Τα πρόσωπα, η ιστορία και ο μύθος γύρω από την ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα.
Είναι φανερή η διάθεση του Τίμωνα Κουλμάση να μην αποτελέσει το ντοκιμαντέρ του μόνο μια νοσταλγική υπενθύμιση των προσωπικοτήτων που υπήρξαν οι άνθρωποι πίσω από τις «φωνές» της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Ευτυχώς, η καθαρότητα της μνήμης των ίδιων των ηρώων του, το χιούμορ τους αλλά και η φόρτιση με την οποία ανακαλούν τα γεγονότα που τους έχρισαν αφανείς πρωταγωνιστές της αντίστασης αποδεικνύονται αρετές ικανές για να εξιστορήσουν από ένα διαφορετικό πρίσμα τα σκοτεινά χρόνια της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Μέσα από τις αφηγήσεις ανθρώπων που θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πολιτική ζωή της χώρας (Κάρολος Παπούλιας, Γεώργιος Μαγκάκης, Κώστας Νικολάου) αλλά και πνευματικών προσωπικοτήτων που έχτισαν τον μύθο της ελληνικής εκπομπής στην Deutsche Welle, μπορεί κανείς να νιώσει την νεανική ορμή που κάποτε τους ένωσε όλους προς ένα κοινό σκοπό, την σπουδαιότητα που ο καθένας ξεχωριστά αντιμετώπιζε την αποστολή του, τη συγκίνηση για μια στιγμή μέσα στο χρόνο όπου «πρωταγωνίστησαν» στη συνείδηση ενός ολόκληρου λαού.
Διατηρώντας αναλλοίωτο τον θαυμασμό του απέναντι στους ήρωες του, ο Κουλμάσης επιλέγει για την τεκμηρίωση του μάλλον την πιο σοφή, αν και όχι την πιο κινηματογραφική οδό: τους αφήνει να μιλούν. Και μαζί τους επαναδιαπραγματεύεται έννοιες όπως η αντίσταση, ο στρατευμένος λόγος, ο αγώνας και η οργή σε μια Ελλάδα που ειρωνικά δοκιμάζεται ξανά από κοινωνικοπολιτικές αναταραχές και η δημοκρατία – για την οποία κάποτε αγωνίστηκαν με κάθε τρόπο οι ήρωες του ντοκιμαντέρ - προσπαθεί να αποδείξει πως στηρίζεται σε γερά θεμέλια.