Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


καθαρτήριο

Καθαρτήριο του Βασίλη Μαζωμένου

Αθήνα, τώρα, επτά ιστορίες ανθρώπων, με έναν ξεχωριστό, υπονομευτικό τίτλο η καθεμιά. Ο Covid 19 ως σατανάς. Η ανήλικη πόρνη που διαμαρτύρεται στον νταβατζή της: τον πατέρα της. Τα αποκαΐδια μιας επίθεσης με μολότοφ. Το οδοιπορικό ενός ηλικιωμένου με άνια και μιας φιλότιμης, ίσως, αστυνομικού. Ενα ζευγάρι που αναζητά τον έρωτά του, ένας τσακωμός με το στερεότυπο δημοσίου υπαλλήλου, μια απρόσμενη απαγωγή.

Επτά ιστορίες ακραίας αγάπης στη νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου, πιστού στην αισθητική που θεμελίωσε και στην αντίδρασή του στο σκοτάδι της ελληνικής πραγματικότητας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινί προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 2

mission impossible rogue nation 607

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Εθνος (Mission: Impossible - Rogue Nation) του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει μια νέα αποστολή, την πιο επικίνδυνη μέχρι σήμερα. Να διαλύσει το Συνδικάτο, μία σκιώδη οργάνωση άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής Κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων. Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο... δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ο Τομ Κρουζ αναλαμβάνει την επικίνδυνη αποστολή να συντηρήσει το franchise. Δεχόμαστε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

Hampstead 607

Απροσδόκητος Ερωτας (Hampstead) του Τζόελ Χόπκινς

Η Εμιλι είναι μία 70χρονη Αμερικανίδα που μένει εδώ και τρεις δεκαετίες στο Χάμπστεντ, έξω από το Λονδίνο. Ο Βρετανός επιχειρηματίας σύζυγός της πέθανε πριν από ένα χρόνο κι εκείνη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Ψυχικά και κυριολεκτικά: μετά το θάνατό του θα μάθει για τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες, αλλά και τα αμέτρητα χρέη του στο κράτος. Ο φιλικός της κύκλος (οι υπόλοιπες αγγλίδες σύζυγοι του κτιριού της) συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό: ψώνια, σπατάλες, φιλανθρωπίες, κοινωφελείς δράσεις. Μία από αυτές είναι η συλλογή υπογραφών για την κατεδάφιση ενός εγκατελειμένου παλιού νοσοκομείου που βρίσκεται στο απέναντι πάρκο από το σπίτι τους και την παραχώρησή του από το δήμο, ώστε να χτιστούν πολυτελή διαμερίσματα. Μόνο που στις περιπλανήσεις της η Εμιλι γνωρίζει τον Ντόναλντ, έναν συνομήλικο της άστεγο που έχει φτιάξει την καλύβα του στο απέναντι πάρκο. Μοναχικός, αυτόνομος, περήφανος, ο Ντόναλντ αρνείται να εκκενώσει τη γη που αποκαλεί εδώ και 17 χρόνια «σπίτι του». Και η Εμιλι βρίσκει μετά από πάρα πολύ καιρό ένα νόημα στη ζωή της: να τον βοηθήσει.

Η Ντάιαν Κίτον κι o Μπρένταν Γκλίσον σε μία dramedy που θα ήθελε το Χάμπστεντ Χιθ να θυμίζει... Νότινγκ Χιλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Η Ζωή Συνεχίζεται (C'mon C'mon) του Μάικ Μιλς

Ο Τζόνι είναι ένας 40χρονος εργένης, ραδιοφωνικός παραγωγός και ερευνητής δημοσιογράφος. Οι εκπομπές του μελετούν κοινωνικοπολιτικά θέματα, όπως το πρότζεκτ που τρέχει αυτόν τον καιρό: ταξιδεύει σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις (από την Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες, μέχρι το Ντιτρόιτ και την Νέα Ορλεάνη) και παίρνει συνεντεύξεις από παιδιά κι έφηβους - κυρίως μεταναστών και υποβαθμισμένων κοινωνικών τάξεων. Πώς φαντάζονται το μέλλον; Το δικό τους και του κόσμου; Μετά επιστρέφει στα μοναχικά δωμάτιων ξενοδοχείων, στα οποία μοιάζει να κατοικεί περισσότερο χρόνο από ό,τι στο νεοϋορκέζικο διαμέρισμα του, ακούει το υλικό και το μοντάρει. Πώς σκέφτονται τα παιδιά; Πόσο αιφνιδιαστική η ειλικρίνειά τους; Πόσο κοφτερή η ευθύνη μας για τον κόσμο που τους παραδίδουμε;

Ο Μάικλ Μιλς έχει ταλέντο στο να αποτυπώνει μεγάλες αλήθειες της ζωής, μέσα από μικρές στιγμές στην οθόνη. Κι ο Χοακίν Φίνιξ έχει χάρισμα στο να τσακαλώνεται, μέσα από αφοπλιστικές ερμηνείες. Κι ενώ όλα αυτά υπάρχουν κι εδώ... κάτι λείπει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

spider-man no way home

Spider-Man No Way Home (του Τζον Γουότς)

Συνεχίζοντας ακριβώς από εκεί που τελείωσε η προηγούμενη ταινία «Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του», βλέπουμε πως για πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία του Spider-Man, η ταυτότητά του αποκαλύπτεται, φέρνοντας τις ευθύνες του ως υπερήρωα σε πόλεμο με την κανονικότητα στη ζωή του και θέτοντας αυτούς που αγαπά περισσότερο σε κίνδυνο. Οταν απευθύνεται στον Dr. Strange να τον βοηθήσει με την αποκατάσταση του μυστικού του, το ξόρκι ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο που επιτρέπει να ελευθερωθούν οι πιο δυνατοί εχθροί που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Spider-Man σε κάθε σύμπαν. Τώρα, ο Πίτερ πρέπει να ξεπεράσει την πιο μεγάλη πρόκληση, που θα αλλάξει για πάντα το δικό του αλλά και το μέλλον του Πολυσύμπαντος.

O Ανθρωπος - Αράχνη επιστρέφει, με την καλύτερη ταινία της τελευταίας τριλογίας με τον Τομ Χόλαντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

elemental

Στο Στοιχείο τους (Elemental) του Πίτερ Σον

Ο τόπος είναι η Πόλη των Στοιχείων: εδώ, σ' ένα πολύπλοκο και μεγαλεπήβολο αστικό τοπίο, ζουν όλα μαζί τα στοιχεία, η φωτιά με ολοζώντανες φλογίτσες, ο αέρας με πολύχρωμα τροφαντά σύννεφα, το νερό με διάφανα πλάσματα που… δακρύζουν εύκολα, η γη με χωμάτινους, ολάνθιστους τύπους. Μαζί, παράλληλα, αλλά χωρίς να συγχρωτίζονται, γιατί στοιχείο με στοιχείο δεν σμίγει. Ωσπου η νεαρή, ατίθαση, ευέξαπτη Φλόγα, προσπαθώντας να διασώσει το πυρο-παντοπωλείο του μπαμπά της από καταστροφικές διαρροές νερού, γνωρίζει τον Νηρέα, υδάτινο ελεγκτή θετικότατων προθέσεων, διατεθειμένο να τη βοηθήσει. Και μοιραία πρόθυμο να την ερωτευτεί, παρότι οι δυο τους δεν μπορούν ν' αγγιχτούν.

Τα στοιχεία δεν αναμειγνύονται - εκτός αν το θέλουν πολύ! Η νέα ταινία της Pixar, από τον σκηνοθέτη του «Καλόσαυρου» και την παραγωγό του «Αυτοκίνητα 2», χαριτωμένη αλλά λιγότερο ουσιαστική απ' όσο μας έχει συνηθίσει το στούντιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

the architect

The Architect

Οταν ένα έργο για την ανέγερση χιλίων διαμερισμάτων στο Οσλο δημοπρατείται, η αρχιτέκτονας Τζούλι έχει μια ιδέα, να μετατρέψει τους άδειους υπόγειους χώρους στάθμευσης σε κατοικίες. Μια σκοτεινή, εύστοχη, απολαυστική σάτιρα του... κοντινού μέλλοντος, η μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων που τιμήθηκε με το βραβείο Berlinale Series στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η μίνι σειρά είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ