H Αλέξα, μια συνεσταλμένη και ρομαντική πριγκίπισσα που προτιμά να ζει στις σελίδες των βιβλίων της παρά να αναλώνεται σε υποχρεώσεις του πρωτοκόλλου, ανακαλύπτει μια μυστική πόρτα. Από εκεί θα οδηγηθεί σ’ ένα μυστικό βασίλειο γεμάτο θαύματα, μαγικά πλάσματα και εκπλήξεις. Θα συναντήσει τη γοργόνα Ρόμι και τη νεράιδα Νόρι και θα μάθει την ιστορία της κακομαθημένης βασίλισσας Μαλούσια που θέλει να στερήσει τη μαγεία από τη χώρα. Ομως, εντελώς αναπάντεχα η Αλέξα ανακαλύπτει ότι διαθέτει μαγικές δυνάμεις σε αυτόν τον κόσμο και οι φίλες της είναι σίγουρες ότι μπορεί να σώσει τη μαγεία που απειλείται από τα σχέδια της Μαλούσια. Και, έτοιμη για όλα, η Αλέξα βρει το θάρρος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ανακαλύψει ότι η δύναμη της φιλίας είναι πιο πολύτιμη και από τη μαγεία.

Κι, όμως, φτάνοντας αισίως στην 28η της περιπέτεια, η Barbie θα έπρεπε επιτέλους να κυκλοφορήσει οδηγίες χρήσης προς ναυτιλωμένους ενήλικους θεατές που κάθε φορά που πηγαίνουν τα παιδιά/ανήψια/εγγόνια τους να δουν την αγαπημένη τους ηρωίδα πρέπει να μπερδεύονται το ίδιο με την πρώτη.

Να τι χρειάζεται λοιπόν να γνωρίζετε πριν δείτε μαζί με το απαραίτητα κάτω των έξι κοριτσάκι που θα συνοδεύσετε το «Η Barbie στο Μυστικό Βασίλειο».

Αρχικά δεν θα δείτε πουθενά την Barbie να αναφέρεται ως τέτοια, αφού όπως σε όλες τις περιπέτειές της υποδύεται μια ηρωίδα, εδώ είναι μια πριγκίπισσα που προτιμά να ζει στις σελίδες των παραμυθιών της παρά στις βαρετές υποχρεώσεις που της αναθέτει το παλάτι. Επίσης σε τακτά διαστήματα εκεί που κάθεται, τραγουδάει και ένα τραγούδι που θυμίζει προνηπιακή Κέιτι Πέρι. Και όπως συμβαίνει σχεδόν αυτιστικά είτε μιλάμε για μια γοργόνα ή μια χορεύτρια, το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο και αφορά το girl power που θέλει κάθε κορίτσι να αποφασίζει μόνο του για τις μάχες που θα δώσει στη ζωή.

Το κοριτσάκι σας τα γνωρίζει όλα αυτά απέξω κι ανακατωτά και επίσης δεν έχει κανένα πρόβλημα που το σχέδιο, ακόμη και μετά από τόσες ταινίες, παραμένει τρισδιάστατο (με την κακή έννοια) - αν και στη συγκεκριμένη ταινία αποπειράται και μια μείξη με το παραδοσιακό δισδιάστατο για ποικιλία. Βλέπετε το μόνο που έχει σημασία, είναι πως η Barbie (χμ... η πριγκίπισα Αλέξα) πιστεύει στη μαγεία άνευ όρων και έχει έρθει σε αυτή τη ζωή για να εξολοθρεύσει ένα σατανικό σκασμένο που θέλει να εξαφανίσει ό,τι μαγικό σε ένα κόσμο που μοιάζει με μια τριπαρισμένη Disneyland γεμάτη από διάφορα ζουζούνια, μικρά μου Πόνυ και ποπάτες αμαζόνες.

Θορυβώδες, ζαχαρώδες μέχρι διαβήτη και με overdose μωβ χρώματος σε κάθε του απόχρωση και με λίγο από τα διάφορα Farm παιχνίδια στο Facebook για να κάνει τρέντι, το «H Barbie στο Μυστικό Βασίλειο» είναι σαν να βλέπεις την ίδια ταινία Barbie ξανά και ξανά, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη - που για να είστε ενήμεροι έχει ήδη τίτλο («Barbie in Princess Power») και θα κυκλοφορήσει το 2015. Εμ, σιγά που θα τη γλιτώναμε...