Buzz

Advent Calendar: 19 Δεκεμβρίου 2015

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, κρυφοκοιτάζει τις πιο ωραίες πρώτες ματιές στο σινεμά.

Advent Calendar: 19 Δεκεμβρίου 2015

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα - δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Αχ αυτό το βλέμμα! Από την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σάς κάνει «δώρο» τις ωραιότερες πρώτες ματιές στο σινεμά: την πρώτη φορά που δυο μάτια είδαν κάτι που θα τους άλλαζε τη ζωή (ή, έστω, θα μάς άλλαζε δυο ώρες από τη δική μας). Ματιές γεμάτες έρωτα, απορία, αισιοδοξία, μελαγχολία, καρδιοχτύπι, γέλιο, αναστάτωση. Επειδή οι μέρες που ζούμε δε μάς κάνουν απαραίτητα να ατενίζουμε το μέλλον με ενθουσιασμό, κερδίζουμε ενέργεια από τα ωραιότερα πρώτα βλέμματα της οθόνης. Για 25 μέρες, το Flix σάς κοιτάζει κατάματα και σάς φτιάχνει το κέφι, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Η ταινία - «Double Indemnity» («Με Διπλή Ταυτότητα») του Μπίλι Γουάιλντερ, 1944 Με οδηγό το ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζέιμς Κέιν και το σενάριο που υπογράφει μαζί του ο Ρέιμοντ Τσάντλερ, ο Μπίλι Γουάιλντερ σκηνοθέτησε την ταινία που από πολλούς θεωρείται το πρώτο φιλμ νουάρ, όμως απ' όλους θεωρείται ως ένα από τα πιο σύνθετα, μεγαλειώδη, πολιτικά και κοινωνικά αστυνομικά φιλμ όλων των εποχών. Ο ασφαλιστής που συμφωνεί με μια μοιραία γυναίκα να δολοφονήσουν το σύζυγό της ώστε εκείνη να καρπωθεί διπλή αποζημίωση, έγινε ένα απίθανα στιλιζαρισμένο, με πρωτοφανή, ωμή σεξουαλικότητα, κατηγορώ για την αμερικανική μεταπολεμική ανερχόμενη κοινωνία της διαφθοράς. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Double Indemnity».

Το βλέμμα - Ενα φιλμ μου ξεκινά απ' το φινάλε του. Κι αναρωτιέσαι, γιατί συνέβησαν όλ' αυτά; Γι' αυτό: το βλέμμα στην Μπάρμπαρα Στάνγουικ, τη δυνατότερη femme fatale όλων των εποχών, καθώς οι γάμπες της, ντυμένες στα στολισμένα, παιχνιδιάρικα, αυτόβουλα γοβάκια της, κατεβαίνουν νωχελικά τις σκάλες.

Με κλειστά μάτια - Αν η ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ άλλαξε τους κανόνες του σινεμά, η εμφάνιση της Μπάρμπαρα Στάνγουικ άλλαξε την εικόνα της γυναικείας σεξουαλικότητας μια για πάντα.

double Indemnity gif

Δείτε εδώ τα προηγούμενα παράθυρα του advent calendar που άνοιξε φέτος το Flix:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Double Indemnity Poster