Συνέντευξη

Νικολάκης Ζεγκίνογλου: «Το ελληνικό σινεμά είναι τόσο νέο όσο εγώ.»

στα 10

Γεμάτος ενέργεια και πιστός στις επιλογές του, ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου μιλά στο Flix για το «18» του Βασίλη Δούβλη κι όσα αγαπάει στη ζωή.

Νικολάκης Ζεγκίνογλου: «Το ελληνικό σινεμά είναι τόσο νέο όσο εγώ.»

Αν υπάρχει ένας ηθοποιός που θα μπορούσε να πάρει τη θέση του πρωταγωνιστή τη νεότερης γενιάς γενικότερα, αυτός είναι ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου, συμπρωταγωνιστής σ' ένα ensemble cast που γεμίζει φωτογένεια το «18», τη νέα ταινία του Βασίλη Δούβλη που βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, από τη Feelgood.

Ο Νικολάκης έχει ένα μάτσο αρετές. Είναι ηθοποιός κινηματογραφικός: αυτή είναι η τέχνη που τον ενδιαφέρει και σ' αυτή μένει πιστός. Εχει μια όψη μαζί σκανταλιάρικου αγοριού, αλήτη και ώριμου συζητητή. Αντιμετωπίζει τους ρόλους του με φυσικότητα και μοιάζει ικανός για όλη την γκάμα της υποκριτικής. Κι έχει και πλάκα: αγαπάει τα ζώα, καμαρώνει για τους συνεργάτες του, δεν παίρνει τον εαυτό του υπερβολικά στα σοβαρά.

Κάθε διάκριση είναι άθλος για το ελληνικό σινεμά, το να μιλάς με ανθρώπους από άλλες χώρες και να ξέρεις πώς κάνουν αυτοί σινεμά και πώς κάνουμε εμείς σινεμά, είναι από μόνο του μια επανάσταση.»

Η μορφή του σταμπαρίστηκε στην οθόνη στη μικρού μήκους «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου και, την ίδια χρονιά, στο «Park» της Σοφίας Εξάρχου. Εμεινε αξέχαστος, κι αυτός κι η μηχανή του, στο βραβευμένο με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, αθεράπευτα ρομαντικό, «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου. Την ερχόμενη σεζόν θα τον δούμε και στη σειρά του Κεκάτου για το Mega, «Milky Way», τη δεύτερη τηλεοπτική δουλειά του ηθοποιού μετά το «42 °C» της Cosmote TV.

νικολάκης ζεγκίνογλου

Εχει παίξει σε μικρού μήκους ταινίες, σαν το «Deathcar» του Ανδρέα Βακαλιού και το «Literal Legend» των Τσακαλέα - Βαρτζιώτη και σε μεγάλου μήκους ταινίες, από ένα μικρό ρόλο στην «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή, ως ένα ρόλο που γεμίζει όλη την οθόνη (μοιρασιά με τη Μελία Κράιλινγκ), στο «Sick» των Callas. Κι εκείνο που καταφέρνει, σε μόλις έξι χρόνια καριέρας, είναι να δίνει ο ίδιος στις ταινίες το στίγμα του, μ' έναν τρόπο ευμετάβλητο, να τις ορίζει με την παρουσία του.

Δεν είμαι άνθρωπος που θεωρεί ότι πρέπει να γυρίζεις και το άλλο μάγουλο αλλά ναι, μου είναι οικεία η βία, την ξέρω.»

Τώρα, ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου παίζει στο «18» του Βασίλη Δούβλη, μέρος ενός γεμάτου νεανική ορμή, σεξουαλικότητα και ταλέντο ensemble cast, δίπλα στους Ιωσήφ Γαβριελάτο, Αναστάση Λαουλάκο, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίνα Ανυφαντή, Βασίλη Ντάρμα, Αντώνη Τσαμουρά και Σταύρο Τσουμάνη. Η ταινία, που εκτυλίσσεται σε μια λαϊκή γειτονιά στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της αναζωπύρωσης του φασισμού και της πανδημίας, ακολουθεί μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών που καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους, όλους όσους είναι απλώς διαφορετικοί και δεν συμφωνούν με τις ιδέες τους. Ενας συμμαθητής τους που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους.

Η ταινία έδωσε αφορμή στο Flix να κάνει μια βόλτα με τον Νικολάκη Ζεγκίνογλου, να του θέσει 18 ερωτήσεις και ν' απολαύσει τις απαντήσεις: από το πού στέκεται απέναντι στη βία, μέχρι το γιατί... τον λένε Νικολάκη. Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Το «18» του Βασίλη Δούβλη βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, από τη Feelgood. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Το «18» του Βασίλη Δούβλη βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, από τη Feelgood. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.