Buzz

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ είναι βαθιά λυπημένος από την ρητορική μίσους της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τα τρανς άτομα

of 10

Οπως δήλωσε ο ίδιος, όσο και να του ραγίζει την καρδία όλο αυτό, δεν μπορεί να της χρωστάει για μια ζωή.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ είναι βαθιά λυπημένος από την ρητορική μίσους της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τα τρανς άτομα

Το ότι η Τζ. Κ. Ρόουλινγλ δεν είναι σύμμαχος της τρανς κοινότητας είναι γνωστό από το 2020 μιας και δεν έχει σταματήσει να μιλάει με απαξιωτικά λόγια γι' αυτήν από τότε, με πολλούς φανς να αποκηρύσσουν εκείνη και τα έργα της.. Ο πρωταγωνιστής του «Χάρι Πότερ» Ντάνιελ Ράντκλιφ από την άλλη όμως έχει στραφεί αρκετές φορές εναντίον της με δηλώσεις είτε στα social media είτε στον Τύπο, δείχνοντας έτσι την σαφή υποστήριξή του στα τρανς άτομα.

Σε μια νέα συνέντευξη στο The Atlantic, ενώ ο Ράντκλιφ είπε ότι δεν είχε καμία άμεση επαφή με τη Ρόουλινγκ σε κανένα από τα δημόσια δράματα μεταξύ τους, του έχει ραγίσει την καρδιά όλο αυτό, ειδικά επειδή το άτομο που γνώρισε πριν από χρόνια και η δουλειά του είναι γεμάτη ενσυναίσθηση. «Με κάνει να είμαι πολύ λυπημένος τελικά γιατί κοιτάζω το άτομο που γνώρισα, τις στιγμές που συναντηθήκαμε και τα βιβλία που έγραψε, και τον κόσμο που δημιούργησε, και όλα αυτά για μένα έδειχναν ένα βαθιά συμπονετικό άτομο», είπε

Ο Ράντκλιφ είπε επίσης ότι ο βρετανικός Τύπος είχε φαινομενικά χαρεί αρκετά όταν εκείνος και οι συμπρωταγωνιστές του Εμα Γουάτσον και Ρούπερτ Γκριντ, στοχοποιήθηκαν μετά την υποστήριξή τους στην τρανς κοινότητα. «Υπάρχει μια εκδοχή του είμαστε τρία αχάριστα παιδιά, που κάποιοι πάντα ήθελαν να γράψουν και τελικά τα κατάφεραν. Λοιπόν, καλό για αυτούς, υποθέτω. Προφανώς ο “Χάρι Πότερ” δεν θα είχε συμβεί χωρίς την Τζο, οπότε η ζωή μου δεν θα ήταν η ίδια χωρίς αυτό το άτομο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρωστάω τα πάντα σε κάποιον άλλο για όλη σου τη ζωή».

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην τηλεοπτική σειρά του «Χάρι Πότερ»

daniel radcliffe harry potter

Αν η Ρόουλινγκ φαινομενικά έχει διπλασιάσει την τρανσφοβία της τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι ο Ράντκλιφ έκανε το ίδιο στην υποστήριξη. «Θα μου φαινόταν σαν… απέραντη δειλία να μην πω κάτι», λέει ο Ράντκλιφ σχετικά με την ιδέα να μην μιλήσει, δεδομένου ότι είχε ήδη υποστηρίξει το Trevor Project (μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που σκοπός της είναι η αποτροπή αυτοκτονιών ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας) για 12 χρόνια. «Ηθελα να προσπαθήσω να βοηθήσω άτομα που είχαν επηρεαστεί αρνητικά από τα σχόλια. Και να πούμε ότι αν αυτές είναι οι απόψεις της Τζο, τότε δεν είναι οι απόψεις όλων που σχετίζονται με το franchise».

Η Ρόουλινγκ αρνήθηκε να μιλήσει στο Atlantic για το άρθρο, αλλά δεδομένου του πόσο ενεργητική είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η δική της δήλωση δεν θα αργήσει να έρθει.

Είναι πραγματικά λυπηρό πάντως το να διαβάζεις από μια γυναίκα, όπως είναι η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία έχει γράψει τα βιβλία του «Χάρι Πότερ» που έχουν αγαπηθεί από τους πάντες - γιατί είναι υπέροχες ιστορίες όχι μόνο για την αέναη μάχη μεταξύ του καλού και του κακού και για την ελπίδα, την δύναμη της αγάπης, η οποία μπορεί να νικήσει τα πάντα, αλλά κυρίως για την ισότητα και την αποδοχή όλων των ανθρώπων από όπου και αν προέρχονται - να σχολιάζει απαξιωτικά το ότι οι διεμφυλικοί άντρες και γυναίκες δεν είναι στην ουσία πραγματικοί άντρες και γυναίκες αντίστοιχα.