Buzz

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να μιλήσει ενάντια στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

στα 10

«Δε θα μπορούσα να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη αν δεν έλεγα κάτι», είπε ο Ράντκλιφ σε μια πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να μιλήσει ενάντια στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Εχουν περάσει χρόνια από τότε που η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έκανε τα πρώτα τρανσοφοβικά της σχόλια, τα οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Παρόλο όμως το ισχυρό της στάτους ως συγγραφέας, πολλοί ήταν εκείνοι οι ηθοποιοί οι οποίοι στράφηκαν εναντίον της και δεν την υπερασπίστηκαν, όπως έκανε π.χ. ο Ρέιφ Φάινς. Κι ένας από αυτούς ήταν, από την πρώτη στιγμή μάλιστα, ο ίδιος ο Χάρι Πότερ, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Μιλώντας στο IndieWire για τη νέα του ταινία «Weird: The Al Yankovic Story», ο Ράντκλιφ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους μίλησε ενάντια στην γυναίκα εκείνη που ήταν υπεύθυνη για την εκτόξευση της καριέρας του. «Ο λόγος που ένιωσα πάρα πολύ πως έπρεπε να πω κάτι όταν το έκανα ήταν επειδή, ειδικά από τότε που τελείωσα με το “Χάρι Πότερ”, είχα γνωρίσει τόσα πολλά queer και τρανς παιδιά και νέους που είχαν τεράστια ταύτιση με τον Πότερ. Και βλέποντάς τους να πληγώνονται εκείνη την ημέρα, ήθελα να μάθουν ότι δεν ένιωθαν όλοι στο franchise έτσι. Και αυτό ήταν πραγματικά σημαντικό.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ διαψεύδει τις φήμες που τον θέλουν στον ρόλο του Wolverine

Harry Potter

Ο Ράντκλιφ πρόσθεσε «ήταν πολύ σημαντικό καθώς έχω δουλέψει με το Trevor Project (οργάνωση για την προστασία των νέων της LGBTQ+ κοινότητας) για περισσότερα από 10 χρόνια, και έτσι νομίζω ότι δε θα μπορούσα να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη αν δεν έλεγα κάτι.»

Ο Ράντκλιφ ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που είπε ξεκάθαρα ότι τα λόγια της Ρόουλινγκ πως πληγώνουν και ήταν λάθος. Τελικά, είδαμε αρκετούς ηθοποιούς του «Χάρι Πότερ» να μιλούν ανοιχτά εναντίον της Ρόουλινγκ, με αποτέλεσμα η ίδια να μην κάνει την εμφάνισή της στο τηλεοπτικό reunion του «Χάρι Πότερ» που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2022.