Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 17 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 17 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


True Lies 607

Αληθινά Ψέματα (True Lies) του Τζέιμς Κάμερον

Ο Χάρι Τάσκερ, ένας φαινομενικά φιλήσυχος πωλητής κομπιούτερ, είναι στην πραγματικότητα μυστικός πράκτορας. Η σύζυγός του, Έλεν, δεν υποψιάζεται ότι όταν ο Χάρι λείπει σε διάφορα συνέδρια, διεκπεραιώνει τις πιο επικίνδυνες και δύσκολες αποστολές. Όμως, κάποια στιγμή, τα πράγματα παίρνουν παράξενη τροπή όταν ο Χάρι αρχίζει να υποψιάζεται πως η Έλεν τον απατά.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Star

Beirut 607

Βηρυτός (Beirut) του Μπραντ Αντερσον

Ο Μέισον Σκάιλς, είναι ένας Αμερικανός πρώην διπλωμάτης, ο οποίος έπειτα από μια προσωπική τραγωδία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Βηρυτό, πριν ξεσπάσει εκεί ο εμφύλιος, που θα άφηνε την πόλη σε ερείπια. Δέκα χρόνια αργότερα, βρίσκεται εγκατεστημένος στη Βοστόνη, πνίγοντας ακόμα τις αναμνήσεις του στο ποτό και χαραμίζοντας τα ταλέντα του ως διαμεσολαβητής σε τοπικές εργασιακές διαμάχες. Έπειτα, ωστόσο, από μια έκτακτη ανάθεση αποστολής εκ μέρους της CIA, θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, προκειμένου να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ενός παλιού του φίλου και πρώην συνεργάτη του. Σύντομα, όμως θα διαπιστώσει ότι βρίσκεται εκεί για κάτι πολύ περισσότερο.

Ο Τζον Χαμ και η Ρόζαμουντ Πάικ πρωταγωνιστούν σε ένα ευπρόσδεκτα παλιομοδίτικο κατασκοπικό θρίλερ γραμμένο από τον σεναριογράφο της τριλογίας του Bourne, Τόνι Γκιλρόι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.15 στον Alpha

The Hundred-Foot Journey

Ενα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά (The Hundred-Foot Journey) του Λάσε Χάλστρομ

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας Ινδών, οι οποίοι, κυνηγημένοι από την πατρίδα τους αναγκάζονται να μετακομίσουν στη Νότια Γαλλία. Εκεί θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, θα ξεκινήσουν ένα υπέροχο Ινδικό εστιατόριο το οποίο και θα εξοπλίσουν με όλη την αγάπη και το πάθος που έχουν για τη μαγειρική. Μόνο που δεν έχουν υπολογίσει μια σημαντική λεπτομέρεια… Τον ανταγωνισμό! Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ένα επιτυχημένο ακριβό εστιατόριο, βραβευμένο με αστέρι Μισελέν. Μεταξύ των δυο “ανταγωνιστών”, λοιπόν, θα ακολουθήσει μια γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

O Λάσε Χάλστρομ δοκιμάζει καινούριες γεύσεις μετά το «Chocolat» σε μια ακόμη γαστριμαργική κομεντί στην Γαλλική επαρχία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

atlantic city

Atlantic City του Λουί Μαλ

Μια νεαρή γυναίκα στέκεται κοντά στο παράθυρο του διαμερίσματος της και πλένει το λαιμό της, τα γυμνά της στήθη, τα χέρια της με χυμό λεμονιού. Από το απέναντι παράθυρο ένας πολύ μεγαλύτερος της άντρας τη χαζεύει.

Ο Λουί Μαλ χαρτογραφεί τις ανθρώπινες διαδρομές σαν μια μελαγχολική, ερωτική, βαθιά ανθρώπινη παρτίδα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας, πέντε υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στις οποίες για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Σούζαν Σαράντον και Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Μπάρτ Λάνκαστερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Cosmote Cinema 2

fallen leaves

Πεσμένα Φύλλα (Kuolleet Lehdet / Fallen Leaves)του Ακι Καουρισμάκι

Ηρωές του δυο άνθρωποι στα πολύ χαμηλά της ζωής (φυσικά). Η όμορφη, αγγελική Ανσα, αποφασισμένη να κάνει ό,τι δουλειά της προσφέρουν για να βγάλει τα προς το ζην. Κι ένας εργάτης, του οποίου το όνομα δεν θα μάθουμε ποτέ, αλκοολικός, ταγμένος να κόψει το ποτό. Οι δυο τους θα γνωριστούν σ' ένα καραόκε μπαρ, θα θελήσουν να ξανασυναντηθούν, αλλά ο αέρας θα παρασύρει το χαρτάκι με το τηλέφωνο της Ανσα, μαζί με μπόλικα φθινοπωρινά φύλλα. Από αυτή τη στιγμή, οι δυο ερωτευμένοι θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη ζωή τους και να βρουν ο ένας τον άλλο στην καρδιά του Ελσίνκι.

Ο Μεγάλος Φινλανδός τιμάται στις Κάννες με το Βραβείο της Επιτροπής για ένα απλό αλλά ακαταμάχητο ρομάντζο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Big Sick 607

Ερωτας μετ' εμποδίων (The Big Sick) του Μάικλ Σοουγουόλτερ

O Κιουμέλ, ένας ανερχόμενος κωμικός γεννημένος στο Πακιστάν, γνωρίζει την φοιτήτρια Έμιλι σε μία από τις Stand-up Comedy παραστάσεις του. Ενώ η γνωριμία τους ξεκινάει σαν one night stand, εξελίσσεται σύντομα σε μία όμορφη σχέση. Όσο σοβαρεύει η κατάσταση τόσο μπερδεύονται οι ζωές και των δύο, και κυρίως του Κιουμέλ που δυσκολεύεται να αποκαλύψει στους παραδοσιακούς μουσουλμάνους γονείς του ότι είναι ερωτευμένος με μία Αμερικανίδα. Βασισμένο σε μία πραγματική ιστορία.

Μια ρομαντική κομεντί βγαλμένη απ' την πραγματική ζωή, το απόλυτα προσωπικό πρότζεκτ του κωμικού Κουμάλ Ναντζιάνι είναι ίσως το πιο τρυφερό, αστείο και ανθρώπινο δείγμα του ταλαίπωρου αυτού είδους που είδαμε εδώ και καιρό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Viens je Τ’Εmmène 607

Ηρωας Κανενός (Viens je t'emmène) του Αλέν Γκιροντί

Ενας περιποιημένος τριαντάχρονος άντρας, ο Μεντερίκ, μαρκετίστας, κάνει τζόγκινγκ στη μικρή πόλη του Κλερμόν-Φεράν. Οταν δει την αρκετά μεγαλύτερή του, πληθωρική πόρνη Ιζαντορά, θα την ερωτευτεί κεραυνοβόλα. Οι δυο τους, με την κάμερα ν' ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, θα πάνε αμέσως σ' ένα ξενοδοχείο με την ώρα και θα κάνουν παθιασμένο, βρώμικο, ανυψωτικό σεξ, χωρίς να μπορούν να προβλέψουν ένα καταναγκαστικό coitus interruptus: οι ειδήσεις μεταδίδουν τα νέα για ένα τρομοκρατικό χτύπημα στη μικρή τους πόλη.

Ενα ρομάντζο στις πιο αντίξοες συνθήκες, μια γοητευτική αλλά άνιση ταινία από τον σκηνοθέτη του «Ο Αγνωστος της Λίμνης», με πρεμιέρα στην Berlinale. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

spaceman

Spaceman του Γιόχαν Ρενκ

Εξι μήνες σε μια μοναχική ερευνητική αποστολή στην άκρη του ηλιακού συστήματος, ένας αστροναύτης, ο Γιακούμπ, συνειδητοποιεί ότι η σύζυγός του μπορεί να μην τον περιμένει όταν επιστρέψει στη Γη. Απελπισμένος να διορθώσει τα πράγματα με την σύζυγό του Λένκα τον βοηθάει ένα μυστηριώδες πλάσμα από την αρχή των πάντων, το οποίο που βρίσκει κρυμμένο στα έγκατα του πλοίου του. Ο Χάνους συνεργάζεται με τον Γιακούμπ για να καταλάβει τι πήγε στραβά πριν είναι πολύ αργά.

Ατμοσφαιρική θλίψη και αχρείαστη μελαγχολία στο διάστημα με τον Ανταμ Σάντλερ και μια αράχνη με τη φωνή του Πολ Ντέινο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix