Τι κι αν είναι καθαρόαιμος Μεγάλος Δανός, μια από τις πιο κομψές, ευγενικές, δυνατές ράτσες σκύλων; Ο Μάρμαντιουκ προτιμά να τρώει λιχουδιές, ν' αράζει στον καναπέ, να τρέχει και να κάνει σκανταλιές, προσφέροντας στα παιδιά άφθονη χαρά και στ' αφεντικά του στιγμές απόγνωσης. Οταν, λοιπόν, ένας διάσημος εκπαιδευτής ισχυριστεί ότι μπορεί, με πειθαρχία, να προετοιμάσει τον Μάρμαντιουκ για να κερίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκύλων, η οικογένεια του ατίθασου σκύλου δέχεται την πρόκληση, χωρίς να υπολογίζει τον ανταγωνισμό, αλλά και τις προθέσεις τού αξιαγάπητου Μαρμ.

Μάλλον άγνωστος στα σημερινά παιδιά, ο Μάρμαντιουκ «γεννήθηκε» από τον κομίστα Μπραντ Αντερσον το 1954, πέρασε από την τηλεόραση της παιδικής μας ηλικίας, πρωταγωνίστησε, το 2010, σε μια live action εκδοχή της ιστορίας του, με τη φωνή, μάλιστα, του Οουεν Γουίλσον κι αποκτά, τώρα, την πρώτη, ολόδική του ταινία animation.

Η ιστορία είναι απλή, προβλέψιμη, με τις σκηνές όπου ο Μάρμαντιουκ ή κι οι νέοι του φίλοι στον... πρωταθλητισμό τα κάνουν όλα άνω κάτω να ξεκινούν διασκεδαστικά αλλά να φθίνουν προοδευτικά σε ενδιαφέρον. Το σχέδιο έχει μείνει πιστό στα κόμικς του '50, η χαρακτηρογραφία, τόσο της οικογένειας Γουίλσον όσο και των τετράποδων ηρώων είναι υποτυπώδης και διεκπεραιωτική, αλλά αυτό που μένει, τουλάχιστον για το κοινό μικρών-μικρών ηλικιών στο οποίο απευθύνεται η αποκλειστικά μεταγλωττισμένη στα ελληνικά ταινία, είναι μια φιλοζωική ζεστασιά και μια σκυλοκαρδιά γεμάτη λιχουδιές.