχόλιο πάνω στο σεξ που θα «ερεθίσει» μόνο τα ταμεία και όσους αρκούνται στους κοιλιακούς του Τζέιμι Ντόρναν.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τις «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» που παίζονται από σήμερα και στις ελληνικές αίθουσες.

Fifty Shades of Grey Berlinale 2015 607

Fifty

Fifty Shades of Grey Berlinale 2015 607

Fifty Shades of Grey Berlinale 2015 607 Ο Τζέιμι Ντόρναν, η Ντακότα Τζόνσον και η σκηνοθέτης, Σαμ Τέιλορ Τζόνσον

Fifty

Fifty Shades of Grey Berlinale 2015 607 O Τζέιμι Ντόρναν με τη συζυγό του Αμέλια Γουόρνερ

Fifty Shades of Grey Berlinale 2015 607

Fifty Shades of Grey Berlinale 2015 607 Ο Τζέιμι Ντόρναν, η Ντακότα Τζόνσον, η σκηνοθέτης Σαμ Τέιλορ Τζόνσον και η συγγραφέας Ε,Λ.Τζέιμς

Το πρωί της έβδομης ημέρας στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ο Πίτερ Γκρίναγουεϊ έφερε το... σεξ από άλλη οδό, με μια από τις πιο τολμηρές και ταυτόχρονα απολαυστικές σκηνές που είδαμε φέτος στη Berlinale.

Η σχέση του Σεργκέι Αϊζενστάιν με τον οδηγό του στο Μεξικό, Παλομίνο Κανιέδο είναι «ανοιχτά» γκέι τόσο ιστορικά όσο και κινηματογραφικά κατά τον Βρετανό σκηνοθέτη που με το «Eisenstein in Guanajuato» αφιερώνει στον Αϊζενστάιν ένα αστείο, μελαγχολικό, τρυφερό και queer ερωτικό γράμμα, προκαλώντας φυσικά πανικό στη Ρωσία του Πούτιν.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Eisenstein in Guanajuato» του Πίτερ Γκρίναγουεϊ

Peter Greenaway Berlinale 2015 607

Peter Greenaway Berlinale 2015 607 O Πίτερ Γκρίναγουεϊ με τους πρωταγωνιστές του, Λουίς Αλμπέρτι και Ελμερ Μπακ

Ο Πίτερ Γκρίναγουεϊ δήλωσε πως έχει έρθει επιτέλους η στιγμή να τιμήσουμε τον μεγαλύτερο σκηνοθέτη που έζησε ποτέ, ενώ αναφερόμενος στη σημερινή Ρωσία υπήρξε σκληρός: «Το τι πιστεύουν οι Ρώσοι δεν με ενδιέφερε ποτέ και σίγουρα όχι τώρα. Αραγε είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν έκαναν μια καλή ταινία για τον Αϊζενστάιν;».

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Κάντε κλικ εδώ για συνεχή ενημέρωση.

Διαβάστε ακόμη: