Buzz

Η Αριάν Λαμπέντ στη νέα ταινία (και) του Φιλίπ Γκραντριέ

στα 10

Εικαστικός πειραματισμός και ερωτικό πάθος: ο Γάλλος δημιουργός επιλέγει την Αριάν Λαμπέντ για να ενσαρκώσει το νέο του όραμα.

Η Αριάν Λαμπέντ στη νέα ταινία (και) του Φιλίπ Γκραντριέ

Ο Φιλίπ Γκραντριέ ετοιμάζει την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του, μετά τα «Sombre», «La Vie Nouvelle» και «Un Lac», αλλά και αρκετά ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους ταινίες και κλιπ, ειδικά για τον Μέριλιν Μάνσον, ένα σύνολο δουλειάς που τον έχει επιβάλλει ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες εικαστικά, αισθητικά και πειραματικά, σύγχρονους δημιουργούς. Η νέα του ταινία λέγεται «Malgré la nuit» («Ενάντια στη Νύχτα») και μόλις τελείωσε τα γυρίσματά της και η Αριάν Λαμπέντ φιγουράρει στο κεντρικό καστ. Παράλληλα, μάλιστα, η Λαμπέντ, την οποία ανυπομονούμε να δούμε στο «Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου, θεωρητικά σε κάποιο από τα προσεχή μεγάλα φεστιβάλ, ετοιμάζεται και για την ταινία ενός άλλου ιδιοσυγκρασιακού auteur, το «Spiritismes» του Γκάι Μάντιν, μαζί με τη Σαρλότ Ράμπλινγκ και τον Ματιέ Αμαλρίκ.

Το «Malgré la nuit» του Φιλίπ Γκραντριέ είναι μια ιστορία παθιασμένου έρωτα και ζήλειας, σ’ ένα Παρίσι μυθικό, όπου μια απαλή λευκή σκόνη διαχέεται παντού, σκεπάζοντας αργά την Παναγία των Παρισίων, μεταλλάσσοντας τα πάντα κάτω από έναν ανοιχτό ουρανό. Ή αυτά, τουλάχιστον, περιγράφει η αφαιρετική πρώτη σύνοψη της ταινίας, από την οποία φυσικά δεν περιμέναμε να καταλάβουμε και πολλά, χωρίς αυτό καθόλου να μειώνει την περιέργειά μας.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Malgré la nuit» του Φιλίπ Γκραντριέ.

Περισσότερα για την Αριάν Λαμπέντ:

malgre 607

malgre 607

malgre 607

malgre 607

malgre 607

malgre 607

malgre 607