Είναι οι διασημότερες αεροφωτογραφίες βουνών στην ιστορία, αυτές του Μπράντφορντ Γουόσμπερν, του εξερευνητή, αναρριχητή και φωτογράφου του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, του ανθρώπου που, εκτός των άλλων, είχε αρνηθεί να συνοδεύσει, λόγω επικινδυνότητας, την Αμίλια Ερχαρτ στη μοιραία πτήση της στο γύρο του κόσμου.

Με έμπνευση αυτές, ακριβώς, τις μαγικές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τρεις ορειβάτες αποφασίζουν να επιχειρήσουν μια απονενοημένη ανάβαση, στο Μούσεζ Τουθ (το δόντι της άλκης!) στην Αλάσκα, πατώντας όλες τις κορυφές του σε μία μόνο αποστολή. Η ιδέα γίνεται εμμονή, η εμμονή γίνεται κάθαρση, σε μια αναμέτρηση με τη φύση που, διαχρονικά, αποδεικνύει τη δική της υπεροχή.

Διατηρώντας μια κομψή ισορροπία ανάμεσα στο συναίσθημα (την αγωνία, τη συγκίνηση) και το υπερθέαμα (οι δυο από τους τρεις αναρριχητές είναι φωτογράφοι και το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό), το ντοκιμαντέρ καταφέρνει όχι μόνο να προσφέρει τροφή στους λάτρεις των ορειβατικών ταινιών, αλλά και, κυρίως, να θυμίσει ότι το σύμπαν βρίσκεται και πολύ πιο ψηλά από τις ανθρώπινες κατασκευές και πόλεις, ότι ο ορίζοντας είναι μεγάλος, ότι η προσπάθεια καμιά φορά αποδίδει. Κι αυτό, όσο να πεις, είναι αισιόδοξο.