Ο Σεμπαστιάν, 18 χρονών, «τρέχει» μόνος του το μικρό Μοτέλ του θείου του, στην απομακρυσμένη τροπική ακτή της Βερακρούζ. Το Μοτέλ συχνά φιλοξενεί παράνομα ζευγάρια. Εκεί, ο Σεμπαστιάν γνωρίζει την Μιράντα, 35 χρονών, η οποία πηγαίνει στο Μοτέλ για να συναντήσει τον πλούσιο εραστή της, Μάριο. Καθώς ο Μάριο τις περισσότερες φορές καθυστερεί στα ραντεβού τους, η Μιράντα αναγκάζεται να περνάει πολλές ώρες μόνη της. Oλος αυτός ο ελεύθερος χρόνος της δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Σεμπαστιάν, με τον οποίο γρήγορα ξεκινά ένα παιχνίδι αποπλάνησης.

Μια από εκείνες τις ταινίες όπου σχεδόν τίποτα δεν συμβαίνει στην επιφάνειά τους, οι «Ησυχες Μέρες» κυλούν με την ηρεμία και την μελαγχολική νοσταλγία ενός φθινοπωρινού κυριακάτικου απογευματος, ή με την ονειρική αίσθηση μιας παλιάς μισοξεχασμένης, τρυφερής ανάμνησης.

Τοποθετημένη σε ένα μέρος που μοιάζει σε limbo με δυο ήρωες που βρίσκονται επίσης σε στάση, ανάμεσα στο προηγούμενο κομμάτι της ζωής τους και σε αυτό που θα ακολουθήσει, το φιλμ Ααρόν Φερνάντεζ ανακαλύπτει την ομορφιά του φθαρμένου και την ποίηση της καθημερινότητας σε μικρές στιγμές και ασήμαντες λεπτομέρειες.

Στην ουσία μια ταινία συναισθηματικής ενηλικίωσης, το φιλμ κοιτάζει τους ήρωες του διακριτικά (όπως το φτηνό μοτέλ στο οποίο διαδραματίζεται κάνει με τους πελάτες του), αλλά κατορθώνει να ανοίξει μια χαραμάδα που σε αφήνει να δεις πολύ βαθύτερα απ ότι θα φανταζόσουν.

Και την ίδια στιγμή χειρίζεται εξαιρετικά τον κινηματογραφικό χρόνο και την εικόνα, χτίζοντας μια πολύ πιο «γεμάτη» και μεστή αφήγηση μέσα από τις εικόνες και τον ρυθμό του, μέσα από τον τρόπο που αφαιρεί αντί να προσθέτει.

Πετυχαίνοντας κάτι που μοιάζει απλό μα που στην πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ο Φερνάντεζ δεν λέει απλά μια ιστορία μα κυρίως χτίζει έναν μικρό μα απόλυτα ορισμένο κόσμο και σε περιβάλλει με μια αίσθηση που νιώθεις με περισσότερες από μία αισθήσεις.

Μπορεί να μοιάζει πως τίποτα δεν συμβαίνει σε θεατές που δεν έχουν την διάθεση να βυθιστούν σε αυτή, μα αν προτιμάτε τις απολαύσεις σας λεπτές και διακριτικές, αυτή η ήσυχη ταινία θα σας κερδίσει με τον απροσποίητο τρόπο που κοιτάζει την ζωή, την επιθυμία, το να κάνεις ένα βήμα μπροστά, τις μικρές στιγμές ευτυχίας που μας ορίζουν, ακόμη κι αν είναι μόνο για λίγο.