Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


maigret

Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας (Maigret) του Πατρίς Λεκόντ

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο, η ταινία αφηγείται την ιστορία μίας νεαρής κοπέλας που βρίσκεται νεκρή σε μια πλατεία του Παρισιού, φορώντας ένα βραδινό φόρεμα. Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ θα πρέπει αρχικά να ανακαλύψει την ταυτότητα της κοπέλας και έπειτα να ανασυνθέσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της ώστε να βρει το δολοφόνο.

Ο Πατρίς Λεκόντ διασκευάζει Ζορζ Σιμενόν με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να σηκώνει στους ώμους του το μύθο του Επιθεωρητή Μαιγκρέ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

a quiet place part II main

Ενα Ησυχο Μέρος 2 (A Quiet Place Part II) του Τζον Κρασίνσκι

Σ' έναν μετα-αποκαλυπτικό, δυστοπικό κόσμο, ο παραμικρός ήχος σκοτώνει. Αν τολμήσεις κάτι παραπάνω από ψίθυρο, εξωγήινα σαρκοβόρα τέρατα εμφανίζονται και σε κατασπαράζουν. Εκεί αφήσαμε την ιστορία επιβίωσης της οικογένειας Αμποτ, με τον πατέρα, Λι Αμποτ, να θυσιάζεται στην συγκινητική τελευταία σκηνή, για τη γυναίκα του, Εβελυν και τα παιδιά τους - την Ρέιγκαν, την κωφή κόρη τους, τον Μάρκους, τον πιτσιρικά γιο τους και το νεογέννητο μωρό τους. Κι εκεί θα ξαναπιάσουμε το νήμα: η οικογένεια πρέπει να εγκαταλείψει το κατεστραμμένο μετά την επίθεση των τεράτων σπίτι τους και να βρει νέο καταφύγιο.

Μπορεί να λείπει το στοιχείο της έκπληξης πλέον, αλλά ο Τζον Κραζίνσκι επιστρέφει στον κόσμο της σιωπής με ιδέες, κι αποδεικνύεται σκηνοθέτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.15 στον Alpha

chappie main

Chappie του Νιλ Μπλόμκαμπ

Στο κοντινό μέλλον την πάταξη του εγκλήματος και τη διατήρηση της τάξης έχουν αναλάβει να επιβάλλουν με ωμό τρόπο αστυνομικοί-ρομπότ. Το ανθρώπινο είδος ασφυκτιά κάτω από τον ρομποτικό αυτόν κλοιό και προσπαθεί να αντιδράσει. Eνα τέτοιο ανθρωποειδές, ο Chappie, πέφτει θύμα απαγωγής και προγραμματίζεται κατά έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Γίνεται, έτσι, το πρώτο ρομπότ που έχει την ικανότητα να σκέφτεται και να νιώθει. Κάποιες δυνάμεις, όμως, θεωρούν πως ο Chappie είναι επικίνδυνος και θα κάνουν τα πάντα, για να διατηρήσουν την καθεστηκυία τάξη και να διασφαλίσουν ότι το σκεπτόμενο ρομπότ θα είναι το τελευταίο του είδους του.

Ενας από τους πιο συναρπαστικούς σκηνοθέτες της εποχής μας φτιάχνει αυτό που υπό συνθήκες θα ήταν αριστούργημα. Οπου «υπό συνθήκες» προσθέστε ένα αδύναμο, παιδικό και σαφώς κατώτερο του σκηνοθετικού οράματος του Νιλ Μπλόμκαμπ σενάριο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.00 στο Mega

ferrari

Ferrari του Μάικλ Μαν

Ο Ενζο Φεράρι, πρώην οδηγός αγώνων και ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής του όταν τον συναντάμε στην ταινία. Τα μαλλιά του είναι ήδη άσπρα, ο γάμος του, μετά το θάνατο του μοναχογιού του, είναι απλώς συμβατικός, η σύζυγός του, Λαόυρα, ένας συνέταιρος συχνά γεμάτος οργή και η εταιρία του στα πρόθυρα της χρεοκοπίας αφού η ομάδα αγώνων του χάνει περισσότερα χρήματα απ’ όσα φέρνουν πίσω οι πωλήσεις των ακριβών αυτοκινήτων της φίρμας του. Κι αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, ο γιος που έχει αποκτήσει εκτός γάμου με τη γυναίκα που αγαπά, χρειάζεται να αποκτήσει ένα επώνυμο.

Βασισμένη στη βιογραφία του 1991, «Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine», του Μπροκ Γέιτς, η κινηματογραφική «Ferrari» του Μάικλ Μαν... χάνει λάδια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.40 στο Cosmote Cinema 1

Blade Runner 2049 Main

Blade Runner 2049 του Ντενί Βιλνέβ

Είναι το σίκουελ της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Blade Runner του 1982, με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ, η οποία παρά τις χαμηλές εισπράξεις, απέκτησε φανατικό κοινό και επηρέασε σημαντικά τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που ακολούθησαν. Τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ (Ράιαν Γκόσλινγκ), ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Ρικ Ντεκάρντ (Χάρισον Φορντ), που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Ντενί Βιλνέβ γίνεται ο άξιος συνεχιστής του οράματος του Ρίντλεϊ Σκοτ με ένα καθαρόαιμο, επιβλητικό, υπνωτιστικό και πανέμορφο σίκουελ που μοιάζει να έχει γεννηθεί από τα σπλάχνα της κλασικής ταινίας του 1982 και με χαρακτηριστική σιγουριά διεκδικεί τη δική του θέση στην ιστορία της κινηματογραφικής επιστημονικής φαντασίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 19.15 στο Nova Cinema 2

Kings of the world

Βασιλιάδες του Κόσμου (Kings of the World) της Λάουρα Μόρα

Ο Ρα, ένας φτωχός έφηβος, λαμβάνει ένα πολυαναμενόμενο γράμμα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας του έχει στείλει ένα πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα του στη γη των προγόνων του, την οποία είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες από την οικογένειά του δεκαετίες νωρίτερα. Μεθυσμένος από την προοπτική του να αποκτήσει επιτέλους ένα σπίτι, μαζεύει την οικογένεια που έχει ο ίδιος επιλέξει: πέντε αγόρια που ψάχνουν παλιοσίδερα στους δρόμους του Μεντεγίν. Μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι ζωής σε ένα τοπίο όπου τα καταπράσινα δάση και η πυκνή ομίχλη κρύβουν μια πανδημία διάχυτης βίας. Πέντε μικροί βασιλιάδες χωρίς βασίλειο, πέντε παιδιά χωρίς στέγη και χωρίς κανέναν ενήλικα να τους ψάχνει, σε αναζήτηση της δικής τους Γης της Επαγγελίας, ξεκινούν μία άγρια περιπλάνηση στο πουθενά -όπου όλα μπορούν να συμβούν. «Να προσέχετε και να συμπεριφέρεστε σωστά», τους συμβουλεύει μία γυναίκα, «ώστε να είστε οι τελευταίοι που θα σκοτώσουν»…

Χρυσό Κοχύλι Καλύτερης Ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν και επίσημη οσκαρική πρόταση της Κολομβίας για μια ταινία δρόμου που δένει επιδέξια αισθητική και περιεχόμενο, αλλά προδίδεται από τους άνισους αφηγηματικούς της ρυθμούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

x

X του Τι Γουέστ

Το σενάριο της ταινίας μας τοποθετεί στο 1979, όπου μία παρέα νεαρών αποφασίζει να γυρίσει μία ταινία πορνό στην ύπαιθρο του Τέξας, αλλά όταν οι ηλικιωμένοι οικοδεσπότες τους ανακαλύπτουν τα σχέδια της παρέας, τα μέλη του καστ καταλήγουν να παλεύουν για τη ζωή τους.

Η Μία Γκοθ στο αναπολογητικό slasher του Τι Γουέστ. Με τον εύγλωττο τίτλο «X». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Ministry Of Ungentlemanly Warfare

Το Υπουργείο του Αναξιοπρεπούς Πολέμου (The Ministry of Ungentlemanly Warfare) του Γκάι Ρίτσι

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας αφηγείται την ιστορία της πρώτης οργάνωσης των ειδικών δυνάμεων που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ουίνστον Τσόρτσιλ και μια μικρή ομάδα στρατιωτικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του συγγραφέα και δημιουργό του Τζέιμς Μποντ Ιαν Φλέμινγκ. Η άκρως απόρρητη μονάδα μάχης, που αποτελείται από ένα ετερόκλητο πλήρωμα απατεώνων και κακοποιών, πηγαίνει σε μια τολμηρή αποστολή εναντίον των Ναζί χρησιμοποιώντας εντελώς αντισυμβατικές τεχνικές μάχης, κάτι που άλλαξε την πορεία του πολέμου και έθεσε τα θεμέλια για τη βρετανική SAS και το σύγχρονο Black Ops.

H ταίνια είναι διαθέσιμη στο Amazon

pig

Γουρούνι (Pig) του Μάικλ Σαρνόσκι

Ένας κυνηγός τρούφας, που ζει μόνος του στην ερημιά του Όρεγκον, πρέπει να επιστρέψει στο παρελθόν του στο Πόρτλαντ για να βρει το αγαπημένο του γουρούνι μετά την απαγωγή του.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix