Buzz

Μπήκες μόνος σου στη μαύρη λίστα! Πρώτο τρέιλερ για το «Death Note»

στα 10

Η αμερικανική διασκευή του δημοφιλούς ιαπωνικού manga / anime τρόμου έρχεται στις οθόνες μας με την υπογραφή του Netflix και του ταλαντούχου Ανταμ Γουίνγκαρντ.

Μπήκες μόνος σου στη μαύρη λίστα! Πρώτο τρέιλερ για το «Death Note»

Μπορεί οι αγγλόφωνες κινηματογραφικές μεταφορές από δημοφιλείς εποποιίες τρόμου ιαπωνικής ή γενικότερα ασιατικής προέλευσης να χάνονται συνήθως στη μετάφραση και να είναι, ούτως ή άλλως, εξαιρετικά δύσκολο να ικανοποιήσουν τους σκληροπυρηνικούς φαν των πρωτότυπων, ωστόσο η αμερικανική εκδοχή του «Death Note» φέρει μια υπογραφή που οι θαυμαστές του είδους είναι μάλλον δύσκολο να αγνοήσουν.

Υπεύθυνος για δύο από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών, τo μεταμοντέρνο slasher «You’re Next» και το απολαυστικά ’80s «The Guest» (με έναν διαβολικό Νταν Στίβενς, πριν τον αποπλανήσει η Disney), ο Ανταμ Γουίνγκαρντ μάς απογοήτευσε πέρσι με το αχρείαστο σίκουελ του «Blair Witch», είναι όμως ίσως ο καταλληλότερος για να μεταφέρει επί αμερικανικού εδάφους το δημοφιλές manga των Τσουγκούμι Ομπα και Τακέσι Ομπάτα, «Death Note», που έκανε θραύση όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2003 και το οποίο έχει γνωρίσει ήδη μια τηλεοπτική σειρά anime, το 2006, τέσσερις μεγάλου μήκους live action ταινίες, ένα μυθιστόρημα, μια μίνι σειρά, μία τηλεταινία και κάμποσα video games, όλα στην πατρίδα του την Ιαπωνία.

Διαβάστε ακόμη: Σατανικό κάστινγκ: Ο Γουίλεμ Νταφό είναι φτυστός ο θεός του θανάτου από το «Death Note»

Death Note 607

Η υπόθεση θέλει έναν μαθητή λυκείου να ανακαλύπτει ένα υπερφυσικό σημειωματάριο, το οποίο έχει τη δύναμη να σκοτώνει οποιονδήποτε του οποίου το όνομα καταγράφεται στις σελίδες του. Μεθυσμένος από τη θανάσιμη αυτή εξουσία που του δίνεται, ο νεαρός άνδρας αρχίζει να ξεπαστρεύει όλους όσους θεωρεί ότι δεν αξίζει να ζουν.

Ο Γουίνγκαρντ υπόσχεται ότι «το “Death Note” θα είναι η πιο παρανοϊκή ταινία μου μέχρι σήμερα», κι εμείς δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε ότι θα κρατήσει την υπόσχεσή του. Κι αν το πρωτότυπο υλικό δεν αρκεί απαραίτητα για κάτι τέτοιο, αυτό που σίγουρα θα βοηθήσει είναι το σατανικό κάστινγκ του Γουίλεμ Νταφό στο ρόλο του δαίμονα του θανάτου, Ριούκ, τον οποίο μπορεί να μην βλέπουμε σε αυτό το πρώτο τρέιλερ, ακούμε όμως την ταιριαστά ανατριχιαστική φωνή του: «Shall we begin?».

Το Netflix ανέλαβε την ταινία όταν απορρίφθηκε από την Warner Bros. και αναμένεται να την κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2017.

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ και ετοιμάστε τη δική σας μαύρη λίστα…


Περισσότερος τρόμος