Ενημέρωση

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2017

στα 10

Νέα χρονιά, νέες (κινηματογραφικές) εμπειρίες. Σημειώστε τις ημερομηνίες για τις ταινίες που περιμένουμε πιο πολύ να δούμε φέτος.

Flix Team
Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2017

Αφήνοντας πίσω μια (κάπως κατά γενική ομολογία) μέτρια χρονιά, το 2017 έρχεται με άγριες διαθέσεις, τεράστια blockbusters και μικρότερες ταινίες που διεκδικούν μια θέση στα events της χρονιάς. Δίπλα σε κάθε τίτλο θα βρείτε την καθορισμένη ημερομηνία εξόδου της στην Αμερική ή πιθανή ημερομηνία πρεμιέρας.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Star Wars VIII

Star Wars Episode VIII του Ράιαν Τζόνσον (15 Δεκεμβρίου 2017)

Μετά την παρένθεση του «Rogue One: Α Star Wars Story» το 2017 σηματοδοτεί τη στιγμή που θα έρθει στις αίθουσες το «Επεισόδιο VIII», Το σκηνοθετεί o Ράιαν Τζόνσον του «Looper», οι σκηνές της Κάρι Φίσερ είναι όλες γυρισμένες και στη θέση τους, η Ρέι αναζητά οικογένεια και ο Λουκ είναι κάπου εκεί ψηλά. Ψηφίστηκε η ταινία που ο πλανήτης περιμένει περισσότερο για το 2017. Δικαίως.

Dunkirk 607

Dunkirk του Κρίστοφερ Νόλαν (24 Αυγούστου 2017)

Αφήνοντας πίσω τη Γκόθαμ Σίτι και το διάστημα, ο Κρίστοφερ Νόλαν προσγειώνεται στην... Ιστορία, θέλοντας να βάλει τέλος σε οτιδήποτε επικό έχουμε δει μέχρι σήμερα - εντός και εκτός μεγάλης οθόνης. Το «Dunkirk» του είναι το οσκαρικό σιγουράκι της επόμενης χρονιάς. Στοιχηματίστε άφοβα αφού δείτε σε repeat το τρέιλερ που σε αφήνει σχετικά άφωνο.

Blade Runner 2 607

Blade Runner 2049 του Ντενί Βιλνέβ (6 Οκτωβρίου 2017)

Οχι μόνο γιατί η αναβίωση του «Blade Runner» γίνεται με όρους «Star Wars: The Force Awakens», αλλά γιατί σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ της «Αφιξης», πρωταγωνιστεί ο Χάρισον Φορντ μαζί με τον Ράιαν Γκόσλινγκ και το πρώτο τρέιλερ (δείτε το εδώ) ήταν απλά παραπάνω από αυτό που μπορείς να περιμένεις.

Happy End 607

Happy End του Μίκαελ Χάνεκε (πιθανή πρώτη προβολή στο Φεστιβάλ Καννών - Μάιος 2017)

Ο Ζαν-Λουί Τρεντινιάν συνεργάζεται ξανά με τον Μίκαελ Χάνεκε. Οι δυο τους συναντούν ξανά την Ιζαμπέλ Ιπέρ. Συν ο Ματιέ Κάσοβιτς. Σε μια ταινία με φόντο την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, ειρωνικό τίτλο που «πονάει» ήδη, άγνωστες λοιπές λεπτομέρειες και πιθανή πρεμιέρα στις Κάννες το Μάιο του 2017.

Alien Covenant 607

Alien: Covenant του Ρίντλεϊ Σκοτ (19 Μαΐου 2017)

Ο «Προμηθέας» μοιάζει να αξίζει επανεκτίμησης, εξ ου και δεν είμαστε καθόλου αρνητικοί σε ένα νέο «Alien», εφόσον το υπογράφει ο Ρίντλεϊ Σκοτ και οι υποσχέσεις από τις φωτογραφίες και το πρώτο καταπληκτικό teaser (δείτε το εδώ) μοιάζουν να αποδίδουν τιμές στο πρώτο φιλμ και μαζί να μην φοβούνται να τρομάξουν ένα νέο κοινό.

Isle of Dogs 607

Isle of Dogs του Γουές Αντερσον (μέσα στο 2017)

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν, η ταινία θα είναι animation (αν και οι πρώτες εικόνες μαρτυρούν άλλο στιλ από αυτό του «Fantastic Mr. Fox»), παίζει όλη η παλιοπαρέα των ταινιών του Αντερσον και περισσότερες πληροφορίες για το πόσο cute θα είναι όλο αυτό τις δίνει ο ίδιος ο δημιουργός με τη βοήθεια του Εντουαρντ Νόρτον εδώ. Σκυλάκια alert!

Trainspotting 2 607

Trainspotting 2 του Ντάνι Μπόιλ (27 Ιανούαριου 2017)

Δεν ξέρουμε αν το περιμένουμε στ' αλήθεια. Οντας η γενιά που το αποθέωσε πίσω στα τέλη των 90s αναρωτιόμαστε για την αυθεντικότητα ή το funky του πράγματος. Είναι που και ο Ντάνι Μπόιλ δεν είναι ο πιο σταθερός σκηνοθέτης της εποχής μας. Τα τρέιλερ και οι φωτογραφίες (δείτε και διαβάστε εδώ περισσότερα) μυρίζουν νοσταλγία, αλλά κανείς δεν ξέρει που θα μας βρει τελικά η παλιοπαρέα που κοίταζε τα τρένα να περνούν.

The Killing of a Sacred Deer Shooting

The Killing of a Sacred Deer του Γιώργου Λάνθιμου (πιθανή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το Μάιο του 2017)

H ταινία που ακολουθεί το «The Lobster» βρίσκει τον Γιώργο Λάνθιμο να σκηνοθετεί ακόμη ένα σενάριο δικό του και του Ευθύμη Φιλίππου, ξανά με τον Κόλιν Φάρελ και εδώ με την Νικόλ Κίντμαν. To «The Killing of a Sacred Deer» αφηγείται την ιστορία ενός χειρουργού, ο οποίος προσπαθεί να προσθέσει ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά του, ένα έφηβο αγόρι. Μόνο που η συμπεριφορά του αγοριού θα αποδειχθεί προβληματική και θα θέσει σε κίνδυνο την οικογενειακή γαλήνη του με την σύζυγό του, γκρεμίζοντας την ιδανική τους ζωή. Το σενάριο έφερε ναυτία στον Κόλιν Φάρελ, πράγμα που αντιμετωπίζεται ήδη ως έξτρα πόντος ανυπομονησίας. Πιθανή πρεμιέρα στις Κάννες το Μάιο του 2017.

A Cure for Wellness 607

A Cure for Wellness του Γκορ Βερμπίνσκι (17 Φεβρουαρίου 2017)

Ωραίο outsider που αν επιβεβαιώσει τις πρώτες του πανέμορφες εικόνες και σε αυθεντικό τρόμο, τότε μιλάμε για την ταινία που περιμένουμε με πραγματική ανυπομονησία. Από τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο μέχρι τον Ταρσέμ και από το «Stranger Things» μέχρι το «American Horror Story», χαζέψτε (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Spider-Man Homecoming 607

Spider-Man: Homecoming (7 Ιουλίου 2017)

Το εκ νέου reboot του Spider-Man περνάει αυτή τη φορά στα χέρια της Marvel, με πολύτιμο αρωγό τον Iron Man και κακό της υπόθεσης τον The Vulture του Μάικλ Κίτον, αφήνοντας στον Τομ Χόλαντ τη δύσκολη δουλειά του να καταπλήξει τα πλήθη όπως έκανε και στη μικρή του εμφάνιση στο «Captain America: Civil War».

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...