Buzz

Η Μιράντα Τζουλάι αναφέρει ως έμπνευσή της την Αθηνά Τσαγγάρη

στα 10

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό των New York Times, η αγαπημένη μας Μιράντα Τζουλάι αναφέρει την ελληνίδα συνάδελφό της ως πηγή έμπνευσής της.

Η Μιράντα Τζουλάι αναφέρει ως έμπνευσή της την Αθηνά Τσαγγάρη

Το «T-Magazine» των New York Times ζήτησε από την Μιράντα Τζουλάι («Το Μέλλον», «Εγώ, Εσύ κι Ολοι οι Γνωστοί») να φτιάξει τη δική της λίστα. Μία λίστα από πράγματα, ανθρώπους, ιδέες που την εμπνέουν. Κι εκείνη, με τον γνωστό, ειλικρινή, αντικομφορμιστικό της τρόπο βρήκε τον τρόπο να συμπεριλάβει από τον Λένι Μπρους μέχρι Ιάπωνες σχεδιαστές μόδας κι από μεταμοντέρνα μουσεία τέχνης μέχρι το αγαπημένο της σουφλέ καρότου.

Διαβάστε επίσης: «Somebody»: η Μιράντα Τζουλάι σχεδίασε το app που θέλουμε να γίνει trend!

Ανάμεσα στον Bauhaus Λάζλο Μοχόλι-Νάγκι και στο αντικείμενο φετίχ της (μία παγωτομηχανή) μάς περίμενε μια έκπληξη: Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη.

Miranda July Athena Tsaggari

Γράφει η Μιράντα Τζουλάι για την ελληνίδα σκηνοθέτη του «Chevalier»:

Tη γνωρίζω πολλά χρόνια. Ζούσε στην Αμερική και είχε δημιουργήσει το φεστιβάλ «Cinematexas», ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους το οποίο θεωρώ αφετηρία μου - εκείνη το έτρεχε. Μετά επέστρεψε στην Ελλάδα, από όπου κατάγεται και ένωσε τις δυνάμεις της με το Γιώργο Λάνθιμο («The Lobster», «Κυνόδοντας»), κάνοντας παραγωγή ο ένας στις ταινίες του άλλου. Εκείνος τώρα είναι ανερχόμενο αστέρι -νομίζω ότι μόλις έκλεισε την Εμα Στόουν για την επόμενη ταινία του- αλλά η Αθηνά με ιντριγκάρει περισσότερο. Μπορεί να έχετε δει το «Attenberg», την προηγούμενη ταινία της, η οποία ήταν η επιλογή της Ελλάδας για τα Οσκαρ μερικά χρόνια πριν. Περιμένω να δω την τελευταία της, το «Chevalier». Μου κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που αυτή η φεμινιστική δύναμη έκανε μία ταινία μόνο με άντρες...»

Διαβάστε περισσότερα: