Buzz

Advent Calendar: 22 Δεκεμβρίου 2015

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, κρυφοκοιτάζει τις πιο ωραίες πρώτες ματιές στο σινεμά.

Advent Calendar: 22 Δεκεμβρίου 2015

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα - δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Αχ αυτό το βλέμμα! Από την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σάς κάνει «δώρο» τις ωραιότερες πρώτες ματιές στο σινεμά: την πρώτη φορά που δυο μάτια είδαν κάτι που θα τους άλλαζε τη ζωή (ή, έστω, θα μάς άλλαζε δυο ώρες από τη δική μας). Ματιές γεμάτες έρωτα, απορία, αισιοδοξία, μελαγχολία, καρδιοχτύπι, γέλιο, αναστάτωση. Επειδή οι μέρες που ζούμε δε μάς κάνουν απαραίτητα να ατενίζουμε το μέλλον με ενθουσιασμό, κερδίζουμε ενέργεια από τα ωραιότερα πρώτα βλέμματα της οθόνης. Για 25 μέρες, το Flix σάς κοιτάζει κατάματα και σάς φτιάχνει το κέφι, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Η ταινία - «Μεγάλες Προσδοκίες» του Αλφόνσο Κουαρόν, 1998 Ενας ατρόμητος σκηνοθέτης από το Μεξικό τόλμησε να κρατήσει την ουσία του Ντίκενς, αλλά να τον κάνει απόλυτα ποπ κι ερωτικό. Λίγο αργότερα, ο Αλφόνσο Κουαρόν θα συνέχιζε με το «Θέλω και τη Μαμά σου» κι αργότερα θα γινόταν ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της εποχής μας. Για τότε, στα τέλη του '90, έφτιαξε ξανά, λαμπερή, πανέμορφη, κυνική και μ' ένα απίθανο καστ (Ιθαν Χοκ, Γκουίνεθ Πάλτροου στα καλύτερά της, Αν Μπάνκροφτ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο), την ιστορία του μικρού φτωχού Φιν που ερωτεύεται την ταξικά και οικονομικά ανώτερή του Εστέλα και για πάντα προσπαθεί να την κερδίσει, σε μια ζωή γεμάτη μεγάλες προσδοκίες και μεγαλύτερες απογοητεύσεις. Φωτογραφίζει, ήδη από τότε, ο Εμάνιουελ Λουμπέσκι.

Το βλέμμα - Στο μικρό συντριβάνι όπου έπιναν νερό παιδιά, ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια - είναι διαφορετικοί, το ίδιο κι οι επιθυμίες τους. Ο Φιν ξαναερωτεύεται κεραυνοβόλα. Η Εστέλα όπως πάντα επιπλέει πάνω στη λάμψη της, με το εκπληκτικό πράσινο ρούχο που σχεδίασε γι' αυτήν η Τζουντιάνα Μακόφσκι.

Με κλειστά μάτια - Αρκεί ν' ακούσεις το Life in Mono. Θα σου έρθει.

great expectations gif

Δείτε εδώ τα προηγούμενα παράθυρα του advent calendar που άνοιξε φέτος το Flix:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

great expectations poster 607