Η δουλειά ενός μηχανικού δεν τελειώνει ποτέ. Μετά από το αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο ατύχημα πέντε χρόνια πριν, το οποίο υποτίθεται τον άφησε νεκρό, ο Αρθουρ Μπίσοπ πίστευε ότι αποχαιρέτησε για πάντα την ζωή του επαγγελματία εκτελεστή και θα μπορούσε να ζήσει μια πιο ήρεμη ζωή. Ομως, κάποιος γνωρίζει ότι είναι ζωντανός και θα τον αναζητήσει για να αναλάβει μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: να δολοφονήσει ορισμένους από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο, κάνοντας όμως τους θανάτους να φανούν σαν ατύχημα. Υπό κανονικές συνθήκες, ο Μπίσοπ θα αρνούνταν, όμως το επίδοξο αφεντικό του απειλεί την ζωή μιας αινιγματικής γυναίκας που έχει έρθει κοντά στον Μπίσοπ. Για πρώτη φορά στη ζωή του, ο Μπίσοπ έχει ένα νέο κίνητρο για να ολοκληρώσει την αποστολή του – γιατί αυτή τη φορά η υπόθεση είναι πολύ προσωπική...

Είναι προφανώς ασφαλές να υποθέσεις πως οποιοσδήποτε επιλέγει να δει μια ταινία δράσης με τον Τζέισον Στέιθαμ, ξέρει λίγο πολύ τι μπορεί να περιμένει. Κι εδώ σχεδόν με την βεβαιότητα εκρηκτικού μηχανισμού που φυσικά θα εκραγεί, αλλά φυσικά δεν θα σκοτώσει τον ήρωα, το θεαματικό συναντά το σαχλό και μαζι κάνουν γλυκό έρωτα στα τσαλακωμένα σεντόνια των κινηματογραφικών κλισέ.

Ο Ντενίς Γκανσέλ ξέρει ότι δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά όταν έχεις έναν ηθοποιό σαν τον Στέιθαμ που μοιάζει εγγύηση μιας συγκεκριμένης βαθμίδας ποιότητας. Ισως όχι απαραίτητα στο καλλιτεχνικό κομμάτι, μα σίγουρα στην ποιότητα και την διάρκεια του ξύλου, στις γκριμάτσες του tough guy, σε μια σχεδόν ειρωνική αντρίλα.

Λίγο χιούμορ και μια ακόμη δόση ελαφρότητας δεν θα έβλαπτε βεβαίως, εν τούτοις το φιλμ προσφέρει μερικά θεαματικές στιγμές, μας μαθαίνει πως να αδειάζεις γρήγορα μια γυάλινη πισίνα στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, λανσάρει μια κρέμα που απωθεί τους καρχαρίες και προσφέρει για τα μάτια μας μόνο τόσο την Τζέσικα Αλμπα όσο και τον Τζέισον, φυσικά με τα μαγιό τους, σε εξωτική παραλία του Ειρηνικού.

Αν θέλετε περισσότερα, μπορείτε να περιμένετε τον επόμενο Τζέιμς Μποντ.