Εάν στους μικρούς θεατές της τηλεόρασης και του σινεμά ένα κίνητρο είναι η οικειότητα με τους ήρωες, το νέο «Paw Patrol», μετά από δέκα σεζόν περιπετειών στη μικρή οθόνη (η δέκατη, για την ακρίβεια, προβάλλεται ακριβώς τώρα) και μία κινηματογραφική ταινία πριν δύο χρόνια, χτυπάει διάνα - κι αυτό είναι περίπου το μόνο της πλεονέκτημα.

Στην Πόλη της Περιπέτειας, όπου κατοικούν τα θεότρελλα, θαρραλέα κουτάβια του Paw Patrol, πέφτει ένας μετεωρίτης. Εξαιτίας των μαγικών του ιδιοτήτων και άθελά τους, τα σκυλάκια μεταμορφώνονται σε... υπερκουτάβια, με ξεχωριστές ιδιότητες. Αυτό, ωστόσο, θα θέσει στο κατόπι τους όχι μόνο τον μόνιμο εχθρό τους, τον Δήμαρχο Χάμντινγκερ που βγαίνει από τη φυλακή με άγριες διαθέσεις, αλλά και μια τρελή επιστήμονα που θέλει να κλέψει τις υπερδυνάμεις των μικροσκοπικών τετράποδων. Τα μέλη του Paw Patrol θα προσπαθήσουν ν' αναχαιτίσουν τους δύο κακούς και να σώσουν τους εαυτούς τους και την Πόλη της Περιπέτειας, με τη Σκάι, το νεότερο μέλος της ομάδας, να αγωνίζεται ακόμα περισσότερο για ν' ανταπεξέλθει.

Το γνωστό μονοδιάστατο, ασχημούτσικο (αλλά αγαπημένο των παιδιών) κινούμενο σχέδιο τρεχαλάει σε μια μάλλον ρουτινιάρικη περιπέτεια καταστροφής, που διαδίδει τα πάντα ευπρόσδεκτα αλλά τόσο συμβατικά διατυπωμένα μηνύματα της ισχύως της ομαδικότητας, αλλά και της εσωτερικής δύναμης των αδυνάτων. Οποια αφορμή τραβά τους θεατές των μικρών ηλικιών (η ταινία απευθύνεται μόνο σ' αυτούς) στην κινηματογραφική αίθουσα είναι θαυμαστή, αλλά αυτή εδώ η εναλλακτική δεν κάνει καν την προσπάθεια για κάτι πιο... σούπερ.