Ενημέρωση

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #27 / «From Here to Eternity» του Φρεντ Τσίνεμαν

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, επιστρέφουμε σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά. Ετσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #27 / «From Here to Eternity» του Φρεντ Τσίνεμαν

«Δεν έμαθα ποτέ ότι θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι! Κανείς πριν δεν με φίλησε με τον τρόπο που το έκανες εσύ.»

Είναι εκείνες οι στιγμές που το καταλαβαίνεις από την ώρα της σύλληψής τους πως έχουν φτιαχτεί για να μείνουν κλασικές. Είναι η σαν κύμα ορμή της Ντέμπορα Καρ καθώς παραδομένη στο πάθος κάνει το άρωμα του πολέμου γύρω της να μοιάζει με καιρό ειρήνης. Είναι η ηδυπάθεια του Μπαρτ Λάνκαστερ που έκανε τους λογοκριτές να απαιτήσουν το κόψιμο της σκηνής από το φιλμ του Τσίνεμαν, καθώς ήταν σίγουροι πως, όπως ένιωσαν οι ίδιοι, ισχυρά κύματα ηδονής θα σκέπαζαν με ισχυρή πιθανότητα πνιγμού το ανυποψιάστο κοινό.

2

2

2

Είναι το σαρωτικό του έρωτα όταν πλέον γίνεται ένα με τα στοιχεία της φύσης, απαγορευμένος, υγρός, φουρτουνιασμένος και σχεδόν φονικός. Στην πιο κλασική σκηνή που γυρίστηκε ποτέ σε παραλία, στο πιο παθιασμένο φιλί που δόθηκε ποτέ στα χολιγουντιανά 50s, στην απόλυτη έννοια του «πάμε για μπάνιο» και ίσως να μην ξαναγυρίσουμε ποτέ όπως ήμασταν πριν...


«From Here to Eternity» του Φρεντ Τσίνεμαν (1953)

Περισσότερες καλοκαιρινές σκηνές:

Διαβάστε ακόμη: