Buzz

«You Don't Own Me»: Οι Μιράντα Τζουλάι και Λένα Ντάναμ τραγουδούν στον... Μιτ Ρόμνεϊ!

στα 10

Ενα υπέροχο βίντεο, μία υπέροχη ιδέα: το 60ς τραγούδι της Λέσλι Γκορ «You Don't Own Me» γίνεται παντιέρα στα στόματα νέων, διάσημων γυναικών και σηματοδοτεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Ρεπουμπλικανικό δίδυμο Μιτ Ρόμνεϊ - Πολ Ράιαν και στα πλάνα τους για τις αμβλώσεις. Δείτε το!

«You Don't Own Me»: Οι Μιράντα Τζουλάι και Λένα Ντάναμ τραγουδούν στον... Μιτ Ρόμνεϊ!
You don't own me, don't try to change me in any way...

Η ίδια η Λέσλι Γκορ προλογίζει το βίντεο δηλώνοντας ότι «εγκρίνει το μήνυμά του». Μετά αναλαμβάνουν τα κορίτσια που τραγουδούν playback την παλιά, κλασική της επιτυχία μέσω Skype. Η αγαπημένη μας Μιράντα Τζουλάι («The Future»), το it girl της εποχής Λένα Ντάναμ («Girls»), η συγγραφέας-τραγουδίστρια-ζωγράφος Τζάστιν Βίβιαν Μποντ, η αγγλίδα μουσικός Κέιτ Νας, η Ρέιν Φίνιξ (ναι της γνωστής οικογενείας!), η τζαζ αποκάλυψη Μπάρμπαρα Μόρισον, η πιτσιρίκα ηθοποιός που μεγάλωσε Μέι Γουίτμαν (τη θυμάστε ως κόρη του Τζορτζ Κλούνεϊ στο «One Fine Day»;) και πολλές πολλές άλλες τραγουδούν το πολιτικό μήνυμά τους στο δίδυμο Μιτ Ρόμνεϊ-Πολ Ράιν.

Ανάμεσα στα ατάκτως μονταρισμένα πλάνα τους, κάρτες γράφουν τα σχέδια των Ρεπουμπλικάνων για επαναφορά του «personhood amendment» (η ζωή ξεκινά από την πρώτη μέρα του εμβρύου, οπότε οι αμβλώσεις είναι δολοφονίες), την άρνηση άμβλωσης ακόμα κι όταν πρόκειται για βιασμό («Οι γυναίκες πρέπει να ξεχάσουν αυτό το απαίσιο πράγμα που τους συνέβη και να αποδεχτούν το υπέροχο δώρο του Θεού»), την κατάργηση του προγράμματος πρόληψης «Planned Parenthood» όπου, ανάμεσα σε άλλα, εκατομμύρια άπορες γυναίκες είχαν δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις.

Η Λέσλι Γκορ βγαίνει και στο τέλος μ' ένα μήνυμα που τσακίζει κόκαλα:

«Ηχογράφησα αυτό το κομμάτι το 1964. Μου είναι πολύ σκληρό να πιστέψω ότι ακόμα αγωνιζόμαστε για ακριβώς τα ίδια πράγματα με τότε. Ναι κυρίες μου, πρέπει να βγούμε εκεί έξω και να ψηφίσουμε για να προστατέψουμε το σώμα μας!»

Δείτε το βίντεο: