Το «Wheely» -ή «Τιμονάκης» σε ελεύθερη απόδοση- είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους απόπειρα της μαλαισιανής εταιρείας animation Kartun Studios να εισχωρήσει στην παγκόσμια αγορά του ψηφιακού καρτούν μετά το «Ribbit» του 2014, που κυκλοφόρησε στη χώρα μας μονάχα σε dvd, με υπότιτλο «Ο Πρίγκιπας Βάτραχος». Κι αν εκείνο το φιλμ μιμούταν τις δημοφιλείς ζωοπεριπέτειες των χολιγουντιανών μεγαθηρίων, τούτο εδώ κοπιάρει απροκάλυπτα τα «Cars» της Pixar, με ελαφρές θεματικές παραλλαγές που όμως δεν αρκούν να αντισταθμίσουν το καρμπόν.

Ο Γουίλι, λοιπόν, ένα επίδοξο αγωνιστικό που εργάζεται ως ταξί, γνωρίζει μετά από μια επεισοδιακή κούρσα ένα πολυτελές ιταλικό αμάξι, την όμορφη Μπέλα ντι Μονέτι, και το ερωτεύεται σφόδρα. Κι ενώ μπλέκει συνέχεια σε φασαρίες με τον κολλητό του φίλο Πουτ Πουτ, ένα σκανδαλιάρικο βεσπάκι, βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπο με ένα συνδικάτο απαγωγέων ακριβών τροχοφόρων, με αρχηγό ένα γιγαντιαίο φορτηγό, που έχει βάλει στο μάτι και το αντικείμενο του πόθου του.

Πολλές εξατμίσεις θα βρυχηθούν μέχρι ο Γουίλι να αποδείξει την αξία και τον έρωτά του. Και πολλά παιδιάστικα γκαγκς θα μεσολαβήσουν με φόντο σοκάκια και λεωφόρους, που όμως ελάχιστα προβάλλουν ως… φόντο ελέω ενός σκίτσου χωρίς προοπτική, χωρίς βάθος, χωρίς τελικά ψυχή. Ακόμα και οι προσχολικές ηλικίες, στις οποίες απευθύνεται αποκλειστικά το θέαμα, ενδέχεται να πλήξουν.