Αν υπήρχε αμφιβολία, τώρα είναι βέβαιο: η Λορ Καλαμί είναι μια από τις πιο απολαυστικές σταρ της νέας γαλλικής κινηματογραφικής γενιάς, ικανή να ανεβάσει στην κορυφή του λόφου μια κατά τα άλλα συμβατική, προβλέψιμη κωμωδία.

Η ηρωίδα της είναι η Αντουανέτ, δασκάλα δημοτικού κι εκρηκτική από τη φύση της, περίπου single, μια κι έχει δεσμό με τον παντρεμένο Βλαντιμίρ. Οταν εκείνος την αφήνει στα κρύα του λουτρού για να πάει καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του, εκείνη αποφασίζει να δράσει: ακολουθεί το πρόγραμμα διακοπών του εραστή της, που είναι πεζοπορία στη φύση, παρέα μ’ ένα γάιδαρο.

Μόνο που ο γάιδαρος της Αντουανέτ, ο Πατρίκ, θα τη διδάξει ποιες είναι, στ’ αλήθεια, οι σχέσεις ζωής και πόση υπομονή χρειάζεσαι για να γνωρίσεις τον εαυτό σου.

Κωμωδία χαριτωμένη που κατά στιγμές τείνει προς τη φάρσα, ενώ κατ' άλλες εκπλήσσει με μια απρόσμενη γλυκύτητα. Η ιδεολογία της παλεύει με το φεμινισμό (η Αντουανέτ τουλάχιστον, προοδευτικά, παίρνει τη ζωή της στα χέρια της και καβαλά εκείνη... τη σέλα), παρότι η πρωτότυπη αρχική σύλληψη γίνεται προβλέψιμη στην εξέλιξή της.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία και ερμηνεία (βραβευμένη φέτος με Σεζάρ) της Λορ Καλαμί φέρνει στο νου μια «εκμοντερνισμένη» Ντόρις Ντέι - μια γυναίκα της διπλανής πόρτας με αυτοπεποίθηση, λάμψη και αξιαγάπητη αδεξιότητα, ενώ ο «συμπρωταγωνιστής» Πατρίκ κλέβει σταθερά την παράσταση.