Buzz

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι συναντά τον Δαρβίνο (εν μέσω καραντίνας)

of 10

Το έργο της Ιζαμπέλα Ροσελίνι και του Πολ Μαζίντ για το πρότζεκτ «Enter» του Ιδρύματος Ωνάση αποκαλύπτει με χιούμορ και διάθεση γνώσης τη θεωρία της εξέλιξης της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι συναντά τον Δαρβίνο (εν μέσω καραντίνας)

«Η ταινία δεν έχει καμία αναφορά στην προσωπική μου ζωή. Αλλά οτιδήποτε γράφω αντλεί πάντα από την επιστήμη του ήχου. Εχω μεταπτυχιακό στη Συμπεριφορά και Προστασία των Ζώων και βλέπω τον εαυτό μου ως "περιβαλλοντική καλλιτέχνη".»

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι - ανήσυχη από τη φύση της - συνεχίζει να γοητεύεται και να γοητεύει τον κόσμο της τέχνης με πρότζεκτ που δεν είναι προφανή και ιδέες που μπορεί να την κρατούν μακριά από το σινεμά, αλλά την φέρνουν πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασιακή καλλιτέχνη που πάντα ήθελε να είναι.

Δείτε εδώ την πρώτη σειρά έργων του «Enter»: Μια σειρά νέων έργων που δημιουργήθηκαν στο σπίτι σε 120 ώρες σε ανάθεση του ιδρύματος Ωνάση από τους Δημήτρη Καραντζά, Ευθύμη Φιλίππου, 600 HIGHWAYMEN, Μαρία Αντελμαν, Κίμπερλι Μπάρτοσικ, Ανι Ντόρσεν, Radiohole.

isabella

isabella

isabella

Για το «Enter» του Ιδρύματος Ωνάση - την πρωτοβουλία που καλεί καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο να αποτυπώσουν το σήμερα του πλανήτη μέσα σε 120 ώρες από την «ασφάλεια» του σπιτιού τους - η Ιζαμπέλα Ροσελίνι «υπνωτίζεται» (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από τον Κάρολο Δαρβίνο και τις θεωρίες του για τη συμπεριφορά ανθρώπων και ζώων. Καθώς αποφασίζει να διαβάσει όλο το έργο του, αφού «αν όχι τώρα, πότε κι αν όχι εγώ, ποιά;», την παίρνει ο ύπνος και στα όνειρά της εμφανίζεται ο Δαρβίνος (τον υποδύεται ο Πολ Μαζίντ (συνιδρυτής του διάσημου σχήματος Flying Karamazov Brothers) με χαρακτηριστική όρεξη να μιλήσει για τις ανθρώπινες συγκινήσεις - αυτές που αναγνωρίζουμε όλοι όταν βλέπουμε μια ταινία, ένα θεατρικό έργο, ένα έργο τέχνης.

Δείτε εδώ ολόκληρο το «Δαρβίνος, Τι;» και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τα έργα στην επίσημη σελίδα του πρότζεκτ Enter:


Δείτε εδώ τη δεύτερη σειρά έργων του «Enter»: Μια σειρά νέων έργων που δημιουργήθηκαν στο σπίτι σε 120 ώρες σε ανάθεση του ιδρύματος Ωνάση από τους Ηλία Αδάμ, Σίμο Κακάλα, Βασίλη Κεκάτο, RootlessRoot, Fighting Monkey, Αντώνη Φωνιαδάκη, Εμιλι Τζόνσον, Κάθριν Χάμιλτον (Sister Sylvester), Στέφανο Τσιβόπουλο.