Αστερίξ: Η Κατοικία των Θεών

Asterix: Le Domaine des Dieux

των Αλεξάντρ Αστιέ & Λουί Κλισί

ΚΡΙΤΙΚΗ 23 DEC 2014

6 στα 10

Το «Αστερίξ: Η Κατοικία των Θεών», ο 17ος τόμος από τη σειρά των δημοφιλών κόμικς με τα οποία μεγαλώσαμε, τώρα στην μεγάλη οθόνη και σε 3D! Κυκλοφορεί και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Ετος 50 π.Χ. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή κατοχή. Ολη, εκτός από το γνωστό μικρό γαλατικό χωριό. Αυτή τη φορά ο Ιούλιος Καίσαρας, αποφασίζει να αφήσει στην άκρη τις λεγεώνες του και βρίσκει νέο τρόπο να κατακτήσει τους Γαλάτες. Θα αλλοιώσει τα έθιμα και την καθημερινότητά τους, ώστε να τους "μετατρέψει" σε Ρωμαίους. Για να το πετύχει αυτό, χτίζει ρωμαϊκού τύπου κατοικίες γύρω από το μικρό γαλατικό χωριό, στις οποίες θα κατοικήσουν Ρωμαίοι πολίτες, έτσι ώστε να μεταφέρουν παράλληλα και τον τρόπο ζωής τους στην περιοχή. Θα καταφέρει ο Αστερίξ να αποτρέψει τα σχέδια του Καίσαρα και να πείσει τους φίλους του να μην ακολουθήσουν τα μοντέρνα ρωμαϊκά ήθη; Θα καταφέρουν να διατηρήσουν την γαλατική τους ταυτότητα, σώζοντας έτσι το χωριό τους από αυτόν τον διαφορετικό κίνδυνο;

Μπορεί οι live action ταινίες των περιπετειών του Αστερίξ να είχαν την ιδιοφυή έμπνευση να δώσουν στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ τον ρόλο του Οβελίξ, όμως, πέραν τούτου δεν υπήρξαν ποτέ τόσο χαριτωμένες, αστείες, ή ευφυείς όσο θα τους άξιζε.

Γιατί όσο πιστές κι αν παρέμεναν στο πνεύμα των κόμικ, ή στις εικόνες του, δυσκολεύονταν να αποδώσουν το αναρχικό τους πνεύμα και το πανέξυπνο, ανατρεπτικό χιούμορ τους. Αυτή εδώ η animated μεταφορά της «Κατοικίας των Θεών», ακόμη κι αν δεν μπορείς παρά να την δεις με μια μικρή καχυποψία (φταίει και το 3D στον τίτλο) κατορθώνει όχι μόνο να αποδώσει πιστά το πνεύμα του κόμικ μα και να πετύχει το εξαιρετικό μείγμα ειρωνείας και χιούμορ, κοινωνικής παρατηρητικότητας και σουρεαλισμού που έκαναν τα κόμικ τόσο διασκεδαστικά, τότε, όσο και σήμερα,

Με μια φροντισμένη εικόνα και εξαιρετικά σκίτσα, με έναν θαυμάσιο ρυθμό στην σκηνοθεσία και όσο θεαματικό χρειάζεται για να δικαιολογεί την τρισδιάστατη φύση του, αλλά όχι τόσο ώστε να μοιάζει ένα απλό τέχνασμα για ακριβότερο εισιτήριο, η «Κατοικία των Θεών» είναι μια απολαυστική ταινία που όπως όλα τα κόμικ των Ουντερζό και Γκοσινί δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά.

Αλλά που όπως και οι γονείς τους κι εκεινα μπορούν να την απολαύσουν εξίσου.

Που Παίζεται

Δες τις αίθουσες

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.