Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '70 κι ο μικρός Γκρου, που ονειρεύεται να γίνει ο χειρότερος κακός της Ιστορίας, έχει βάλει στόχο: να αποδείξει ότι είναι τόσο κακός, ώστε να γίνει μέλος της ομάδας Vicious 6 που θαυμάζει. Το interview πηγαίνει χάλια κι ο Γκρου αντί για μέλος, γίνεται ο χειρότερος εχθρός των Vicious 6: στο πλευρό του για να γλιτώσει θα σταθούν, φυσικά, οι μικροσκοπικοί δυσνόητοι αξιολάτρευτοι κίτρινοι φίλοι του, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ κι ο Μπομπ.

Η τέταρτη «συνέχεια» στο franchise του «Εγώ, ο Απαισιότατος», είναι ένα πρίκουελ του πώς ο Γκρου έγινε Γκρου και τα minions ήταν και παραμένουν τα πιο εθιστικά πλασματάκια του κόσμου του animation, σε μια σειρά ταινιών, ωστόσο, που μοιάζει να έχει στερέψει από τη σκανταλιάρικη, αλλόκοτη έμπνευση με την οποία ξεκίνησε.

Η δεκαετία του '70 προσφέρει ένα απολαυστικό πεδίο δράσης και πολύχρωμου σέξινες, αλλά η ιστορία και το σενάριο μοιάζουν να βαριούνται και τα ίδια ν' ανανεωθούν. Τετριμμένοι «κακοί», ασήμαντες γκάφες και πρόχειρες σκηνές δράσης κρατούν χαμηλά τον πήχη των απαιτήσεων, τον οποίο βέβαια πηδούν με ζωντάνια και κέφι τα ίδια τα minions, αξιολάτρευτα ό,τι κι αν κάνουν ή δεν κάνουν. Να ευχηθούμε σε λίγα χρόνια να συναντήσουν κι ένα σενάριο αντάξιο της πρωτότυπης «ύπαρξής» τους.

_Η ταινία προβάλλεται από την Πέμπτη, 18 Αυγούστου, στην πρωτότυπη εκδοχή της με υπότιτλους και από την Πέμπτη, 25 Αυγούστου και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.