Γυρίσματα

«Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά», επίσκεψη στα γυρίσματα

στα 10

Στο κέντρο της Αθήνας, πάνω από την Πλατεία Συντάγματος των «αγανακτισμένων», ο Νίκος Περάκης συγκεντρώνει τους γνώριμους ήρωες της νεότερης «Λούφας και Παραλλαγής» και παρακολουθεί τις κωμικοτραγικές εξελίξεις στη ζωή τους.

«Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά», επίσκεψη στα γυρίσματα

Εχουν περάσει έξι χρόνια από τη «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», το φιλμ που έθεσε νέα δεδομένα για την εμπορικότητα μιας ελληνικής ταινίας. Οι γνωστοί ήρωες έχουν αφήσει το Αιγαίο και το στρατό κι έχουν πιάσει στεριά. Ο Νίκος Περάκης, με το χαρακτηριστικά σκωπτικό του χιούμορ, καταπιάνεται ξανά με την πολιτική επικαιρότητα και αποφασίζει να την υπονομεύσει μέχρι τελικής πτώσης… από τα γέλια.

Το Flix βρέθηκε στα θορυβώδη γυρίσματα του «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά» και μίλησε με τον Νίκο Περάκη και τους ηθοποιούς του, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Ορφέα Αυγουστίδη, Βίκυ Καγιά και Τζένη Θεωνά, για να μάθει τι γυρεύουν στην Αθήνα και πώς η «Λούφα και Παραλλαγή» παραμένει επίκαιρη.

Παρόντες στο γύρισμα, ως κομπάρσοι και συμπαραστάτες, ο Γιώργος Πανουσόπουλος και ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, το «παρεάκι» του Νίκου Περάκη. Διευθυντής φωτογραφίας του «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά» είναι ο Κλαούντιο Μπολιβάρ και πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Βίκυ Καγιά, Ιωάννης Παπαζήσης, Τζένη Θεωνά, Σωκράτης Πατσίκας. Η ταινία γυρίζεται αυτόν τον καιρό στο κέντρο της Αθήνας κατά κύριο λόγο, στου Ψυρρή, στην πλατεία Θεάτρου, στον Κεραμεικό. Θα βγει στους κινηματογράφους στις 27 Οκτωβρίου, από την Odeon.

Σύνδεση με τα προηγούμενα

Πού συναντά η «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά» τους ήρωες; Οι πρωταγωνιστές εξηγούν:

Γιάννης Τσιμιτσέλης – Ο Αλέξανδρος Τζιμπιτζίδης που υπήρχε τότε, στις Σειρήνες του Αιγαίου, τώρα πια που πατάμε στη στεριά έχει αλλάξει εντελώς. Εχει αφοσιωθεί στην ψυχική του ανάταση, έχει στραφεί προς τα μέσα του, έχει βρει τον εαυτό του κι έχει καταφέρει να γίνει γκουρού και να κάνει μαθήματα αυτοπεποίθησης σε στελέχη επιχειρήσεων, σε πολιτικούς, σε απλούς ανθρώπους, δυναμώνοντας τον εσωτερικό τους κόσμο, ώστε να νιώθουν ότι αξίζουν σ’αυτήν την κοινωνία, ότι είναι ενεργά μέλη της κι ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Ορφέας Αυγουστίδης – Τον Σταυρακομαθιακάκη τον συναντάμε όταν ανακαλύπτει ότι έχει εξαφανιστεί η μικρή του κόρη, το κοριτσάκι Πακιστανικής καταγωγής (η Νούρι, βαφτισμένη, πια, Φανουρία), που είχε πάρει μαζί του στην Κρήτη ήδη από τις «Σειρήνεις στο Αιγαίο». Αποφασίζει να πάει στην Αθήνα, γιατί μαθαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα την έχει πάρει η αστυνομία για να την απελάσει και ζητά από τους παλιούς του συναδέλφους απ’το στρατό να τον βοηθήσουν να τη βρει. Αυτή είναι η αφορμή για να βρεθούν όλοι μαζί και να μπλεχτούν σε μια καινούρια περιπέτεια.

Τζένη Θεωνά – Η Φρόσω είναι η κοπέλα του του Αλέξανδρου, είναι video artist, πράγμα που μου δίνει τη μοναδική ευκαιρία να μάθω, με δάσκαλο τον Κλαούντιο Μπολιβάρ και τον Νίκο Περάκη και κάμερα! Κινηματογραφεί τις συνεδρίες του Αλέξανδρου ως life trainer. Οπότε δένεται με τα γεγονότα και με τις δραματικές εξελίξεις.

Βίκυ Καγιά – Η Μαριαλένα Γεωργιάδου ήταν μια φοιτήτρια νομικής πριν έξι χρόνια, όμως εξελίχθηκε κι έχει γίνει πια Υπουργός Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι επτά μηνών έγκυος, χωρίς όμως ν’αποκαλύπτει ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού, γιατί υπάρχει ένα ενδεχόμενο να είναι από τράπεζα σπέρματος. Είναι μια πολύ μοντέρνα γυναίκα, που όμως κανείς δε συμμερίζεται τις απόψεις της και τις μοντέρνες της θέσεις στη ζωή, εκτός από τον φίλο και συμπαραστάτη της Αλέξανδρο Τζιμπιτζίδη.