Η Σχολή των Κουνελιών ετοιμάζεται να σημάνει συναγερμό: Ο Λίο, το πονηρό κουνέλι της πόλης, θέλει να εξαλείψει το Πάσχα δια παντός. Συνωμοτεί με τις ύπουλες αλεπούδες και σχεδιάζει να καταστρέψει όλα τα πασχαλινά αβγά. Θα καταφέρουν τα κουνέλια του Πάσχα, Μαξ και Εμι, μαζί με τους φίλους τους, να τον εμποδίσουν; Με τη βοήθεια της σοφής δασκάλας τους, της κυρίας Ερμιόνης, οι ήρωές μας πρέπει να κατακτήσουν μια μυστηριώδη τεχνική μάχης και να μάθουν τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι κάποιον – ακόμα και μια αλεπού.

Σίκουελ της παιδική ταινίας κινουμένων σχεδίων «Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού» της Γερμανίδας Ούτε φον Μίνχαου-Πολ, το οποίο με την σειρά του βασίζεται στο κλασικό παιδικό βιβλίο του Γερμανού Αλμπερτ Σίξτους «Die Häschenschule», γραμμένο το 1924, η ταινία μοιάζει σαν να μην έχει πολλά περισσότερα πράγματα να πει, ή και να δείξει από άποψη animation, από την πρώτη.

Εστιάζοντας για άλλη μια φορά σε πολύ μικρά ηλικιακά target groups, η ταινία μιλάει με τον πιο ανώδυνο και διεκπεραιωτικό τρόπο για τη φιλία, την αλληλεγγύη, τη δύναμη της συνεργασίας και του θάρρους, και όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα ανάλαφρο χιούμορ, χωρίς όμως να προσφέρει τίποτε παραπάνω, γεμίζοντας τη δράση με σχηματικούς χαρακτήρες σε ένα ακόμα πιο απλοϊκό σενάριο.

Αν και το animation παραμένει κι εδώ καλοσχεδιασμένο (γι' αυτού του είδους την παραγωγή), η ταινία δεν προσφέρει καμία σχεδόν συγκίνηση ή έστω κάποιο αναπάντεχο ενδιαφέρον στους μεγαλύτερους. Τουλάχιστον το ποπ κορν θα ρέει άφθονο και είναι μια ό,τι πρέπει προπασχαλινή έξοδος στις κινηματογραφικές αίθουσες για τις μικρότερες ηλικίες, μιας και η ταινία προβάλλεται αποκλειστικά μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.