Από μια ριπή κοσμικής ακτινοβολίας, που χτυπά την γη, μια ομάδα κοινωνιοπαθών, αποκτούν υπερδυνάμεις και η έλλειψη συνείδησής τους, τους μεταμορφώνει σε σούπερ κακούς που ονομάζονται «Αχρείοι» . Η γονείς της μικρής, έξυπνης, Εμίλι θα σκοτώθουν σε μια επίθεση κι εκείνη θα αποφασίσει ότι μια μέρα θα τους τιμωρήσει. Προς το παρόν, προστάτιδά της θα αποδειχθεί η συμμαθήτριά της Λίντια, ένα μάλλον άτσαλο μα καλόκαρδο κορίτσι που θα γίνει η καλύτερή της φίλη. Χρόνια μετά κι ενώ έχουν απομονωθεί, θα συναντηθούν ξανά και με την Εμιλι να έχει εφεύρει μια φόρμουλα που δίνει υπερδυνάμεις θα γίνουν οι Thunder Force, υπερήρωες που θα αποφασίσουν να τιμωρήσουν τους Αχρείους.

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον σύζυγο της Μελίσα ΜακΚάρθι, Μπεν Φαλκόνε, το «Thunder Force», είναι μια κωμική υπερ ηρωική ταινία, που έχει ακολουθεί όλα τα βήματα μιας ταινίας του είδους, αλλά που δεν έχει κανένα ίχνος πρωτοτυπίας και που είναι μόνο σποραδικά έξυπνη ή αστεία.

Ο Τζέισον Μπέιτμαν στον ρόλο ενός Αχρείου με χέρια δαγκάνες καβουριού και το φλερτ του με την Λίντια -και κυρίως μια σκηνή φαντασίας στην οποία οι δυό τους χορεύουν υπό τους ήχους του «You Belong to the City» του Γκλεν Φρέι και μια σκηνή στην οποία η γιαγιά της Εμιλί ελπίζει ότι το μυστικό που έχουν οι δυο γυναίκες είναι ότι είναι ζευγάρι, αποτελούν με διαφορά τα ευφυή κωμικά highlights.

Κατά τα άλλα, σχεδόν τα πάντα είναι ακριβώς όπως τα περιμένετε από τις «ανατροπές» στην δράση έως τα κωμικά στιγμιότυπα, σε μια ταινία που δείχνει να θέλει να χτίσει την βάση για ένα κινηματογραφικό franchise, αλλά που δεν έχει τίποτα τόσο ξεχωριστό, ώστε να σε κάνει να ανυπομονείς για τις επόμενες περιπέτειες των Thunder Force.