TV

To «42°C» θέλει (και μπορεί) να γίνει το επόμενο binge watch σας

στα 10

Η νέα σειρά της Cosmote TV ανεβάζει το θερμόμετρο του μυστηρίου στα ύψη.

To «42°C» θέλει (και μπορεί) να γίνει το επόμενο binge watch σας

Πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Μαΐου θα κάνει το ερωτικό-ψυχολογικό θρίλερ «42°C» αποκλειστικά στην COSMOTE TV. Η νέα σειρά αποτελείται από οκτώ επεισόδια που θα κάνουν πρεμιέρα το ένα μετά το άλλο στο Cosmote Series Marathon HD - για binge watching όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία Cosmote TV Plus.

Τον κύκλο των 8 επεισοδίων της σειράς «ανοίγει» ένα έγκλημα που συντελείται στην Κέρκυρα, κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Εκεί, έξι χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, επιστρέφει η Λένα (Ναταλία Swift). Την ημέρα της άφιξής της, η έφηβη κοπέλα, έρχεται αντιμέτωπη με ακόμα ένα τραγικό συμβάν: στην ίδια τοποθεσία που είχε εντοπιστεί η σωρός της μητέρας της, βρίσκεται νεκρή και η αδερφή της. Σύμπτωση ή προμελετημένη πράξη; Εγκλημα ή αυτοκτονία; Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την αλήθεια, η Λένα θα ξανασυναντήσει τον εφηβικό της έρωτα, τον Νίκο (Κώστας Νικούλι), ενώ θα έρθει αντιμέτωπη με την οικογένειά της και τις μνήμες που επιστρέφουν για να την στοιχειώσουν.

Τα συνολικά 8 επεισόδια θα κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 20:00 στο κανάλι Cosmote Series Marathon HD, ενώ θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία Cosmote TV Plus.

42 607

42c 607

Είδαμε τα τρία πρώτα επεισόδια του «42°C» και, λίγο πριν ξεκινήσετε το binge watching της σειράς, σας παρουσιάζουμε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε που θα σας διευκολύνουν στο να ενώσετε τα κομμάτια του παζλ, μαθαίνοντας περισσότερα για τους 13 ήρωες που πρωταγωνιστούν αλλά και μερικά στοιχεία κλειδιά για την υπόθεση, τις τοποθεσίες και τους χαρακτήρες της που θα σας οδηγήσουν (;) στη λύση του μυστηρίου.

Η σειρά γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κέρκυρα. Από την πρώτη στιγμή η σειρά δεν σταματά να προβάλλει επιλεγμένες τοποθεσίες του νησιού, οι οποίες αναδεικνύονται με τον πιο όμορφο τρόπο. Τη φωτογραφία υπογράφει ο έμπειρος Γιάννης Δρακουλαράκος.

H παραγωγή της σειράς θυμίζει περισσότερα κινηματογραφική ταινία παρά τηλεοπτική σειρά. Η σειρά έχει αισθητική και αέρα διεθνούς παραγωγής, η οποία θυμίζει κάτι από ευρωπαϊκό νουάρ, αλλά χωρίς αυτό να αλλοιώνει την ελληνική της ταυτότητα.

Ολοι είναι ένοχοι. Ή τουλάχιστον αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει η σειρά από την αρχή. Θέλει να δώσει την εντύπωση πως όλοι τους έχουν τους λόγους, και είναι ικανοί, να διαπράξουν φόνο, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Οπως και πρέπει να κάνει μια καλή ιστορία μυστηρίου.

Το μυστήριο μοιάζει αρκετά ενδιαφέρον. Η σειρά χτίζει έναν κόσμο πιστευτό, τον γεμίζει με ενδιαφέροντες και πολύπλευρους χαρακτήρες και, φυσικά, χτίζει ένα μυστήριο, αν και κάπως βραδυφλεγές στην αρχή του, που ανυπομονείς να ξεδιαλύνεις μαζί τους.

42 607

42c 607

42 607

Η ελληνική οικογένεια στο πρώτο πλάνο. Πέρα από το μυστήριο, η σειρά βάζει στο επίκεντρο την ελληνική μητριαρχική οικογένεια, με την Κατερίνα Λέχου να βρίσκεται στην κεφαλή της, ως μια γυναίκα δυναμική και αυστηρή που προσπαθεί κρατήσει ψηλά όσο μπορεί τα προσχήματα και το κύρος της κύρος της οικογένειάς της, ακόμα και όταν όλα γύρω της καταρρέουν.

Βουτιά στο παρελθόν. Τα γεγονότα της σειράς μπορεί να εξελίσσονται στο τώρα, αλλά το παρελθόν παίζει ένα αρκετά σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή της. Κάθε επεισόδιο ξετυλίγει τα γεγονότα του μέσα σε δυο χρόνους, παρουσιάζοντας τα στοιχεία με έναν τέτοιο τρόπο που κρατάει διαρκώς το ενδιαφέρον ζωντανό.

42 βαθμοί, καίει το κορμί. Ο τίτλος της σειράς δεν αναφέρεται μόνο στην ζέστη του καλοκαιριού, όπου και εξελίσσεται, αλλά και επειδή, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο σκηνοθέτης της Γιώργος Παπαβασιλείου, όλοι οι χαρακτήρες, μέχρι το τέλος της, «καίγονται», τα αίματα ανάβουν και φτάνουν στα άκρα.

Καλοκαίρι ερωτικό. Μπορεί το μυστήριο να είναι εκείνο που σου κρατά το ενδιαφέρον, αλλά υπάρχει ένας ευδιάκριτος ερωτισμός, το απαραίτητο συστατικό για να κάνει τα πάντα ακόμα πιο θολά και ανεξέλεγκτα.42°C | Παραγωγή: COSMOTE TV | Εκτέλεση Παραγωγής: Tanweer Productions | Creator / Producer: Ναταλύ Δούκα | Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαβασιλείου | Σενάριο: Σέργιος Κωνσταντινίδης, Κάλλια Παπαδάκη | Production Designer: Μιχάλης Σαμιώτης | Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος | Ενδυματολόγος: Μαρία Καραπούλιου | Ηχοληψία: Πάνος Παπαδημητρίου | Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς | Line Producer: Φένια Κοσοβίτσα | Executive Producer: Διονύσης Σαμιώτης | Producer COSMOTE TV: Φαίη Τσιτσιπή

Τα συνολικά 8 επεισόδια θα κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 20:00 στο κανάλι Cosmote Series Marathon HD, ενώ θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία Cosmote TV Plus.

42 607