Buzz

Advent Calendar: 16 Δεκεμβρίου 2015

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, κρυφοκοιτάζει τις πιο ωραίες πρώτες ματιές στο σινεμά.

Advent Calendar: 16 Δεκεμβρίου 2015

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα - δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Αχ αυτό το βλέμμα! Από την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σάς κάνει «δώρο» τις ωραιότερες πρώτες ματιές στο σινεμά: την πρώτη φορά που δυο μάτια είδαν κάτι που θα τους άλλαζε τη ζωή (ή, έστω, θα μάς άλλαζε δυο ώρες από τη δική μας). Ματιές γεμάτες έρωτα, απορία, αισιοδοξία, μελαγχολία, καρδιοχτύπι, γέλιο, αναστάτωση. Επειδή οι μέρες που ζούμε δε μάς κάνουν απαραίτητα να ατενίζουμε το μέλλον με ενθουσιασμό, κερδίζουμε ενέργεια από τα ωραιότερα πρώτα βλέμματα της οθόνης. Για 25 μέρες, το Flix σάς κοιτάζει κατάματα και σάς φτιάχνει το κέφι, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Η ταινία - «Αγρυπνος στο Σιάτλ» της Νόρα Εφρον, 1993 Στην ιστορία των ρομαντικών κομεντί, αυτή είναι η ρομαντική κομεντί, το απαύγασμα του ταλέντου της Νόρα Εφρον κι ένα μεγάλος φόρος τιμής στη Νέα Υόρκη, όπου όλα τα όνειρα, λέει, μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Ο 8χρονος Τζόνα αποφασίζει να βρει στον χήρο μπαμπά του, τον Σαμ, μια νέα σύντροφο, η δημοσιογράφος Ανι μοιάζει με την ιδανική περίπτωση, μόνο που οι διαδρομές των δυο κινούνται παράλληλα, χωρίς πιθανότητα να συναντηθούν.

Το βλέμμα - Ραντεβού ψηλά-ψηλά, στο παρατηρητήριο του Empire State Building. Ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, όλα δείχνουν ότι αυτή είναι μια ακόμα χαμένη ευκαιρία. Ομως το ασανσέρ ανοίγει, ο Τζόνα με το αρκουδάκι του είναι εκεί, ο Σαμ με το μελαγχολικό του βλέμμα είναι εκεί κι η Ανι, έχοντας ξαποστείλει τον αρραβωνιαστικό και τους ενδοιασμούς της, είναι επίσης εκεί. Magic.

Με κλειστά μάτια - Μετά το «Joe Versus the Volano», μ' αυτήν την ταινία ο Τομ Χανκς κι η Μεγκ Ράιαν στέφθηκαν το αγαπημένο ρομαντικό ζευγάρι του αμερικανικού σινεμά για τα '90ς. Το «Sleepless in Seattle» βλέπεται ακόμα καλύτερα ως double feature με το «An Affair to Remember». Και με κουβερτούλα στον καναπέ.

sleepless in seattle gif

Δείτε εδώ τα προηγούμενα παράθυρα του advent calendar που άνοιξε φέτος το Flix:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

sleepless in seattle poster 607