Buzz

Το «The House That Jack Built» θα είναι η πιο «βάρβαρη» ταινία του Λαρς φον Τρίερ. Και ίσως και η τελευταία του!

στα 10

Ο Λαρς φον Τρίερ και οι πρωταγωνιστές του, Ματ Ντίλον και Ούμα Θέρμαν, έδωσαν συνέντευξη Τύπου και μοίρασαν απειλές βίας, αλλά υποσχέσεις αγάπης.

Το «The House That Jack Built» θα είναι η πιο «βάρβαρη» ταινία του Λαρς φον Τρίερ. Και ίσως και η τελευταία του!

Η νέα ταινία του Λαρς φον Τρίερ, το «The House That Jack Built», γυρίζεται αυτό τον καιρό στη Σουηδία. Σκοπός είναι τα γυρίσματα να τελειώσουν τον Μάιο, ο Τρίερ να περάσει ένα μεγάλο διάστημα στο post production και η ταινία να υποβληθεί στο Φεστιβάλ Καννών του 2018 - καμία έκπληξη, όλοι οι περί ναζισμού χαρακτηρισμοί, περασμένοι-ξεχασμένοι! Ωστόσο, ο σκηνοθέτης κι οι πρωταγωνιστές του, Ματ Ντίλον και Ούμα Θέρμαν, έκαναν ένα μικρό διάλειμμα για να μιλήσουν στον Τύπο, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν.

Διαβάστε ακόμη: Λαρς φον Τρίερ - «Τώρα που είμαι καθαρός, θα κάνω μόνο σκατοταινίες;»

the house that jack built 607

Το «The House That Jack Built» είναι η ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου - η ταινία διατρέχει δώδεκα χρόνια κι επικεντρώνεται σε πέντε φόνους-κλειδιά. Για τους δύο σταρ ηθοποιούς του, ο Τρίερ αστειεύτηκε: «Διάλεξα τον Ματ και διάλεξα την Ούμα, επειδή προφανώς δεν ξέρουν να διαβάζουν. Στείλαμε το σενάριο σε τόσους πολλούς ανθρώπους κι όλοι έλεγαν ότι θα έκαναν το παν για να δουλέψουν μαζί μου, εκτός από αυτό εδώ το σενάριο. Και μετά ήταν δύο που είπαν ναι και τους ρώτησα, "είστε σίγουροι;" και είπαν, "ναι, ναι, ναι". Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε έναν μικρό έλεγχο στις ικανότητές τους στην ανάγνωση».

the house that jack built 607

Ο Ματ Ντίλον θα υποδύεται τον κεντρικό ήρωα της ταινίας, ενώ η Ούμα Θέρμαν ένα από τα πέντε θύματα του «Τζακ». Η Θέρμαν δέχτηκε με προθυμία να δουλέψει στην ταινία γιατί, όπως είπε, κάνοντας με τον Λαρς φον Τρίερ το «Nymphomaniac», πέρασε υπέροχα! «Ο Λαρς είναι εκπληκτικός σκηνοθέτης ηθοποιών», προσέθεσε η Ούμα Θέρμαν. «Τον πειράζω και λέω ότι είναι απίστευτα ευαίσθητος και τρυφερός σ' αυτό που θέλει να εκμαιεύει από τα πράγματα, μ' έναν βάρβαρο τρόπο. Θα δούμε. Στο χέρι του είναι».

the house that jack built 607

Οσο για το θέμα της ταινίας του, δηλαδή έναν serial killer, ταυτόχρονα σκληρό αλλά και αρκετά πολυφορεμένο στο σύγχρονο σινεμά, ο Λαρς φον Τρίερ είχε, φυσικά, κάτι οξυδερκές να πει: «Δεν βρίσκω ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους serial killers. Ετσι νιώθουν περισσότερο οι γυναίκες. Για κάποιον παράξενο λόγο, όλες οι γυναίκες με τις οποίες είχα σχέση τρελαίνονταν για serial killers. Αλλά αυτό μπορεί να είχε να κάνει και μ' εμένα».

Παρά τη χαρούμενη ατμόσφαιρα, όμως, ο Τρίερ δήλωσε επίσης ότι το «The House That Jack Built» ίσως να είναι και η τελευταία του ταινία, καθώς η διαδικασία δημιουργίας της αποδεικνύεται εξαιρετικά εξαντλητική γι' αυτόν. «Νιώθω σαν σκατά», παραδέχτηκε. «Εχω τόσο πολύ άγχος. Νομίζω ότι είμαι πια πολύ μεγάλος γι' αυτό. Και μόνο το να δουλεύω στο σετ και να τρέχω πέρα δώθε με τους ηθοποιούς, παρόλο που είναι γλυκύτατοι, είναι μια πρόκληση επικών διαστάσεων. Δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω περισσότερες ταινίες μετά από αυτήν».

Ο Τρίερ δεν είναι βέβαια ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος σκηνοθέτης που δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει το σινεμά για να αλλάξει γνώμη λίγο αργότερα (ο Μιγιαζάκι και ο Σόντερμπεργκ το έχουν κάνει ήδη αρκετές φορές!), οπότε θα προτιμήσουμε να περιμένουμε λίγο ακόμα πριν πάρουμε τη δήλωσή του στα σοβαρά.

the house that jack built 607

Διαβάστε ακόμη: