Buzz

Ο Ρέιφ Φάινς δείχνει την υποστήριξή του στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

στα 10

Κι ενώ τα σχόλια διαμαρτυρίας συνεχίζουν προς την Ρόουλινγκ, μετά και τα σχόλιά της απέναντι στην τρανς κοινότητα, κι άλλος ένας ηθοποιός από το «Χάρι Πότερ» δείχνει την υποστήριξή του προς την συγγραφέα.

Ο Ρέιφ Φάινς δείχνει την υποστήριξή του στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Κι άλλος ένας ηθοποιός ο οποίος πρωταγωνίστησε στο κινηματογραφικό σύμπαν του «Χάρι Πότερ», δείχνει την υποστήριξή του στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μετά και το ξέσπασμα του κόσμου γύρω από τις απαξιωτικές δηλώσεις που είχε κάνει η ίδια για τα τρανς άτομα λέγοντας πως «αν το φύλο δεν είναι αληθινό, τότε δεν υπάρχει έλξη μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Εάν το φύλο δεν είναι αληθινό, οι ζωές των γυναικών παγκοσμίως διαγράφονται. Γνωρίζω και αγαπώ τρανς άτομα, αλλά με το να διαγράφουμε την έννοια του φύλου καταργούμε την δυνατότητα να συζητάμε ουσιαστικά για τις ζωές τους. Δεν είναι μίσος το να λες την αλήθεια.»

Διαβάστε περισσότερα: Η τρανσοφοβική Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

ralph fiennes 607

Ο Ρέιφ Φάινς, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον ρόλο του Βόλντεμορτ στις ταινίες, μιλώντας στην εφημερίδα The Telegraph, είπε πως είναι βαθιά ενοχλημένος με την αντιμετώπιση της Ρόουλινγκ μετά τις τρανσοφοβικές δηλώσεις της. «Δεν μπορώ να καταλάβω όλα αυτά τα βιτριολικά σχόλια προς αυτήν. Μπορώ να καταλάβω την έντονη διαφωνία, αλλά βρίσκω αυτή την εποχή του να κατηγορούμε κάποιον και να τον καταδικάζουμε παράλογη. Βρίσκω το επίπεδο με το οποίο ο κόσμος εκφράζεται για τις απόψεις οι οποίες διαφέρουν από τις δικές του, και τον βίαιο τρόπο έκφρασης απέναντι στους άλλους, ενοχλητικό», δήλωσε ο Φάινς.

Πριν λίγο καιρό και ο Εντι Ρεντμέιν, ο Νιούτ Σκαμάντερ στις ταινίες «Φανταστικά Ζώα», είχε μιλήσει ενάντια στο βιτριόλι που στάζουν οι φανς στην συγγραφέα θεωρώντας το «απολύτως αηδιαστικό» και αυτό του έδωσε την ευκαιρία, σύμφωνα με τον ίδιον, να στείλει ένα γράμμα συμπαράστασης στην Ρόουλινγκ σε μια περίοδο που πολλοί προσπαθούν να απομακρυνθούν από αυτήν.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κρις Κολόμπους ήθελε να σκηνοθετήσει τις δυο τελευταίες ταινίες του «Χάρι Πότερ»